Rólunk

Jelenleg két időpontban és két helyen tartunk játéknapot. Péntekenként Vácott a Madách Imre Művelődési Központban játszunk 18 órától. Itt a magyar eredetű gombfocit, a szektorlabdát, valamint a brazil eredetű 12 érintéses asztali labdarúgást játsszuk. Szorosan együttműködünk a Budapest Subbuteo Klubbal, így a negyedik játékot, a subbuteot jelenleg Budapesten, a Váci út 50 szám alatt található Világcsücsök közösségi térben játszhatjuk csütörtökönként 18 órától (2019 januárjától a subbuteo is elérhető Vácott).

Egyesületünk 1960-ban alakult Váci Forte néven. A megalakulás egybe esett a magyarországi gombfocizás versenyrendszerének megszületésével. Büszkén mondhatjuk, hogy az első két NB1-es csapatbajnokságot Vác nyerte! A klub nagy létszámára való tekintettel a szakosztályt "felsőbb utasításra" fel kellett oszlatni, újáalakulására a nyolcvanas évekig kellett várni, akkor a Váci Reménység SE, majd később a Váci Lakóterületi SE szakorsztályaként működtünk. Mindkét egyesület színiben több Világ-, Európa- és magyar bajnoki címet szereztek játékosaink, míg csapatban kétszer NB1-t sikerült nyerni. A második bajnoki cím után pedig -a címvédő jogán indulva- zsinórban négyszer nyertük meg a Bajnokok Ligáját. 2017-ben -immár önálló egyesületként- alakult meg a Dunakanyar Forte ALC, amely az NB3-ból kell hogy újra felverekedje magát az elsőosztályba. Jelenleg két csapattal (Vác és Göd) versenyzünk, de további csapatok létrehozását tervezzük (jelenleg Vácdukával folynak egyeztetések egy szakosztály beindításáról). Fontos, hogy az egyesület nonprofit, és emellett a tagság opcionális, azaz azok is részt vehetnek a játéknapokon, akik nem szeretnék befizetni a jelképes éves ötezer Forint tagdíjat. A foglalkozások látogatása szintén térítésmentes, ezzel is szeretnénk minél több embert ösztönözni arra, hogy csatlakozzon hozzánk.

Bár ijesztő lehet első olvasatra, hogy az ember olyan játékosok közé csöppen, akik nagy címekkel büszkélkednek, megnyugtatunk mindenkit, nem az a cél, hogy bokszzsákokat keressünk a meglévő tagok mellé, hanem az, hogy olyan új csapattársakkal bővüljünk, akik továbbviszik a játékot, és reményeink szerint hozzánk hasonló színvonalon tudják majd űzni azt. Így aztán ugyanúgy várjuk amatőrök jelentkezését, mint azokét, akik már valamilyen szinten ismerik a gombfoci valamely válfaját. Játéknapjainkon a vidámság garantált, mint ahogyan a profi feltételek is.

Részletekért látogassatok el a http://vacigombfoci.hu oldalra, ahol még többet megtudhattok rólunk!

SPORTKÖZÖSSÉG-VEZETŐ MOTIVÁCIÓJA

A szektorlabda -vagy ismertebb nevén gombfoci- 1960 óta működik szervezett körülmények között Vácon. Egyesületünk 2017 elején új formát öltött, és új tagokat toboroz, hogy a jövőben Vác vonzáskörzetében más településeken is elindulhasson a versenyszerű gombfocizás. Évtizedeken keresztül Vác volt a sportág egyik meghatározója, így természetesen az a cél, hogy a játék kedvelőiből újabb sikercsapatokat építsünk. A versenyzés mellett kiemelten fontosnak érezzük azt a közösségépítő hatást, amit mi magunk már megtapasztaltunk a "gombozásban" eltöltött évek-, évtizedek alatt.

Közzöség alapadatai

Sportág

Szektorlabda

Helyszín

Vác, Budapest XIII. kerület

Legutóbbi képek a sportközösségből