Rólunk

A felvidéki futóklub Vörös Robi BSI futónagykövet alapításával jött létre, amely a közeli környék és Felvidék futótehetségeinek felkutatására, vagy éppen egy új futókarrier be indítására jött létre.
Légy ultrafutó, vagy fuss maximum 1km-t, futóedzéseinken biztosan megtalálod a képességeidhez mért távolságot, emellett csapatunkban biztosan találsz olyan embert akihez tudsz csatlakozni, ha nem mersz egyedül belevágni, vagy nem szeretsz egyedül futni.

Velünk nem csak edzhetsz, de 3 éve működő Insanity csapatommal részt vehetsz különféle rövid és hosszú távú futó, akadályfutó versenyeken, ahol egyre bővülő szponzoraink segítik a versenyekrevaló eljutást, illetve beszállnak az anyagi költségekbe.

Miért csatlakozz hozzánk?
Ha csak egy pici érdeklődést érzel a mozgás iránt, ne félj kipróbálni, később bármilyen sportágat is választasz, ahol szükséged van kondícióra, a futás, kocogás a lehető legjobb arra, hogy szert tegyél, vagy éppen visszanyerd régi formádat. Személyes meggyőződésem, hogy a sportok nagy része a futáson alapul.

Rövid bemutatkozás:
Aki már ismer sokszor hallotta, olvasta az én kis történetem… 2014-ben volt az első futásom, ha hiszitek, ha nem maximum 2km kb. 15-20 perc alatt futottam, sétáltam felváltva, mert majd meg fulladtam, alig kaptam levegőt… Az orvos azt mondta gyerekkori asztmám miatt nem futhatok, nem fogom bírni… De én nem adtam fel az első futás után, adtam még magamnak 3-4 alkalmat, ha ezalatt nem éreztem volna kis javulást, lehet én sem futok többet és igazat adok az orvosnak. De erős voltam. Akkor még csak fejben voltam erős…
Eltelt 5 hosszú év, sosem számoltam de ezernél is több kilométert futottam már, szétgyúrtam minimum 5 cipőt, futottam maratonokat, ultramaratonokat, hegyekben és sárban, akadályok és csicsergő madarak közt, éjszaka és a tűző napon is, falusi versenyeken és Európa bajnokságon, tekertem körbe és úsztam át a magyar tengert. Volt, hogy betegen is de kimentem, gyakran kedvem sem volt mert fáradt voltam munka után. Találtam én is ezer kifogást arra miért maradjak otthon a fenekemen inkább, de valahogy mindig a fejem és az akaratom erősebb volt… Egyrészt az egészségem miatt, másrészt mert dagi kisgyerekként ismert minden ember, és lehet nekik is, de legfőképpen magamnak be akartam bizonyitani, én nem leszek mindig az a nagy darab ember aki gyermekként voltam…
Most már felnőtt fejjel és némi tapasztalattal mondhatom, nem azzá váltam, akivé válhattam volna ha kamasz koromban elhagyom magam, ha győz a lustaság és meg öregszem úgy, hogy nem is tudom milyen érzés lehet lefutni egy maratont…
Tévedés ne essék, futónagykövetként nem az a célom, hogy mindenkit arra biztassak, neveljek, hogy maratont fusson. Célom az, hogy megszerettessem a hozzám forduló emberekkel a sportot, a mozgás olykor gyógyító hatását, tanácsokat adjak, esetleg a saját kis történetem elmesélésével motiváljam azokat embereket, akik eddig nem mertek, pedig lehet, hogy teljesen hasonló dolgokat éltek meg, mint én mielőtt 2014 januárjában beöltöztem és kimentem a Duna töltésére, hogy a 20 perc futás után tehessek fel egy képet facebookra és mondhassam, elkezdtem futni…

Futóedzések hely színe és időpontja:
-Nagymegyer: egyelőre minden szerda este 6-kor, gyülekező a Hotel Thermal Varga előtti sétányon
-Nyárasd: minden szombaton 14:00-kor gyülekező a községi hivatal előtt

Futható távok:
-Nagymegyeren: 1km-től 10km-ig
-Nyárasdon: 1km-től 10km-ig de alkalmazkodom a rövidebb-hosszabb távokhoz is ha van érdeklődés

Előtte bemelegítés, beszélgetés és csoportkép készítés.
Nagymegyeren futás után nyújtás, és ajándék forró tea, vagy limonádé a Hotel Termál Vargában.

A futóedzések lényege, hogy bármikor csatlakozhatsz, ugyanis minden alkalommal futunk egészen rövid, és hosszabb távot is, igy nem kell attól tartani, hogy bárki is hátránnyal indulna.
A futóklub célja:
Egy nagyszámú futóközösség kialakitása, a sport és az egészséges életmód hirdetése, közös programok szervezése, legyen az kirándulás, edzőtábor, vagy csak sima gulyásparti a szabadban.

Jótékonyság:
A csapatom évek óta szervez jótékonysági edzéseket, adománygyűjtéseket, ahol a teljes bevételt jótékony célra ajánljuk fel, vagy egy futóverseny, esetleg jótékonysági bál keretén belül.

Sportesemények:
Sportnapok, gyermekprogramok, futó és akadályfutó versenyek szervezése, sportbemutatók ismert edzőkkel. Életmódtanácsadás.

Mire van szükséged, hogy csatlakozni tudj:
Futócipőre, többnyire aszfalton vagy kemény talajú töltésen futunk, szóval bármilyen aszfalt futócipő jó lesz. Ha tanácsra van szükséged milyet vegyél, vagy jó-e ami otthon van, keress bátran. Megfelelő öltözetre. Amire a legnagyobb szükség van és pénzbe sem kerül: elszántság, akarat, kitartás!

Versenynaptár:
Az idei évi terv amely versenyekre készülünk, ha szeretnél csatlakozni hozzánk, ne félj minket megkeresni!

SPORTKÖZÖSSÉG-VEZETŐ MOTIVÁCIÓJA

Vörös Robi vagyok BSI futónagykövet.

Dagi gyerek voltam, asztmás, gyakran beteg, nem szerettem mozogni, 15 éves koromtól sportolok, súlyemeléssel kezdtem, 2012-ben kezdtem biciklizni, 2013-ban körbetekertem a Balatont, utána 2014-ben jött a futás, januárban 2km-t, októberben már maratont futottam. Azóta rendszeresen sportolok,2015-ben teljesítettem az Ironman 70.3 és 5i50 triathlon budapesti távjait, 2016 januárjában indítottam 10 hetes edzésprogramot, Insanity Robival néven, kb.40 embert edzettem 10 héten keresztul heti 5 alkalommal. Márciusban kiutaztam Angliába ahol sikeres vizsgát tettem, azóta hivatalosan edzösködöm, és imádom a csapatom... 2018-ban rákaptam az terepfutásokra. Legnagyobb táv amit eddig terepen futottam 84km +3100m szinttel.
2019-ben megalalpitottam a Felvidéki Futóklub-ot, ami megtalálható egyelőre a Facebook-on.

A csoport kialakitásával és a BSI futónagykövet cím elérésével méginkább azon leszek, hogy minél több ember kezdjen el mozogni, ugyanis azt tartom, hogy minden sportát alapja a kondíció, és ezt a futással a legegyszerubb javítani. Mióta rendszeresen sportolok évente egyszer, vagy egyszer sem vagyok beteg, jól érzem magam, és mindig is a mozgás jótékony hatását fogom képviselni.

Legyél te is a közösség tagja!

Csatlakozom a sportközösséghez

Közzöség alapadatai

Sportág

Futás Kerékpározás Túrázás

Helyszín

Győr