Rólunk

A dojoban Iaido és Jodo oktatás során ismerkedhet minden kedves érdeklődő a japán kultúra egy szeletével.

Iaido: kardrántás művészete, mely során a méltán elismert japán kard használatával ismerkedhet meg a gyakorló.

Jodo: a botvívás művészete, páros formagyakorlatok során ismerteti meg a bot használatát a gyakorlóval.

A dojo azonban ennél több, egy kultúrális környezet, ahol mindenkinek lehetősége nyílik a rohanó világból kiszakadni, a küszöbön kívül hagyni mindent és hetente két alkalommal csak saját magával foglalkozni a kard és a bot útján keresztül.

A Hirabu dojo 2018-ban alakult. A dojo japán kifejezés, azt a helyet jelenti, ahol a ZEN utat lehet gyakorolni.
Életünk során sok érzelemmel, helyzettel és tapasztalattal leszünk gazdagabbak, ezek az élet hullámai. Az utunk során tanulunk meg erőt meríteni a hullámokból a fejlődéshez, mely során jobb emberekké válhatunk.
A HiraBu dojo nem csak egy hely ahol gyakorolni lehet, hanem egy közösség is, melyhez tartozva, hagyományos értékek képviselői lépkedhetnek előre a saját utukon.
(Az interneten sokféle találat jön elő a Iaido szóra, ez a válogatás az általunk is javasolt videókból került kiválogatásra: https://www.youtube.com/watch?v=3WkwFCXfCkQ&list=PLftrQLP1STB5n9NEsWoBsBdsEwxxoFFPH)

HiraBu.hu

SPORTKÖZÖSSÉG-VEZETŐ MOTIVÁCIÓJA

Az iaido és Jodo kévéssé ismert szakágat. A mai rohanó világban ad biztos bázist, ahol csak magunkkal foglalkozhatunk miközben a japán kard és bot használat fegyelmezett keretein belül mélyülhetünk el a saját lelkünkben.

Legyél te is a közösség tagja!

Csatlakozom a sportközösséghez

Közzöség alapadatai

Sportág

Harcművészetek Jóga Vívás

Helyszín

Budapest II. kerület

Legutóbbi képek a sportközösségből