Rólunk

A túrákat bárkinek szívesen ajánlom, akár kezdőknek is. A túrák hossza kb 5-15km és mindenkinek kényelmes tempóban járjuk le, igény esetén több pihenővel.

SPORTKÖZÖSSÉG-VEZETŐ MOTIVÁCIÓJA

Egész kiskorom óta imádom a kutyákat és kb 10 éve mondhatni aktívan kutyázom. Szinte a kutyáim körül forog az életem. Mindig igyekeztem olyan sportot találni, amit a kutyáimmal együtt is tudok űzni, így esett a választás többek között a túrázásra is.
Sajnos többször találkoztam már olyan kutyásokkal, akik nem képesek másokra odafigyelve túrázni kedvencükkel. Vannak olyanok akik nem tudják behívni a kutyájukat vagy egyszerűen nem is foglalkoznak vele merre jár épp az állatuk. Ilyen esetekben egyáltalán nem ciki, sőt kötelező pórázt használni. Ha szembe jön például egy futó vagy egy kerékpáros, egy össze vissza rohangáló, behívhatatlan kutya, akár veszélyes is lehet, ha például a futó átesik az állaton.
Sok olyan ember is járja az erdőt, aki egyszerűen nem szereti a kutyákat és ezt nekünk kutyásoknak tiszteletben kell tartani. Nem kell természetesnek venni, hogy mindenki szívesen fogadja kedvencünk közeledését. Avval sem értek egyet, hogy sokan csak úgy kérdés nélkül odaengedik egy másik kutyához a sajátjukat. Sosem lehet tudni, hogy erre a közeledésre a másik kutya hogyan reagál. Lehet, hogy a mi kutyánk barátságos, de előfordulhat, hogy a másik nem.
Célom a túráimmal, hogy megmutassam a kutyásoknak és nem kutyásoknak is, hogy lehet kulturáltan is túrázni kedvencünkkel, úgy hogy evvel másokat nem zavarunk.
Nincs is jobb érzés, mikor 8-10 kutyával túrázunk és megdicsérnek, hogy milyen jól neveltek kedvenceink.

Közzöség alapadatai

Sportág

Futás Kutyás sportok Túrázás

Helyszín

Pécs

Legutóbbi képek a sportközösségből