Nagykövetek

Terepfutó nagyköveteink - Eged Futóbolondok

Érdekel a terepfutás egy sportközösség szemén át?
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Fogadjátok szeretettel a IV.Extreme Trail versenybeszámolómat!

 

 

Miért szeretem a terepfutást? Mert olyan mint egy utazás! Elindulsz beállítod a tempót amit fejbe kiszámolsz és tudatosítod magadba hogy a célod eléréséhez tartanod kell! Fura dolog ez, mert az elején úgy érzed lassú, mert mindenki lehagy és könnyen elvisznek ha nem ragaszkodsz a tervedhez! De ragaszkodom és csak magamra figyelek, beállítom a légzésem egy ritmusra és indulhat a móka! Pam-pam dobban a szív, szusszan a légzés és ebbe az ütembe bekapcsolódik a kezek suhogása és a lábak dobbanása! Ez az én ritmusom, ami csak az enyém és csak én tudom így(mert ez az én saját ritmusom)! Ha nem terep verseny lenne még a szemem is becsukhatnám, mert a folyamatos "gépezet" vinne a szemem nélkül is! A ritmus amin elindulok az elején, olyan mint egy relaxáció, csak figyeled az érzéseket araszolgatsz, nyugtázod hogy jó a tempó, mert szépen jössz fölfelé és előzöd meg azokat akik a más ritmusára futottak! 
Majd jön a második szakasz, mikor megérkezel, fejben tudod ez a te tereped felküzdötted magad a csúcsra, lefelé csapatsz beindul a "pogó" csak élvezed, kiengeded az energiát amit felfelé begyűjtöttél, a gondolataiddal, a magadra figyeléssel, és az út nehézségeivel! Hihetetlen ez a szabadság már szinte megrészegít, de nem engedhetsz neki kontrollálnod kell egy kicsit, mert egy rossz lépés és nagyot lehet esni! 
Az utolsó szakasz a Rock, gitár szólóval, dob szólóval.....!Mindenki bele teszi amit a legjobban tud és egyénileg is kicsúcsosodik az a tudás, amit eddig a zenekarral együtt játszott, de még is külön! 
Minden szakaszon csapódik hozzád valaki, egy darabig veled tart, majd a következő szakaszon más érkezik meg, vele is mész egy darabon!
! De a végét mindíg egyedül futod mert ott már csak te vagy a célod és a miérted!
Ezen a versenyen amit teljesítettem:19km 650m szintemelkedés és +20 akadály.
Ez az út az 5-dik helyre hozott, 46 női versenyzőből! Ha a pam-pam túlzott élvezete, és a szalag figyelésének hiánya elmarad lehetett volna jobb , (mert az eltévedésért bizony a végén helyek mennek elcheeky), de szuper így is ez az eredmény!

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Személyesen adtuk át a nyereményeket a sportoljma terepfutó nagyköveteknek. Kövesd az Eged Futóbolondok sportközösségét, a saját készítésű videóik előtt pedig nézd meg, ki is ez a szupercsapat! :)
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EGED FUTÓBOLONDOK - Pályázati anyag

 

A terepfutás lényege: „Az út, maga a cél!” A 4:30-as Eged futóbolondok csoport létrejöttének apropója, hogy olyan kezdő, haladó, elhivatott futókból álló közösség, csapat alakuljon ki, kiknek célja, hogy a futásra olyan lehetőségeket találjon, amely nem elvesz a családjával töltött időből, hanem hozzátesz. Hozzátesz türelmet, nyugalmat, békét, új nézőpontot, új barátságot, és nyújtja a valahová tartozás érzését. Segít megismerni önmagad, gyengeségeidet és erősségeidet. Az egymást támogató, segítő attitűd, motiváló, átlendítő szavak, jelzések, gesztusok óriási jelentőséggel bírnak. Hiszen ezek alapozzák meg azt az erőt, kitartást, melyet akkor veszel elő, amikor egy versenyen magadra maradsz, és csak magadra számíthatsz. De ha van mihez visszanyúlni, miből erőt meríteni, akkor az már fél siker. Az egyéni versenyeken, kihívásokon ismerned kell magad, tudnod kell, miben vagy erősebb és gyengébb, hogy erre építhesd fel a taktikádat. Elindul a rajt és próbálod magad versenybe hozni, megtalálni a ritmust a jelenléted. Futsz és agyalsz, keresed a helyed, az emberek beszélgetését lassan kizárod és próbálod magadban összerakni mit is várok ma! Araszolgatsz, futsz a társakkal de mégis külön! Hol te előzöl, hol visszaelőznek! De nem érdekel mert tudod sok van még hátra. Nehéz terep, jég majd sár, mire megszokod a dagonyát jön egy kis hó, mire élveznéd a szépségét ismét sár, de ez másmilyen sár mint eddig, ragad és leszedi a cipőd, de csak mész és teszed a dolgod! Hol futsz, hol sétálsz mert olyan meredek esélyed sincs futni. Elfogadod a helyzetet és várod a következő szakaszt ami jön, mert tudod nincs más dolgod, csak ott lenni és a legjobbat nyújtani! Erre készültél és nincs más opció mint végig menni! Reális célt tűzöl ki magad elé, amit magadhoz a képességeidhez mérten állítasz fel! Nem érdekel hányadik leszel, csak, hogy itt vagy és megéled minden nehézségét, hosszúságát, küzdelmét! A feladás szóba se jöhet, kineveted magad, mert rájössz, akkor is neked kell lemenned a hegyről, csak sétálva és nem futva, akkor meg nincs értelme! Küzdünk magunkkal, a gondolatainkkal, a tereppel! Összegezzük az évet, a fejlődést, a helyünket! Amikor a gondolatfolyamban ideérsz, már tudod, hogy a verseny nehezén túl vagy! Csak futni akarsz, szárnyalni és szabadnak lenni! Beérsz és elfelejtesz mindent csak az érzés marad amit ez az út adott.

 

 

És a lényeg, hogy az alapot olyan, mélyen gyökerező emberi, baráti érzések adják, melyek nem pótolhatók. Ebben a csapatban figyelünk egymásra, nem hagyunk hátra senkit. Vannak gyorsabb és lassabb futók, de mindenki megtalálja a párját. Még egy adott alkalom alatt is változik hangulat és helyzet függően  a tempó. Cserélődnek a párok, mindig más veszi át a vezető szerepet és más csatlakozik húzóerőnek a lemaradókhoz. De mindig egyszerre érünk célba, jó kedvűen, feltöltve energiával, pozitív érzésekkel, hogy ma is hozzátettünk valamit a fejlődésünkhöz. Hiszen minden típusú futásnak megvan a fejlesztő hatása. Hol a kitartásodat erősíti, hol a gyorsaságodat, robbanékonyságodat, hol a terepviszonyoknak leginkább megfelelő futásmódodat. Ezt kell szem előtt tartani és azt, hogy AZ EMBER TÁRSAS LÉNYNEK SZÜLETETT, NEM MAGÁNYOS FARKASNAK!

A cikket írta: Eged Futóbolondok sportközösség     

A JELENTKEZÉS ELKÜLDÉSÉHEZ KÉRJÜK LÉPJ BE FIÓKODBA!

belépek