Nagykövetek

Triatlon nagykövetünk - Schmidt Norbert

Baj van... Norbi lesérült és nem folytathatja a rekordkísérletet. Szeretnénk veletek is megosztani a mai napunk döntését.

Nagyon nehéz átadni Nektek azokat az érzéseket, amik most bennünk vannak. Mindenünkkel erre készülünk, a partnerek, a kísérő csapat, a család és persze Ti. A támogatásotok adta a legtöbb mentális erőt.
 
Norbi a kihívás előtti hetekben elkezdte fájlalni az achillesét. Ettől függetlenül fel sem merült az, hogy ne vágjon bele a 19-be. Remekül mentek a dolgok, erőben és fejben is nagyon ott volt, nem volt gyomorpanasz, nem volt izomláz, és a lábát is szépen karban tartottuk. Minden adott volt a folytatáshoz.
 
De egy reggel már nagyon fájt a lába és egyre sötétebb színe lett. Még az úszás után a tekerést is bevállalta, ahol menet közben már meg kellett állnia, és végül az ügyeleten kötöttünk ki. A kórház nagyon segítően állt hozzánk, rögtön előrevették Norbit, de sajnos kimondták a végső szavakat: ha most rögtön leáll, akkor elkerülhető az Achilles-ín szakadás. Ezt egy sportoló számára ez egyenlő a sorscsapással.
 
   
 
 
Bosszantó, hogy a 19 napból 4 után állunk le. És persze az is, hogy valaki 4 hosszútávú triatlont teljesít és mégis csalódásról beszélünk. De a mi célunk más volt. Június 10-ig minden nap eszünkbe fog jutni, hogy most épp hol tartana. Hogy 17 óra van, most vajon hányan csatlakoztatok volna hozzá? De nem így lett. 
 
Nekünk az elmúlt másfél évünk szólt erről, rengeteg munka és áldozat van e mögött, most nekünk is vissza kell vonulni feldolgozni a fentieket.
 
És csak azt tudjuk mondani Nektek, hogy köszönjük! És nagyon sajnáljuk. Köszönjük, hogy segítettek nekünk, követtetek és szurkoltatok! Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztetek az eseményekre! És főleg, hogy hittetek Norbiban!!!
 
Szilvi és a csapat
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
↓ Korábbi tartalmakért görgess lejjebb 
 
Gyere és csatlakozz a sportközösségemhez: 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Csodálatosak vagytok!

 
Békéscsabán öten csatlakoztak Norbihoz, egy ember a teljes maratont végigfutotta, más pedig félmaratoni távot futott, majd a másik felére kerékpárra pattanva kísérte végig! 
Ez Norbinak is nagy erőt ad, köszönjük! heart
 
A békéscsabai sorsolás nyertese pedig a 4-es számú résztvevő, gratulálunk neki, az áruházban veheti át az ajándékutalványt!
 
A debreceni nyertesünk a 4-es
 
A nyíregyházi nyertesünk az 5-ös
 
A miskolci nyertesünk a 6-os
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Minden résztvevő között, aki csatlakozik a rekordkísérlethez, minden városban kisorsolunk 10 ezer forint értékű ajándékutalványt. 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MIÉRT?

 

Rekordkísérlet a család szemén át

Zsíros-deszkások - Szevasztok!

Kempingbringások – Szevasztok!

Alföldi gyaloglók – Szevasztok!
 
Északi-középhegységi hegyimenők – Szevasztok!
 
Dunántúli ironmanek – Szavasztok!
 
Igen igen. Elindulunk május 23-án, itt a térkép, pontosan 19, tudom, megszámoltam én is. Ja, hogy miért csinálja? Ezt most tőlem kérdezed?
 
Itt vagyunk 2019-ben, egy racionális világban, ahol pár perc alatt mindenre magyarázatot kapok az interneten. Ezt szoktuk meg. Nem értjük a belső intuíciót. Tudni akarjuk, most azonnal.
Hol is kezdjem? Talán a 13 fokos víztározóban való úszás, a Stelvio legyűrése a 7 fokban és esőben és az Ironcowboy-al való találkozás tengelyén vesztettem el a fonalat.
 
Itt összeért bennem a gondolat, hogy képes megcsinálni és a James-el való találkozás után nem is kérdés, hogy belevág.
Millió kérdést tettem fel neki azóta a 19 nappal kapcsolatban (többek között, hogy szerinted ezt kolbászos kenyérrel meglehet csinálni???), de szerintem azt, hogy miért akarja megcsinálni, azt sosem.
 
Kétségtelenül ez egy defekt. Ez egy függőség. Drog. De valahogy van az agyamnak egy olyan szeglete, ami – habár minden porcikám tiltakozik ez ellen, és a pokolba kívánom az egészet – perverz módon részt akar venni benne. Ott lenni, látni, hogy eljut egy következő állomásig és még egy állomásig, látni, hogy fáj, de csinálja.
Valahol mindannyian ilyesmire vágyunk. Valami kalandra, ami megtöri a mókuskereket. Norbit elkísérni ezekre hihetetlen kaland.
 
Hogy nem unom néha? De! Van, hogy örülök, hogy most más megy vele és nekem csak elköszönni kell, meg ajtót nyitni. És most is unom, hogy minden egyes szervezéssel kapcsolatos dolgot 19-szer, pontosan 19-szer kell megcsináljak és elmondanom.
19 levelezés az uszodákkal. 19 telefon a gyógytornászoknak, masszőröknek. 19 útvonal. 19x 2-3 segítő. 19 nap pontos beosztása, ki hol lesz, mi lesz a kutyával és melyik mama vagy papa lesz a gyerekkel. Unom, hogy örökké az étrendjét kell figyelni és non-stop főzök. De valahol meg úgy élvezem…
 
Ez a döntés nem most született meg. Azzal, hogy őt választottam, ez régen benne volt a pakliban. A 19 ironman hallatán két lehetőségem volt: vagy azt mondom, hogy ez egy őrültség és ignorálom, vagy minden erőmet arra teszem fel, hogy egészségesen sikerüljön neki. Mert ő így is, úgy is belevágott volna…
Lehet nem egyet érteni ezzel, nem megérteni. De ha már egyszer ez tény és nem választható történet, akkor miért ne állnánk mellé? Olyan profi csapat állt mögé, amelynél kívánni sem lehet jobbat.
 
Kérlek, higgyetek Benne, és ha ismeritek Norbit, ne kérdezzétek meg többet tőlem, hogy miért!
Inkább csatlakozzatok Hozzá és segítsetek nekünk, hogy megcsinálja!
 
Magyarországi betyárok – Szevasztok!
 
Szilvi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Újabb videó!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jöhetnek a közös edzések?

Sziasztok!

Kemény hónapok jönnek! Tegnap ketyegni kezdett az visszaszámláló. Május 23-án útnak indulok, hogy az országot bejárva bizonyítsak Nektek, a Sportnak és nem utolsó sorban magamnak.

19 megye… 19 nap… 19 ironman.

Őrültség, igaz? Annyi minden mást csinálhatnék! Vár idén is a Stelvioval fűszerezett Icon extrém hosszútávú triatlon. Ha csak arra koncentrálnék, talán közelebb kerülnék a dobogóhoz. Az is jó terv lenne idénre.

De én mégis mást választottam. És meglepetésemre támogatásra leltem a családom körében! Van, akinek nem kell megmagyaráznom, mit miért csinálok, és ez nagyban megkönnyíti a dolgom.

1 hónap van hátra… nagyban folyik a készülődés, a tervezés és a szervezés. A minap ránéztem az egyik felvágott szavatosságára, május 25. Gondoltam addig meg kellene enni, mert utána egy darabig nem leszek itthon. Elkezdtem érzékelni, hogy telik az idő és végre elindulhatok az utamon.

1 hónap van hátra… Egyeztetünk az uszodákkal, finomítjuk az útvonalakat, óra pontossággal figyelek az étkezésemre és a kellő pihenésre… És természetesen a felkészülésemre is! Nagyon rossz hír, hogy éppen most lábalok ki egy makacs felső légúti betegségből, ami sehogy sem akart elválni tőlem, és amikor azt hittem már jobb, akkor persze erősen ráterheltem. A terveimet ugyan felülírja, hiszen a főpróbának szánt 3 napos terhelés közepén ért a megfázás egy banális alulöltözés miatt, de megakadályozni nem fog abban, hogy nekivágjak! Nehéz volt ezt elfogadnom és most a kihagyás után pszichésen összeszednem magam, de muszáj!

Lassan újra elkezdem az edzéseket, és szeretném, ha te is csatlakoznál hozzám!

Az edzések időpontját, helyszínnel és a tervezett tempóval hamarosan megtalálod a sportoljma.hu oldalon!

Nincs más dolgod, mint regisztrálni a www.sportoljma.hu oldalon, csatlakozni a sportközösségemhez és láthatod is az eseményeket.

https://sportoljma.hu/csoportok/sportoljma-triatlon-rekordkiserlet

Gyere el, legyél részese a rekordkísérletem felkészülésének!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Miből lesz a cserebogár? enlightened

Sziasztok!

A bemutatkozó videó után sokan kérdeztétek tőlem, ki is vagyok, milyen sportmúlttal rendelkezem, mi motivált arra, hogy 19 ironmant kíséreljek meg teljesíteni egymás után.

Szóljon hát erről a következő bejegyzés. wink

Gyerekkorom kevéssé a sportról, mint inkább a munkáról szólt. Az időm java részét nagyapámmal töltöttem a parasztházuk körüli teendőkben segédkezve, munkabírása és szakadatlan ténykedése példamutató volt számomra.

4 évig kosaraztam, de sosem éreztem azt, hogy ezen a vonalon valaha is tovább megyek.

Bringázni a főiskolai évek alatt kezdtem, nagyon megtetszett a városban cikázó biciklis futárok élete, így én is jelentkeztem.

Hamar kiderült, hogy ez a nekem való munka és jó barátságot kötöttem az akkori kollégáimmal is, akik mellesleg el-el indulgattak országúti kerékpár versenyeken.

Gondoltam hát egyet és ösztönzésükre, 2008-ban elindultam életem első országúti versenyén, a frissen vásárolt országúti bringámmal.

Habár az amatőr férfi mezőny hatalmas volt, mindig jó eredményeket értem el, sok volt a sikerélmény és elkezdtem tudatosan edzeni. Azt hiszem innentől nem volt megállás, egyre hosszabb versenyeket néztem ki és kikacsintottam – zéró úszó előélettel – a balaton átúszás felé is.

A futást a bringa edzések téli pótlásaként kezdtem el, aztán hasonlóan a bringához, erre is ráéreztem.

Szóval bringáztam, futottam és minden évben átúsztam a Balatont. 2012-ben lefutottam életem első maratoni távját is.

Aztán a feleségem – akkoriban még csak barátnőm – örömére kitaláltam, hogy benevezek Nagyatádra. Vagyis elmondtam neki, hogy beneveztem Nagyatádra. laugh

Olyannyira fogalmunk sem volt a triatlonozásról, hogy a segítőim kiálltak az út szélére, hogy ha majd jövök, akkor megdobnak egy banánnal. Aztán a versenybírók szóltak, hogy ezt lehet, nem így kéne. Azóta persze, ha valakik profik a frissítésben, akkor azok mi vagyunk. smiley

De szívesen, ma már mosolyogva elevenítem fel, ahogy a parton a rajtra várakozva a mellettem álló sporttárs figyelmeztetett: „Csak a mellúszókkal vigyázz. Azokat jobb elkerülni.” Akkoriban még egy karcsapást sem úsztam gyorsban… smiley

Ettől az évtől kezdve megcsináltam itthon pár Balatonmant és természetesen nagyatádi ExtremeMan-t is, de nem igazán láttam ebben a fejlődési lehetőséget. Azon kívül minden második nap megnéztem egy videót a youtube-on, hogy valami elmebeteg neoprénes fazonok egy hajóról ugrálnak be a hajnali vaksötétben a fekete vízbe - és míg akárkinek megmutattam, mindenki azt kérdezte, hogy úristen ezek miért csinálják, én valahol éreztem, miért, de meg akartam tudni. Ez volt a norvég Norseman nevű verseny, mely az AllXtri versenysorozat egyik állomása és mára az ott elnyert „finisher” póló a nappalim falát díszíti.

Ezek a versenyek nem a gyorsaságról szólnak, nem számít, hogy 3 vagy 10 percet töltök a depóban. A kitartás és a szélsőségekhez való alkalmazkodóképesség az, ami számít.

Azóta tisztességes polgári foglalkozásom van, családom és ugyanannyi szabad időm, mint bárki másnak.

Az edzések és a versenyek persze sok áldozattal járnak az élet minden területén, de minden embernek és családnak magának kell mérlegelnie, mi mennyit ér.

Egy biztos: sosem késő elkezdeni. yes

Kövess minket a www.sportoljma.hu-n és csatlakozz az edzésekhez! wink

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ISMERD MEG NORBIT!

Íme az első videó:

 

 
wink
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

REKORDKÍSÉRLET

Nem mindennapi teljesítményt figyelhettek az elkövetkezendő két hónapban. Kövessétek a rekordkísérletet itt az oldalon és csatlakozzatok az edzésekhez!
 
19 megye
19 nap
19 hosszútávú triatlon
 

A részleteket folyamatosan közétesszük!

Kattints a beharangzó videóra!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A JELENTKEZÉS ELKÜLDÉSÉHEZ KÉRJÜK LÉPJ BE FIÓKODBA!

belépek