Magazin

Blog

10 step pados gyakorlat otthoni edzéshez

Van otthon egy step padod, de nem tudod, pontosan hogyan is kell használni, milyen gyakorlatokat lehet végezni rajta? Ebben a cikkünkben mutatunk 10 olyan gyakorlatot, melyet otthon is könnyen beépíthetsz a step pados edzésekbe!

Előző írásunkban kifejtettük a step előnyeit, és hogy mire érdemes figyelned, ha belevágnál a step pados edzésekbe. Ebben a cikkben konkrét elemeket, gyakorlatokat mutatunk, melyeket kedved szerint variálhatsz az otthoni edzések során.

1.gyakorlat:

2.gyakorlat:

3.gyakorlat:

4.gyakorlat:

5.gyakorlat:

6.gyakorlat:

7.gyakorlat:

8.gyakorlat:

9.gyakorlat:

10.gyakorlat:

TANÁCSOK OTTHONI EDZÉSHEZ

Mindenekelőtt szerezz be egy pár megfelelő cipőt, amely kellően jól tartja a bokádat. A gyakorlat során állítsd a step padot a szintednek megfelelő magasságra és helyes pozícióban tedd le magad előtt. Fogyassz sok vizet a szünetek alatt. Tartsd tiszteletben a saját szintedet túlzott erőkifejtés nélkül: a testedet és a szívedet óvatosan terheld, ha teheted, kövesd egy edző utasításait! 

Alakítsd ki az edzés helyét a szobában! Fontos, hogy ne legyen semmi körülötted, ami akadályozna a szabad mozgásban, amiben eleshetnél. Figyelj arra, hogy a step padot biztonságosan elhelyezd a padlón és ne csúszkáljon, hiszen az balesetveszélyes!

Egy utolsó tanács: figyelj a testedre és emeld kellő magasságba a lábadat, hogy ne botolj meg a step padban és ne ess el.  

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)