Magazin

Blog

2021 Quechua 500-as újdonságai

Rendszeresen túrázol? Ebből a cikkből megtudhatod, milyen újdonságokkal készül a Quechua idén a túrázás szerelmeseinek.

A kereskedelem átállt tavaszra, sőt, már a nyárra készül. Erre pár napja leesett 30 centi hó a Bakonyban, én pedig kisebb sérülés és munka miatt a négy fal közül pislogok az eseményekre. Ilyenkor már nem fogok téli túranadrágot ajánlani, haladjunk inkább előre.

A Quechua és Forclaz új, 2021-es kollekciójának bemutatójáról, már bő egy hónapja megkaptam a videót, de csak most jutottam el oda, hogy megnézzem. Több figyelemre méltó fejlesztést is bemutattak a kollégák, amelyek között az egyik fontos cél a termékeink teljes életútjára vonatkoztatva az ökológiai lábnyom és a környezeti terhelés csökkentése.

Mindig emlegetem, hogy a rendszeres és intenzív túrázáshoz általánosan az 500-as kategóriából érdemes választani a jó teljesítmény, technikai színvonal és árak megfelelő egyensúlya miatt. A teljesség igénye nélkül ezért most az 500-as kategóriából mutatok be néhány újdonságot. Nézzük először a vízhatlan kabátokat, hogy a bolondos áprilishoz igazodjunk!

Vízhatlan kabátok

Az MH500-as kabátok is megújultak mind női, mind férfi változatban. Bár remélem a következő hetekben már gyorsan javul az időjárás és nem lesz rájuk szükség, érdemes megnézni, felpróbálni őket az őszre készülve. Ha pedig magashegységekbe készültök, oda még nyáron is hasznosak lehetnek a gyorsan változó körülmények miatt.

Ha az intenzív túrázásnál a vízhatlanság mellett a kis tömeg is fontos, akkor a Helium termékcsalád FH500-as kabátja lehet a megoldás. A sárga színű férfi és kék színű női változat izgalmas látvány, de a hegyekben a biztonságot is növelik a megfelelő árnyalatok.

 

Az új MH500-as kabát sok hasznos aprósággal segíti a túrázást

A túracipők újdonságai

Frissültek az MH500-as vízhatlan cipőink is, új színek érkeztek a férfi és női változatok közé. Szeretem ezeket a típusokat, egész évben, széleskörűen használhatóak, esetleg hóban kell kiegészíteni kamáslival.

Ha gyors túrázáshoz keresel cipőt, akkor az új FH500-as modellek már két verzióban, egy jól szellőző és egy vízhatlan változatban is elérhetőek. A teljesítménytúrázás miatt engem elsősorban ezek a gyors modellek érdekelnek. Várom, hogy teljes legyen a méretsor, mert szeretném kipróbálni a szellősebbet. Itt pedig a női vízhatlan és szellőző változatokat találod.

Gyors túrázáskor száraz időben az FH500-as szellős lábbeli lesz

A cipőkbe jó zoknik is kellenek!

A korábbi MH500-as zoknikat többször dicsértem már az elmúlt évben, több száz kilométer tettem meg bennük eredményesen. Éppen ezért vagyok kíváncsi, hogy mit tud az új változat. Most, hogy gondolkozom, összehasonlítom majd őket az új, gyapjú tartalmú MH900-as zoknikkal is. Talán kellene egy összehasonló teszt több típussal is. Mit szóltok hozzá?

MH500-as túrazokni. Van olyan jó, mint az előző? Igyekszem minél hamarabb kideríteni

Túranadrágok

Ha szívesen hordasz legginseket, már eddig is találhattál néhányat a kínálatunkban, de jött egy újabb, világoszöld színben az MH500-as kategóriába. Az én lábaimon azonban női leggings helyett inkább a férfi MH950-es nadrágot tudom elképzelni. Szinte egy mozdulattal átalakítható a nadrág és nem kell attól félni, hogy elhagyjuk a szárakat, azok ugyanis a rögzítve vannak a nadrághoz és a zsebükbe elrejthető. A hazai hegységeinkben talán ritkán romlik olyan gyorsan az időjárás, mint az Alpokban, vagy a Tátrában, de az MH950-es praktikus lesz a Bükkben is.

MH950-es átalakítható túranadrág

Igazán megér néhány sort a frissített kulacs, termosz és bögre kínálat is:

Alumínium helyett a rozsdamentes acél lett a fő alapanyag a tartósság, az újrahasznosíthatóság és a gyártás során a kisebb elektromos energia igény miatt. A dizájn nagyon jól sikerült.
A széles szájú MH100 termoszba könnyű lesz akár jégkockát, vagy meleg levest is beletenni. Az MH500 kulacsok kupakja könnyen nyitható, de jól zár és tartós. És már kétféle utazóbögre is hagyományos és nyújtott kivitelben.

Több színben készült az új dizájn, de szerintem mindegyikben nagyon jól néz ki

A legtöbb újdonság már elérhető, de néhol még várjuk az új készletet. Most nem tudtam mindent bemutatni, de nézelődjetek online egy helyen. Remélem, sikerült ötletet adnom a későbbiekre. A webáruház pedig 0-24-ben nyitva van, rendeljetek bátran!

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)