Magazin

Blog

5 nyári sport, amit kár lenne kihagynod!

A lazulós, heverészős strandon töltött napoknak is megvan a közérzetre, lelkiállapotra gyakorolt jó hatása, egy idő után viszont unalmas lehet a vízparton punnyadás-csobbanás-evés triója. Bemutatunk 5 olyan nyári sportot, melyek feldobják a vízparti nyaralást, és ezeket családdal, barátokkal, de akár egyedül is lehet űzni.

Strandröplabda

A nagyobb strandokon általában találunk strandröplabda pályát, hálóval, homokos talajjal, ha viszont nem látsz a közelben kiépített pályát, akkor sem kell kétségbeesni! Elég egy kb. 16x8 méteres füves placc (ez a hivatalos strandröpi pálya méret, ettől lehet kisebb is, amíg kényelmesen elfértek) és egy könnyen felállítható röplabdaháló. Természetesen szükséges még hozzá egy labda, illetve legalább két ember, de persze többen is játszhatjátok. 

Ehhez a játékhoz szerencsére nem kell semmilyen extra ruházat - lányok akár egy kényelmes, sportos bikiniben, fiúk pedig boardshortban tudnak röpizni, a napvédelemre viszont érdemes kellő figyelmet fordítani, mindenképpen készülj napszemüveggel és napvédő krémmel, így az erős napsugárzás sem okozhat gondot játék közben. Családdal, barátokkal szuper választás lehet a strandröplabda!

Strandröplabdához nem kell különösebb ruházat -elég a bikini/fürdőruha, ami amúgy is rajtad van a strandon!

Stand up paddle

A SUP a legújabb őrület a strandokon, egyre több állva evező sziluettet látunk itthon is, hazai tavainkon. Ha még nem próbáltad, érdemes először a strandon bérelni egy SUP deszkát, amivel felfedezheted a parthoz közeli világot. Egyedül vagy ha még nem vagy annyira magabiztos, lehetőséged van szervezett túrán is részt venni, így nagyobb biztonságban érezheted magad. Ha megtetszett, és biztos vagy benne, hogy minden nyaralás alapdarabja lesz a SUP, érdemes befektetni egy saját deszkába - a felfújható verziók ráadásul szezonon kívül nem foglalnak nagy helyet, könnyű a tárolásuk.

A deszkán kívül érdemes egy úszássegítő- vagy mentőmellényt is beszerezni, főleg, ha még nem vagy annyira rutinos. Ezen kívül nincs szükséged egyéb, speciális felszerelésre - egy jó fürdőruha, egy evező és irány a víz!

A SUP-ozás lehet magányos kikapcsolódás, de többen, több deszkával is lehet csoportos túrákra indulni, de a tandem deszka két férőhelyes, így akár ketten is használhatjátok.

Kajak

A kajakozás során a természetben vagyunk és a víz közelsége által egy egészen új világot fedezhetünk fel, amit a partról biztosan nem vennénk észre. Nagyszerű kikapcsolódás, itt nem zavar minket semmi, csak az evezős van és a víz. Ez tényleg egy olyan sport, ahol a kellemes túra egy jó edzéssel párosul. A túrakajakozás közben a környezet szépsége annyira leköti a figyelmet, hogy szinte fel sem tűnik, mennyire elfáradtunk, csak a nap végén érezzük az egész napos sportolást, amikor már megérdemelten pihenünk. 

A SUP-hoz hasonlóan egyedül, kettesben, de családi, baráti társasággal is kajakozhatunk.

A kajakhoz is szükséged lesz úszássegítő mellényre!

Tollaslabda

A tollaslabda nem csak a kicsiknek, de felnőtteknek is kiváló szórakozást jelenthet! Könnyű elsajátítani, mérsékelt intenzitású testmozgást jelent, de azért el is lehet fáradni benne. Ideális játék strandon, kempingezéskor, és csak minimális felszerelésigénye van. Kiváló hatása van a reflexekre és a térbeli koordinációra. Akit pedig komolyabban érdekel, magas szinten is űzhető sportról van szó.

Frizbi

Klasszikus kiegészítő, ami mindig bekerül a strandtáskába, igaz? Tényleg praktikus, hiszen kis helyen is elfér, mégis szórakoztató játék. Bár ehhez is szükség van egy kis helyre, ha nem olyan tömött a strand, akkor többen, nagy kört alkotva igazán élvezetes lehet a frizbizés. Sőt, igazából a vízbe is be lehet vinni, csak arra figyeljetek, hogy pontosan célozzatok! :)

Ketten, de családdal is vidám játék a frizbi!

A frizbit könnyű magunkkal vinni a strandra, kis helyen is elfér

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)