Magazin

Blog

7 biztonsági tipp rollerezéshez

Nyílt területen rollerezni egyszerű dolog: az egyik lábad a rolleren, a kezek a kormányrúdon és a földet taposod, ha le akarsz lassítani. A valóságban azonban valószínűleg mások közelében fogsz rollerezni. A saját érdekedben és a többiek biztonsága érdekében, valamint a roller hosszú élettartamának biztosítására ajánlunk néhány biztonsági tippet, amelyek segíthetnek.

1.Tarts jobbra!

A biztonság érdekében ajánlatos betartani a közlekedési szabályokat, ezért maradj jobb oldalon, kivéve előzés közben, ne haladj túl gyorsan és próbálj meg jelezni, mielőtt valaki elé hajtasz. Ha gyorsabban haladsz, mint a többiek, segít a döntéshozatalban, ha van néhány követendő szabály.

2.Ne haladj az úttesten!

Nem autót vezetsz, nincs légzsákod és bizonyosan nem tudsz a forgalommal együtt haladni. A rollert csak a járdán vagy kijelölt kerékpárúton használd! Előfordulhat, hogy le kell szállnod, ha túl zsúfolt a járda és bár nem túl menő, mégis biztonságosabb, mint végigtolakodni a tömegen.

3.Használd a fékeket!

Ha zsúfolt területhez közelítesz, jó ha tudod, hogyan működik a fék. Fontosabb azt tudni, hogy kell megállni, mint azt, hogyan tudsz gyorsan haladni. Az új rollerrel ajánlatos lassan menni addig, amíg rá nem érzel a fékek használatára. Valószínűleg nem akarsz nekimenni valakinek vagy valaminek, csak mert alábecsülted a féket. A legtöbb roller taposófékkel rendelkezik, a hátsó kerék lenyomásával működik, néhány rolleren azonban első fék is van a markolatra rögzítve. Tanuld meg a fékek használatát és mindenki elégedett lesz! 

 A legtöbb rolleren már első fék is található! Tanuld meg a használatát!

4.Fékezz lábbal!

Előfordulhat, hogy a fék használata nem elég a roller megállításához. Ha valami kiugrik eléd és tudod, hogy a fék nem lesz elég hatékony, tedd le a lábad! Próbáld ki! A talajjal való érintkezés nagyobb súrlódást eredményez, mint a tárcsafék. Nem tesz jót a cipődnek, de inkább legyen szükséged új cipőre, mint új csontokra.

5.Ha semmi sem hatásos, hagyd el a süllyedő hajót!

Ha túl gyorsan haladsz, a fékek nem elég hatékonyak és láthatóan neki fogsz ütközni valaminek, ugorj le! Biztonságosabban megúszod, ha leugrasz a rollerről és hagyod nekiütközni a falnak, beesni az árokba vagy ráfutni a fekvőrendőrre. A rollered viszonylag kis súlyú, könnyebb, mint a rollerezővel együtt, így kevesebb kárt okoz az akadályban is.

6.Mindig viselj védőfelszerelést!

A védőfelszerelésről sem szabad megfeledkezni! Kevésbé fontos, ha csak alkalomszerűen rollerezel alacsony sebességgel, de ha repülni szeretnél megmenthet, ha van rajtad könyökvédő és térdvédő, illetve sisak. A védőfelszerelésnek köszönhetően nyugodtabb vagy és úgy érzed, hogy mehetsz egy kicsit gyorsabban. Így magabiztosan rollerezhetsz anélkül, hogy fennállna a sérülés veszélye. 

Mindig viselj védőfelszerelést, legalább egy sisakot!

7.A nedves út csúszik

Az utolsó biztonsági tanácsunk az, hogy a roller kerekei csúszhatnak nedves úton. A roller kerekei általában műanyagból vagy gumiból készülnek, ezek az anyagok elveszítik a tapadó képességüket esőben és nedves időben. Ezért általában biztonságosabb, ha sétálsz és nem kockáztatod meg a csúszás vagy az ütközés veszélyét, amikor nem kegyes hozzád a természet. Ezekkel a tanácsokkal felfegyverkezve már magabiztosan rollerezhetsz egész nap. Ha szeretnéd elkezdeni a rollerezést, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, rollerek széles skáláját kínáljuk!

Készítettünk egy KRESZ videót a témában, ha még van 2 perced, mindenképp vess rá egy pillantást!

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)