Magazin

Blog

8 ünnepi jógapóz karácsonyra

Az ünnepek elég stresszesek tudnak lenni... karácsonyi bevásárlás a nagy tömegben, utazások, eseménydús családi összejövetelek. Lazíts egy kicsit ezekkel az ünnepi jóga pózokkal.

Az ünnepi időszak tele van örömteli pillanatokkal, ugyanakkor stresszes is tud lenni. Itt vannak például a karácsonyi vásárlások, a hosszú utazással töltött órák vagy a mozgalmas családi összejövetelek. Néha szükségünk van egy kis énidőre. Ha szoktál jógázni, talán megfordult a fejedben, hogy hátha vannak olyan jóga ászanák, melyeket az ünnepek tájékán érdemes kipróbálni. Mi most bemutatjuk neked a 8 kedvencünket, amiket ebben a mozgalmas ünnepi szezonban kipróbálhatsz.

Karácsonyfa   

Itt egy szórakoztató jóga póz az ünnepi hangulathoz. Állj egyenesen párhuzamos lábbal. Ereszkedj le guggolásba, a lábfejek emelésével támaszkodj a lábujjakra, és nyisd ki a csípőd amilyen szélesre csak tudod. Nyújtsd a karokat a magasba, a tenyerek érjenek össze. 10 lélegzetvételnyi ideig tartsd meg a pózt. 

Vezesd le az ünnepek alatti feszültséget jógával!

Cukorpálca

Ez az alapvető póz is aktuális mostani időszakban. Állj hegy pózban, lábfejek legyenek párhuzamosan egymás mellett, a lábujjak érjenek össze. Belégzéskor emeld fel a karokat a fejed fölé, a jobb csuklódat fogd át a bal kezeddel. Kilégzéskor hajolj a bal oldaladra. Maradj így pár lélegzetvételig, majd állj vissza középre és ismételd meg a másik oldalra.

Jégkorcsolyázó

Képzeld el, ahogy kecsesen korcsolyázol a jégen. Helyezkedj el hegypózban (Tádászana), lábfejek legyenek párhuzamosak. A tenyerek egymás felé néznek. Hajolj előre a bal lábad súlyával, de a csípődnél magasabbra ne emeld a jobb lábad. A csípőd ne billenjen ki és tágítsd a mellkasodat.

Jégkorcsolyázó 2. 

A még nagyobb kihívás érdekében dolgozz a csípőd kinyitásán. Hegy pózból hajlítsd be a jobb térded, hogy lefelé nézzen, a sarkad pedig közelítsd a fenekedhez. Fogd meg jobb kézzel a jobb lábad belülről a lábfejednél. Szorítsd a lábad a kezedhez és told a lábad felfelé. A mellkasodat emeld ki. Tartsd meg a pózt pár lélegzetvételig, majd ismételd meg a másik oldalon.  

Szánkó

Képzeld el, ahogy száguldasz lefelé egy dombról, majd megérkezel, belesüppedve a puha hóba. Feküdj arccal lefelé, karok párhuzamosan a tested mellett. Hajlítsd be a térded, és nyúlj hátra a kezeddel, hogy megfogd a bokádat vagy a lábfejedet. Ha nem éred el, használj a bokádon hevedert. A lábadat szorítsd a kezedhez, hogy a combodat el tudd emelni a talajtól, miközben a szegycsontot megemeled. 

Teve

Tanulj a három napkeleti bölcstől. Térdelj a talajra, a lábad csípőszélességben legyen. A kezedet támaszd a hát alsó részére, az ujjak a talaj felé nézzenek. A csípőd maradjon a térded felett. Dőlj hátra és fogd meg a sarkad. Hagyd a fejedet lógni. Tartsd meg a pózt néhány lélegzetvételig, majd helyezkedj vissza térdelésbe. 

"Csillag" póz 

Csillag

Állj úgy, mint a csillag a karácsonyfa tetején! Vegyél fel magas plank pózt (fekvőtámaszban kitartott), majd fordulj bal oldalra, támaszkodj a bal lábfejeden, és emeld meg a jobb kezedet és lábadat. Tartsd meg a pózt néhány lélegzetvételig, majd helyezkedj vissza plank állásba, és csináld meg a gyakorlatot a másik oldalra. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)