Magazin

Blog

A Budai-hegység rejtett ösvényei

Manapság minden túrázó fülében ismerősen cseng a Budai-hegység neve és ilyenkor mindig a tömeg, a Normafa vagy épp az unalomig ismert utak jutnak eszünkbe. Jelen cikkünkben igyekszünk egy kicsit kitekinteni és olyan útvonalakat ajánlani, amik egyaránt nyújtanak újdonságot és némi reményt a kikapcsolódásra, távol a város zajaitól.

Biatorbágy környéke

Biatorbágy központjából remek körtúrát szervezhetünk magunknak, a piros jelzést követve, egy fenyvesen át érhetjük el a Kő-hegyet, más néven Kőorrot. Csodálatos kilátás tárul elénk a sziklák csúcsáról. Ha kicsit kalandozni kívánunk, jelzés nélküli ösvényeken járva érhetjük el az Iharos tetején lévő rakétabázis megmaradt bunkereit. Kis kitérővel pedig a Nyakas-kő is nyújthat új élményt számunkra a szemet gyönyörködtető panorámájával.

Nagykovácsi környéke

A község központjából indulva a sárga jelzésen haladva, majd a kék keresztre áttérve érhetjük el a Kutya-hegyet, majd innen a kék jelzésen átjutunk a Nagy-Szénásra, ami a Kéken vándorlók egyik kiemelkedő panorámáját adó helyszíne. Innen tovább indulva a kéken elérjük a Zsíros-hegyet, majd zöld jelzésen felfedezhetjük az Ördöglyuk-barlangot. Innen egy ugrás a község közepe, ezáltal ismét remek körtúrát szervezve magunknak.

Pesthidegkút környéke

Budapest perem kerületei is rejtenek még csodákat, innen kiindulva felfedezhetjük a sárga háromszögön a Kálvária-hegy körpanorámáját, valamint egy kellemes sétával megtekinthetjük Budapest régi határköveit és néhány névtelen sziklát is.

Egy klasszikus

Aki még nem ismerné a Fekete-fej csúcsot, akkor annak felfedjük a titkát. Szinte minden Budai-hegységben rendezett teljesítménytúra érinti a Petneházy rét mellett található sziklás tereppel rendelkező hegy tetejét. Ha körtúrának kívánnánk ütemezni, akkor a Szépjuhászné büfétől indulva csak a piros jelzést kell követni a csúcsig, majd lineárisan visszatérve útba ejthetjük a Kaán kilátót és a Makovecz kilátót is, így rengeteg panorámához juttatva a látószerveinket.

Reméljük hasznosnak találtátok cikkünket és sikerült némi újat felfedezni benne!

Jó túrázást kívánunk nektek!

További tippekért keressétek fel Bakancskoptató oldalát a Facebookon, vagy az Instagramon!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)