Magazin

Blog

A fenntarthatóság új eszköze a bérlés

Maga a sporteszköz bérlés nem újkeletű, számos vállalkozás épül a sportolni vágyó turisták tömegeire, ám a sportszeráruházak közegében a bérlés, mint szolgáltatás üde újdonság.

Napjaink égető problémája a felgyorsult klímaváltozás, mely szélsőséges időjárási jelenségekhez és katasztrófákhoz vezet. A klímaváltozás és hatásainak mérséklésére szolgál a fenntarthatóság. A bérlés jóval  fenntarthatóbb, mint folyamatosan új termékeket előállítani, majd értékesítést követően felhalmozni ezeket az eszközöket.

Miért érdemes új sporteszközök helyett a bérlést választani?

Egyrészről a bérlő oldaláról jóval kisebb az anyagi vonzata a bérlésnek, mint egy új eszköz beszerzésének. A bérbeadó oldaláról is pozitív a hatás, hiszen a gyártási költségek a bérlés által csökkenthetőek, új vevőkör szerezhető és hosszútávon a bevétel is növekedhet.

Gyakran előfordul, hogy valaki beszerez egy saját sportszert, amit néhányszor használ, majd a kezdeti lendület elmúlásával, az eszköz valahol porosodni kezd. Nem érdemes a pénzünket benne tartani valamiben, amit utána nem, vagy csak nagyon ritkán használunk majd. Az ilyen esetek a bérléssel könnyen elkerülhetőek.

Érdemes túrakerékpárt bérelnünk a nyaraláshoz, a kényelmes tekerés érdekében.

Az egyik legalapvetőbb bérelhető termék a kerékpár. Festői környezetben egy Velencei-tó kör vagy egy Balaton kerülés egy fantasztikus élményt nyújt, de hogy a jövő generációinak is megadathasson a természetjárás lehetősége, ahhoz meg kell őriznünk környezetünket. Nyaralásra kerékpárt vásárolni és utána egész évben valahol tárolni, se nekünk se a környezetünknek nem ideális. Az időszakos, alkalmankénti kerékpározáshoz mindenképpen érdemes a bérlést választanunk. Akár elektromos kerékpárt is bérelhetünk kedvező áron és ezzel növelhetjük a nyaralás élményét, de bérelhetünk kerékpár szállítót is, hogy bárhová elvihessük bérelt vagy akár saját kerékpárunkat.

A sátor bérlés egy remek lehetőség a nyári kempingezéshez.

A szezonális sportokat kifejezetten érdemes bérléssel megoldanunk, ha nem űzzük rendszeresen az adott sportot, vagy esetleg csak kipróbálnánk (pl. kajak, tenisz, síelés, hódeszkázás stb.). A kemping is hasonló, mint a szezonális sportok. A legtöbben nem sátraznak túl gyakran, de az éves, nyári nyaralás fontos része lehet és a sátorbérlés remek lehetőséget biztosít ennek teljesítéséhez. Miután visszavittük a termékeket, nem kell tárolnunk, karban tartanunk, időt és pénzt spórolunk, az emlékek pedig velünk maradnak.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)