Magazin

Blog

A fény az alagút végén – avagy hogyan lássunk és legyünk láthatóak futás közben?

Az ősz és a tél beköszöntével két dolgokra érdemes figyelni kültéri sportok esetében: az egyik a réteges öltözködés és a megfelelő kiegészítők használata, hiszen ilyenkor a legkönnyebb összeszedni a felsőlégúti megbetegedéseket. A másik, hogy a nappalok egyre rövidebbek, így a reggeli és a késő délutáni időszakban sokszor már sötétben kell lefutnunk a napi penzumot. Ilyen esetben fontos, hogy ne csak mi lássunk rendesen, de minket is észrevegyen a forgalom többi szereplője. A következőkben az ehhez szükséges hasznos kiegészítőket mutatom be nektek.

Maradj látható!

A kedvenc kis eszközöm ehhez nem más, mint a Motion light nevű, villogó fényű lámpácska. Miért szuper? Mert nem igényel áramforrást, így mindig használatra kész, és a környezetet sem terheljük elemekkel. Futás közben a lengőmozgást alakítja át energiává: a tekercsben lévő mágnes minden lépésnél megmozdul, ennek hatására gyullad fel a 4 kis piros led. A ledeknek köszönhetően a futók jól láthatók az autósoknak, bringásoknak. Vízállósága IPX 7-es, így esőben is működik.

Motion light: láthatóság elemek nélkül!

Természetesen a hagyományos helyzetjelző fény is megtalálható a választékunkban. Ezt a kis lámpát bárhová felcsatolhatod: a nadrág vagy dzseki zsebére, a futótáskára, vagy mint én, a sapi hátuljára. 1 db gombelemmel működik, mellyel 9 órán át tud folyamatos, 22 órán át pedig villogó üzemmódban fényt adni. Esőállósága IPX 4-es, így ezzel sem akadály a csapadékos időjárás.

Ne botladozz a sötétben: ismerd meg futólámpáinkat!

Alapvetően kétféle lámpával találkozhattok nálunk: az egyik csoportot a fejlámpák alkotják, a másikat a testlámpák. Kezdjük a fejlámpákkal!

A fejlámpák között két új belépőt is üdvözölhetünk a választékunkban.

Az egyik az Ontrail 250-es fejlámpa. 3 különböző erősség között váltogatható a fénycsóva nagysága: teljesítménye 60-120-250 lumen, az üzemidő változik annak függvényében, hogy mely erősséget használjuk. Az aksija, amely az optimális súlyelosztás végett a fej hátsó részére esik, USB-ről tölthető. 

Ontrail 250: a hátsó részen helyzetjelző piros fénnyel!

A 250-es lámpa nagytestvére az Ontrail 900-as. Már a nevéből is sejthető, hog maximális teljesítménye 900 lumen! Két alacsonyabb fokozata is rendelkezésre áll, ezek 300 illetve 100 lumenesek. Az akkumulátor szintén tölthető, és a kisebb lámpához hasonlóan szintén a fej hátsó részén kapott helyet.

Ontrail 900: akár 900 lumenes teljesítmény!

A testlámpák között is születtek különböző megoldások.

Az egyik a már jól ismert mellkaslámpa, amellyek igazi Vasembernek érezhetjük magunkat futás közben!

A fent említett fejlámpákhoz hasonlóan itt is két típust különböztethetünk meg: az egyik maximális teljesítménye 250 lumen, míg a másik egészen 900 lumenig állítható! Mindkét verzió akkumulátora újratölthető.

Érezd magad szuperhősnek futás közben!

A testlámpák viszonylag új megoldását üdvözölhetjük a derékra tehető lámpák személyében. Ez kiváló megoldás azoknak, akik nem szeretnek fejlámpát használni. Leginkább aszfaltos futásokhoz javasoljuk, ahol nincs szükség hirtelen irányváltásokra. 120 lumenes erősségével az utat 10 méteres tévolgásban világítja be. A lámpafej levehető a gumiról, így elhelyezése teljesen személyre szabható. 

Új megoldás a lámpa elhelyezését illetően!

A holdról is látszódni szeretnél? A reflektív ruházatot neked találtuk ki!

Azt már megszokhattuk, hogy a futáshoz gyártott ruházati termékeken van 1-1 kisebb fényvisszaverő rátét. Azonban ha biztosra szeretnél menni, csekkold le az extra fényvisszaverő kabátot, pulcsit és nadrágot! Ezek a termékek nemcsak melegen tartanak, futás közben légáteresztő anyaguknak köszönhetően kényelmes viseletet biztosítanak – hab a tortán, hogy a holdról is látszódni fogsz bennük, ha rád vetül egy fénysugár!

Extra fényvisszaverő ruházat, ha a Holdról is látszódni szeretnél!

Jó futást az új évszakban is!

Címkék:

Hozzászólások

  • Lehet rá számítani, hogy férfiruházat is lesz ilyen fényvisszaverős verzióban? Mert egyelőre csak nőit találok, de azt azt hiszem azt inkább nem próbálom fel..... :D :D