Magazin

Blog

A másodperces Quechua sátor története

2020. június 2.

A Quechua számára a legfontosabb, hogy a túrázóknak innovatív termékeket fejlesszen elérhető áron. Célja, hogy tökéleteset nyújtson és folyamatosan olyan termékekkel lephesse meg vásárlóit, amelyek nemcsak praktikusak, hanem igényesek is egyben.

Mivel központja a Mont Blanc völgyében, túraútvonalak közelében helyezkedik el, a felfedezés a Quechua génjeibe van kódolva. Ez a márka már több mint 20 éve különös hangsúlyt fektet az innovációra és a sportrajongók támogatására a túráik során.

Ebben a szellemben fejlesztette ki és dobta piacra 2005-ben a márka új termékét, a 2 Seconds sátrat, amely mindenki számára elérhetőbb élményt nyújt. 

quechua sátor
A Quechua központja a Mont Blanc tövében helyezkedik el

2 másodperces sátor 

A 2 Seconds sátor őrültnek tűnő története 2 évvel korábbra nyúlik vissza, amikor Jean-François Ratel, a Quechua akkori termékmenedzsere termék-tesztelésen vett részt a vásárlókkal együttesen a hegyekben, és eszébe ötlött egy lehetetlennek tűnő elképzelés egy olyan sátorról, amely felállítja önmagát. 

„Egy olyan sátorról álmodok, amelyet feldobok a levegőbe és felállítja magát.” Jean-François-nak és csapatának akkoriban csak egyetlen dolog járt a fejében, mégpedig az, hogy elfogadja ezt a kihívást. Néhány hónapos kutatómunkát követően napvilágot láttak az első prototípusok, és két évvel később az álom valósággá vált.

quechua sátor
A sátrat könnyedén össze lehet csukni

 A felső-savoyai márka forgalomba hozta az első önfelállító és önhordó sátrat. Egy őrült elképzelés, amely azonnal sikeres lett és gyorsan igazi kollekció alakult ki belőle.

2020... Folytatódik a kempingezés forradalma! 

15 évvel később, 2020-ban a Quechua úgy döntött, hogy még tovább megy, és ismét meglepi a túrázókat és a kempingpiacot a 2 Seconds sátor teljes újragondolásával: a 2 Seconds EASY sátorral.

Az igazi heroikus kaland, a sok órás kutatás és kísérletezés eredménye ismét a zsenialitásával tűnik ki. 

A 2 Seconds EASY sátornak 3 szülő atyja van, közöttük Alexandre termékmérnök és Benjamin tervező: „Ennek az új terméknek a kifejlesztésekor nem voltunk időkorlátokhoz kötve. Egyszerűen csak az ideális terméket akartuk létrehozni. Több tesztelési szakaszra került sor. Teszteltünk, majd újra teszteltünk, egészen két évvel ezelőttig, amikor is megvalósítottuk a briliáns nyíló és összecsukó effektust” árulta el a csapat.

quechua sátor
A 2 seconds easy egy továbbfejlesztett technológia

A Quechua termékmenedzsere, Fabien szerint: 

Több mint 4 éve mérnökök, tervezők, termékmenedzserek és ügyfelek osztják meg és vitatják meg egymással ötleteiket és elképzeléseiket a termék továbbfejlesztése érdekében azzal a céllal, hogy megpróbálják fejleszteni összecsukhatóságát és kompaktságát. Ilyen módon a Quechua csapatai egy új, igényes és hozzáférhető terméket fejlesztettek ki, és nem utolsó sorban teszteltek is, így garantálva a mobilitást és a gyorsaságot. ” 

2020-ban a Quechua a teljes mobilitást ígéri és a legjobb azonnali hozzáférést. Az új 2 Seconds EASY sátor éppolyan gyorsan felállítható és összecsukható, miközben kompaktabb, és továbbra is nagy kapacitással rendelkezik. Mert jobb dolgokra is fordíthatod az idődet, mint a táborverés! 

A 2 Seconds EASY sátor számokban:

  • 4 éves tervezési folyamat
  • 1 szabadalmazott megoldás
  • 50 prototípus
  • 5 év jótállás

2 Seconds EASY SÁTOR: még egyszerűbben!

A csillagok alatt aludni most még egyszerűbb az új 2 Seconds EASY sátorral! A dinamikusabb formájának, és a nyomógombbal ellátott, szabadalmazott önhordó szerkezetének köszönhetően még könnyebb és gyorsabb felállítani a sátrat, és nem utolsó sorban összecsukni is azt.  Összecsukást követően a sátor a fokozottabb kompaktság érdekében belefér egy egyszerű tartótokba, így megkönnyítve annak szállítását minden körülmények között. 

quechua sátor
A "Fresh&Black" technológiának köszönhetően a hőérzet hűvösebb a sátorban, még napfényben vagy teliholdnál is!

A szabadalmazott “Fresh&Black” technológiával ellátott, többrétegű szövet garantálja a magasfokú árnyékolást, még napfényben vagy teliholdnál is, miközben tartja a hűvöset. 

Végezetül, és mint mindig a fenntarthatóságot szem előtt tartva a Quechua csapatai a termék tartósságára helyezték a hangsúlyt, hogy ez az új, innovatív sátor hosszú éveken keresztül társad lehessen. 

Címkék:

Sporttanácsadó munkatársaink

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)