Magazin

Blog

A testnevelésórák kedvenc futócipői - Termékajánló

Szokatlannak tűnik, hogy április 19-én az iskolakezdésről beszélünk, de a 2020-as évben történtek átírták a megszokott életünk forgatókönyvét. Az altalános iskolákban ma újra sípjukba fújhatnak a testnevelőtanárok, és előkerülnek a tesiórára szánt cipők is. Termékjánló.

Aki már benézett az újranyitást követően valamelyik áruházunkba, biztosan nem kerülte el a figyelmét a futás részleg gyerek termékeinek sokszínűsége. Nem a véletlen műve, hogy a fejlesztőink nagyon komolyan vették a munkájukat ezen a területen is. Talán mondanom sem kell, hogy mennyire fontos az, hogy a jövő generációja is szívesen sportoljon és napi szinten tegyen valamit az egészségéért. Ehhez pedig kényelmes és szeretnivaló sporteszközökre van szükségük. 

A szeretnivaló felszerelésben, öröm a sport

Az általános iskolások kedvencei 

Az elmúlt év kedvencei, mint az AT Easy, a Run Support, és az AT 500 Kiprun Fast, mellett a fejlesztésekről sem feledkezett meg a márka. Az évről évre megújuló design mellett a tartalom is egyre csak növekszik. A különböző technológiák megjelenése, az egészséges testtartásra és a tartóizmok helyes alakulására irányulnak. Az egyik ilyen megfigyelés eredménye, hogy a nullás drop ( a talp magasságbeli különbsége az orr és a sarok között) biztosítja, hogy először a talp elülső része érjen földet, és ne a sarok. Ennek eredményeként, a talajra éréskor az energia áttevődik a combhajlító izmokba, amik elnyelik a rezgéseket. Ez a természetes futómozgás (sokan nevezik mezítlábas technikának) jobban elnyeli az ütéseket és hosszú távon megerősíti a gyermek izmait és ízületeit.

Gyerek futócipők és a tulajdonságaik

Segítség a könnyedebb mozgás érdekében

Az eddig jól megszokott  modellek mellett egy üde színfoltot képez az AT FLEX RUN "család" felbukkanása. Ebben a modellben egy technikai újítást láthatunk, ami eddig még nem volt a futócipőinkben. A hajláskönnyítő barázdák H alakban vannak bemetszve, aminek következtében könnyedebnek tűnnek a lépések. A laboratóriumban végzett tesztek eredményeként megállapítható az is, hogy a gyerekek lába sokkal jobban izzad, mint a felnőtteké. Ezért minden futócipő felsőrésze jól szellőző anyagból készült, hogy elvezesse az izzadságot és megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását. Az anyag könnyebb, mint a műbőr, így kényelmet és könnyedséget biztosít futás közben. Akiknek plusz szellőzésre van igényük, azoknak sem kell elkeseredniük, mert erre a célra egy külön modellt fejlesztett a márka, az AT Breath-t.  Nagyon fontos tulajdonságuk még, hogy a padlón nem hagynak nyomot, így a tornatermek és a Testnevelő tanárok barátja is lesz. 34-es méretig a hamisfűzős, tépőzáras kivitel könnyíti meg a gyerkőcök és persze szüleik dolgát. Örömteli hírnek számít az is, hogy az eddigiektől eltérően már nem a 39-es a legnagyobb gyerek méretű (fűzős) modell, hanem a 40-es.

A  H alakban bemetszett barázdák, a könnyedebb mozgásért

A felső tagozat és a középiskola sztárjai

Május 10-én a Középiskolások is tornasorba állnak, akiknek már több szempontból is nagyobbak lehetnek az igényeik. Nekik sem kell elkeseredniük, vagy drága cipőért rohanniuk a szakboltokba, ha nagyobb cipőkre vágynak. A lányoknak 36-tól 42-ig, a fiúknak pedig 39-től  47-es méretig terjedően tudunk választékot biztosítani. Számukra az eddig is bizonyított modellek állnak a rendelkezésükre. Elkeseredésre azonban nincs oka senkinek, mert a színek minden évben követik a trendet. Az alap cipőnek számító Run 100, megmaradt szürke formájában, de a Run Cushion, a Run Active és a Run Support is új köntösbe öltözött. Ezeken kívül pedig, az állóképességi sportokat űzők igényeinek megfelelő cipők is megtalálhatóak a polcokon. A kamaszkor sajátosságaihoz tartozik a lázadás és az elkényelmesedés is. Szeretnék mégis mindenkit arra buzdítani, hogy használja ki a testnevelés órák adta sportolás lehetőségét, még akkor is, ha úgy érzi, hogy hasznosabb teendői volnának. Ebben a korban kell megalapozni a vázizomzatot és a keringést, aminek a jótékony hatásait idősebb korban is lehet majd kamatoztatni.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)