Magazin

Blog

A trekking kerékpározás királya a Riverside 920 túrakerékpár

A trekking, crosstrekking vagy túrakerékpárok multifunkcionalitása páratlan és ezzel nehéz versenyezni. A Riverside 920 minőségben, felszereltségben és ár-árték arányban kiemelkedik a mezőnyből.

A trekking kerékpárok gyakorlatilag bármilyen terepen megállják a helyüket és ennek köszönhetően nem kell azon aggódnunk, hogy aszfaltra, földútra, erdőbe vagy kavicsos murvára tévedünk. A legtöbb túrakerékpár azzal a képességgel is rendelkezik, hogy jól felszerelhető (csomagtartó, sárvédő, kitámasztó, különböző kerékpáros táskák stb.), illetve tetszés szerint átalakítható (szélesebb vagy keskenyebb külsőgumi, kisebb vagy nagyobb lánctányér stb.) igényeinknek megfelelően.

A Riverside 920 egy kifejezetten sportos trekking kerékpár, mind megjelenésében, mind működését tekintve. Kellően könnyű, minőségi 6061-es alumínium vázzal rendelkezik, az M-es vázmérettel 12,3 kg összsúlyú. A vázgeometria kialakítása kedvez a kényelmes és sportos üléspozíciónak, amely dinamikus haladást biztosít és megkönnyíti az irányíthatóságot is. Az ergonomikus parafa kormány megtámasztja a csuklót így nagyobb távolságokat tudunk megtenni vállunk és csuklónk fáradása nélkül.

A Riverside 920 vázgeometriája biztosítja a sportos és kényelmes üléspozíciót.

Bár a kerekekről ritkán esik szó, de a kerékpár viselkedésében nagyon fontos szerepet játszanak. Ennek köszönhetően a Riverside 920 Fulcrum Trekking 500-as (28") kerekekkel van ellátva. Kifejezetten könnyű (1900 g egy pár), szilárd és dinamikus kerekek, ahol a 23 mm széles felni segít abban, hogy a gumiköpeny jobban elnyelje az utak egyenetlenségéből származó rezgéseket. A felni és a felniszalag tubeless ready (a szelepet nem tartalmazza), de a gyári külső nem az, viszont cserébe egy sokoldalú, defektvédelemmel ellátott  CST Tirent külsőt kapunk, ami aszfaltra és földútra is kiváló. 

A Riverside 920 kifejezetten könnyű és letisztult modell

Az első villa egy Suntour NCX AIR levegős villa, amit kormányról tudunk be és kikapcsolni még terhelés alatt is egy lockout segítségével. Összesen 63 mm a becsúszása és a keménységét egy teleszkóppumpával állíthatjuk. Maga a villanyak alumínium, a villaláb magnéziumból készül. 

A hatékony és kényelmes fékezésről Btwin by Tektro T275 hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak. Elöl és hátul is 160 mm-es féktárcsákkal rendelkezik, melyek kedvezőtlen környezetben is segítenek a kerékpár kontrollálásában.

A kényelmes és pontos váltásról 11 sebességes Shimano XT váltó és Shimano SLX váltókar gondoskodik. A lánctányér 38 fogas és a 3D chain flow technológiának köszönhetően megakadályozza a rossz váltást. A hátsó fogassor 11-46 fog között mozog. A hajtómű integrált és a vázonkívülre került nagyobb csapágygolyók nagyban megkönnyítik a pedálozást.

A parafából készült ergonomikus markolat nagyban hozzájárul a kényelmes tartáshoz.

A Riverside 920 egy nagyon jól megtervezett és minőségi alkatrészekkel összerakott túrakerékpár, amivel a kerékpározás élményét és színvonalát növelhetjük. Jól reagál a változó terepviszonyokra és időjárási körülményekre. Megbízható, stabil, jól kormányozható, könnyű és lendületes haladást biztosít és a 11 sebességével komolyabb emelkedőket is megmászhatunk, sík terepen pedig nagy távokat tehetünk meg rövid idő alatt. Felszerelni is könnyű sokféle kiegészítővel, hogy akár többnapos kerékpártúrákra is elmehessünk vele.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)