Magazin

Blog

Aerobik - szeretet a kezdetektől

Egy mini ismerkedéssel kezdeném, ami a sportot illeti, hiszen ezért vagytok itt. Én már lassan másfél éve aerobikozok intenzíven. Régen táncoltam versenyszerűen, konditerembe jártam. Volt egy aerobik időszakom is, de időközönként váltogattam a sportokat, gondolom ez az életszakaszomtól is függött. Sokat változtam, de ma már mindenképpen ragaszkodom az aerobikhoz, ez áll hozzám a legközelebb.

Valahol azért is, mert ugyanúgy, mint a táncban, szól a hangos zene, csoportban vagyunk, illetve néha vannak táncosabb elemek is, viszont hatékony, mint sport. Ha valaki tényleg rendszeresen csinálja, akkor meglátszik a befektetett energia és idő a testén.

Szerintem miért fontos a sport?

 Én ezzel a kérdéssel kezdeném a helyetekben. Nem csak a külsőm miatt, ami most már a 30-as éveimet taposva nem feltétlen úgy néz ki mindig, ahogy akarom, hanem az a rengeteg endorfin, amit termel a testem, annak függője lettem. Sokszor edzés után ha fáradt is voltam…bepörgök. Pedig sokszor munka után tudok csak elmenni. Van olyan is, amikor annyira bepörgök, hogy az adott óra közben döntöm el,  maradok-e még egyet..duplázok. És jó, nagyon jó utána. A sport arra is jó, hogyha egyedül érzed magad, vagy nem igazán vannak fix programjaid, akkor lesznek. Menni kell, készülni kell, meg kell tervezni, be kell pakolni a ruhát a táskába.

 1,5 éve aerobikozom intenzíven

Kezdetek, "játszós ruha"

Én is úgy kezdtem, hogy kb. csak elraktam az otthoni játszós ruhámat és mentem. Semmi funkcionalitás. Teszteltem magam, egyáltalán eljárok-e majd, attól, hogy elhatároztam magam, vajon tényleg megyek majd és csinálom?

 Néha egy-egy dupla edzés is belefér

 Szerencsém is van bizonyára, mert nagyon jó kis terembe járok és szinte az összes edző óráját szeretem. Van, hogy „csak” pilatesre megyek, mert csak az esik jól, de van, hogy pilates után jöhet egy intenzívebb óra. Amikor nehezebben veszem rá magam, hogy elmenjek, akkor csak arra a jó érzésre gondolok, amit utána fogok érzeni. Meg van, amikor közben is (ha nem vagyok hulla fáradt).

Célom a blogon

Kitűztem célul, hogy motivállak titeket, akik most szeretnének megismerkedni valamilyen sporttal, esetleg az aerobikkal konkrétan! Vannak nekem is könnyebb és nehezebb napjaim, de remélem együtt majd sikerül átlendíteni magunkat, ha arra van szükség. Mert ép testben ép lélek. Ebben tényleg van valami. Amikor nem tudok elmenni egy órára több napon keresztül…elkezdek feszültebb lenni és elgondolkozok, ez mitől lehet, majd rájövök. Nem edzettem. Megvan a megoldás, elmegyek és minden szebb és jobb lesz. Szeretem azt a folyamatot, amikor felkészülök lelkileg az órára. Szeretem bepakolni a táskám vagy óra után megenni a proteinszeletemet. Lehet nincs is értelme a csokinak? És? Nekem jó kedvem van tőle. Elmentem, ott voltam és 1 óra hossza csak az enyém volt. Énidő, csak magammal foglalkoztam. Ez nagyon fontos nekem. Néha vért izzadok, de ott csak én voltam. Nem beszéltem, koncentráltam, figyeltem magamra, magamban. Kívül-belül. Ez nagyon jó érzés! 

 Egy-egy edzés néha kemény, de megéri!


Ne félj kipróbálni valamilyen sportot!

Próbáld ki te is, vagy próbálj ki többfajta sportot és hidd el, hogy megtalálod azt, amivel leginkább azonosulni tudsz. Nem muszáj azt csinálnod, ami épp trendi sport, ha te nem az vagy. Ne vegyél bérletet, csak menj el 1-2 órára. Hidd el, senki sem fog veled foglalkozni, ha ügyetlen vagy. Teszteld magad. Tervem, hogy beavassalak titeket a konkrét órákba, amiken részt veszek, vagy éppen abba, hogy nekem mi volt a véleményem, állapotom, kedvem, tapasztalatom. Őszinte leszek, legalább annyira, amennyire neked is őszintének kell lenned önmagadhoz.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)