Magazin

Blog

Ahogyan NE síelj - Síbaleset Eplényben

A síelés veszélyes üzem. Síbaleset bármikor, bárkivel történhet. Aki átélte, tudja, milyen hosszadalmas a felépülés a legtöbb esetben. Elmesélem, hogyan éltem meg magát a balesetet, majd az utána következő rehabilitációt.

Jelenleg egy síbaleset következtében inaktív futólány vagyok. A depressziónak körülbelül az összes formáját megismertem ebben a négy kemény hétben, és épp ezért miért ne írnék is róla, hátha olvasva mások nem járnak úgy, ahogy én. Ilyenkor az ember lánya kiolvassa a netet. Én is így tettem és a keresztszalag-szakadás témájában az összes videót (is) megnéztem, még a mexikói dokikét is, de a saját bajomra nem találtam még egy ráolvasó boszit sem. Kiborító. ?

Csilla és a síoktatás

Lehetőleg ne ess, (akkorát), mert tuti szétszakítod a kis testedben valamelyik tartószalagodat. Vicc kategória, mekkora kis balek voltam, na meg bátor. A szezonom kezdetekor szétvetett a lelkesedés, hogy hú de jó lesz végre lecsúszni. Jelentem, nem volt az. Körülbelül el sem sikerült indulni, már egy kilométer megtétele után összeesve üldögéltem a pálya szélén. Fogalmam nem volt mi történhetett és miért olyan fura a lábam, de felálltam és úgy gondoltam, hogy ez bizony megy. Dehogy ment, (nem vagyok én akkora superwoman), ahogy kanyarodtam és az érintett térdemre fordultam, az megint összecsuklott. Mint valami papírkutya, úgy estem össze. Levittek egy síszánon. Nos, az elég menő volt, csak én épp abban a pillanatban annyira nem élveztem. És még száguldozni sem mert a bácsi, mert minden hirtelen mozdulat érzékenyen hatott rám. Illetve a még semmit nem mutató térdemre inkább. 

 Csilla és a gipsz

 Az orvosiban is akkora menőnek éreztem magam, biztos voltam benne, hogy tudok én állni, igaz, hogy úgy vittek be, de nagyon úgy éreztem, hogy nincs itt gond, csak hát ugye a lábam nem nagyon hallgatott rám. Így újra összeestem. A pisi meghűlt bennem amikor ráébredtem, hogy itt baj van. Miután két kemény munkatárs pakolt le a buszról az asztalkára, ahonnan könnyűszerrel tologattak jobbra balra. Megkaptam a státuszt. Belső térdszalag-szakadás, de azért röntgenezzük meg. Akkor jöhet a síngipsz majd a többit később. Szurika pocakba és „Kedves hölgyem a balesetin várjuk hétfőn, na jó, legyen péntek”. Tessék??? Elképedtem, és úgy is maradtam, miközben férj behozta a mankómat, így gyorsan főnököm és két kollegám kíséretében végre eljutottam a hőn vágyott mosdóig. Öröm boldogság így oly sok óra tartogatás után. A hosszú perceket, órákat, igazából az egész első éjszakát senkinek nem kívánom, mert akkor nagyon fájt. Jött a felismerés, hogy igen, síbaleset, itt most valami végérvényesen megváltozott, és bevallom sírtam. Úgy éreztem, mindennek vége. Igen, erre az évre edzettem, úgy indultam már januárban, hogy csodálatos helyekre keveredünk el, és minden hónapban kiveszünk férjjel egy szabadnapot, amikor, mint valami randira az ember elmegy, mi ketten fogunk (bocsánat négyen) fogunk belefutni a világba.

Eljött a péntek

Én kis naiv, azt gondoltam, lekapják és mehetek végre a csoda dolgozómba, maximum mellette egy kis gyógytornára. Aztán nem így lett. Mégis csak egy síbaleset. Újabb hat hétre begipszeltek. Jelzem kicsit frusztrált a dolog, nem tudtam elképzelni hogyan is hiszik, hogy csak úgy összeforrok, de még várt egy MR vizsgálat, reméltem, hogy ott mindent (is) fogunk tudni belülről. Szellemileg még fel sem fogtam mi történt, miket beszélnek. Elmentem specialistához, aki egy sportdoki, őszintén reméltem, hogy megérti, nekem ez a láb arra kell, hogy végre szeljem az erdőt. Brutális, mennyire hiányzik és a könnyeimmel küzdök, míg erre gondolok. Most egy nehéz rész következik az életemben, hosszú küzdelem vár a teljes felépülésig. De innen lesz szép majd győzni! Ezúton köszönöm mindenkinek a kitartását és szeretetét, mert érzem és tudom, mellettem vagytok. Soha ennyire OTTHON nem éreztem magam még, mint veletek.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)