Magazin

Blog

Ajándékötetek az erdők-mezők vad gyermekeinek

Legjobb cimborád folyton a kék jelet járva tölti a hétvégéit? Párod szívesebben alszik függőágyban az erdőben, mint otthon? Testvéred minden nyári vakációján körbetekeri az országot? Összeszedtünk néhány ajándékötletet, amivel meglepheted túrafüggő, vadkempingező szeretteidet.

A kezdő természetjáró és a rutinos hegyi medve számára is mindig akad valami apróság, aminek nagy hasznát veszi, és ha éppen nem avatott be abba, mi a szíve vágya, vagy éppenséggel szeretnéd meglepni egy hasznos ajándékkal, akkor most kisegítünk néhány javaslattal. Nem árt persze egy kis nyomozás, hogy van-e már a felsoroltak közül bármi a hátizsájában, de még ha mellényúlsz is, nálunk nem probléma: blokkal vagy sportközösségi kártyával egy évig visszaadjuk az árát. :) 

Fejlámpa

A fejlámpa minden túrázónak hasznos, akik kint töltik az éjszakát, mindenképp visznek magukkal, ám akkor se keseredj, ha már van ilyen a pakkban: két olyan terméket is figyelmedbe ajánlunk, ami kiemelkedik a piacon elérhető lámpák hosszú sorából. A Trek 900-as a legkedveltebb modellünk, rengeteg funkciója mellett (több fokozatban világít, vörös fénye is van, gyerekzáras, stb) a legnagyobb erőssége a variálható energiaforrás. Van egy mini usb-ről tölthető akkumlátora és egy hagyományos elemmel működő is. Hosszú túrák során nem kell aggódni a lemerüléstől, egyszerűen cserélheted a belsejét. A másik kiváló termékünket az ultralight túrázás kedvelőinek ajánljuk: a Forclaz Bivouac 500 mindössze 45g-ot nyom! 

Alu kulacs

Kulacs mindenkinek kell. Bár az elején még többnyire palackos vizeket zsuppolunk a táskáinkba, eljön az idő, amikor szépen-lassan átállunk a fém edényekre. Hogy miért fémre? Az ivózsákok ugyan nagyon helytakarékosak és időben is gyorsabb kezelni őket (csak megszívod a csövet, nem kell táskában kotorni), de amikor második-harmadik napja vagy úton, hiába cserélgeted a tartalmát mindig friss forrásvízzel, valahogy olyan kellemetlen íze lesz. Otthon, citromos vízzel  természetesen tiszítítható és egynapos túrákhoz, hosszú terepfutáshoz ezek kiváló termékek, ám a többnapos, sokszor meleg időben való túrázás során a víz fém palackból marad a legízletesebb. Ha még nincs a párodnak/cimborádnak/testvérednek fém kulacsa, ennek biztos jó hasznát veszi, ha pedig már van - nos, az sem baj, több napos túrára legalább 3-4 liter vizet pakol az ember, ki fogja használni a második butellát is :) És ne aggódj, minden alumínium kulacsunk bevonatos, nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag!

Kispárna

Attól függően, hogy mennyire nyakfájós a szeretett személy, több lehetőséged van a számára. A Comfort párnánk kimondottan puha és nagyjából egy kulacs méretére tudjuk összenyomni. Ha igazán nyakfájós a célszemély, akkor neki találták ki a memóriahabos párnánkat, bár súlya és csomagmérete ennek a legnagyobb, megéri a plusz helyet és terhet a kényelmes alvásért! Ám az ultralight túrázás kedvelői sem maradnak nálunk párna nélkül, a felfújható trekking párnánk alig 170g-ot nyom és alig nagyobb egy szendvicsnél. A kialakításának hála nagyon kényelmes és puha, az egyik legnépszerűbb modellünk.

Függőágy

Ez picit ingoványosabb terep, és utánajárás szükséges hozzá: általában aki a függőágyas bivakolást választja, annak már van függőágya. Ha tudunk róla, hogy szüksége van egy kompakt, pici verzióra, vagy még csak kacérkodik a sátor nélküli táborozás gondolatával, akkor számára ideális ajándék lehet a függőágyunk. Eggyel komolyabb játékosoknak, illetve mindazoknak, akik extra szúnyogos helyeken alszanak kiváló meglepetés lehet a rovarhálóval ellátott Tropic 900

Gázégő

Szintén utánajárást igénylő tétel, ám simán előfordulhat, hogy bár van már valamilyen főzőfeje az ajándékozottnak, azzal nincs teljesen megelégedve. Megéri hát kicsit nézelődni a kínálatunkban. Példának okáért, ha ultralight irányban keresgélünk, akkor a Trek 500 a 85g-os tömegével és (női) tenyérben elférő méretével ideális választás. Ha nagyon vad kempingezéshez szükséges az égő, ahol se asztal, se pad, és barátunk/párunk/testvérünk panaszkodott, hogy bizonytalanul imbolyog a fazeka, akkor a Trek 900-as égőnek nagyon fog örülni. Mindkét termék piezzós (szikravetős), és ez a nagyobbik kivitel is csupán 170g. Kicsit más megközelítés, ám üdítő újdonság a polcainkon a fatüzelésű kályha. Nem annyira a sok napos hátizsákos túrázáshoz, mint inkább hosszabb távú kempingezéshez praktikus: nem igényel gázpalackot, a környezetünkben szedett gallyakkal kiválóan működik.

Az örök jolly joker: ajándékkártya

Ha nem szeretnénk pénzt adni, viszont nagyon elbizonytalanodtunk, akkor még mindig választhatjuk az örök klasszikust, és 2000-től 50000 forintig fel tudunk tölteni egy ajándékkártyát, akár online is! Ezzel két évig vásárolhat a szerettünk, akár a webáruházban is. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)