Magazin

Blog

Ajándékötlet finomszerelékes horgászoknak

Minden horgász temérdek eszközt használ hobbija során, amelyek mindegyikét gyermeki lelkesedéssel, csillogó szemmel kezeli. Ennek ellenére mégsem olyan könnyű olyan ajándékot választani egy horgásznak, amelynek biztosan örülni fog.

A finomszerelékes horgászmódszerek

A finomszerelékes horgászmódszerek igazán szerteágazóak és egymástól jelentős felszerelés és eszközigényben is elkülönülnek. Napjainkban igazán népszerűek a különböző feeder technikák, de vannak olyan finomszerelékes horgászok, akik csaknem elhatárolódnak ettől és az úszós módszereket, a rakós és spiccbotos horgászatot vagy a match horgászatot részesítik előnyben. Amennyiben nem ismerjük a megajándékozni kívánt pontos felhasználói igényeit, úgy viszonylag nehéz dolgunk van megfelelő ajándék kiválasztásában, ugyanakkor a meghorgászandó halfajok és a legtöbb finomszerelékes technika figyelembe vételével mégis akad néhány olyan termékkör, amelyekkel nehezen lőhetünk mellé.

A horogcsalik kényelmes válogatását és biztonságos tárolását teszik lehetővé a kisebb nagyobb tárolóedények.

Az összes finomszerelékes technikát használó horgász többféle, gyakran nagy mennyiségű etetőanyagot és széles csaliarzenált vonultat fel a parton, mindezt a lehető legtöbb hal kifogása érdekében. Az etetőanyagok és csalétkek tárolását és szállítását szolgáló táskák és csalis dobozok sokasága alapvető fontosságú és egy vagy akár több jól szigetelő hűtőtáska is igazán praktikus az élőcsalik és romlandó csalogatók, horogra valók szállításához. Szintén az etetőanyag mennyiségi és minőségi kényelmes előkészítését segíthetik elő különféle méretű vödrök és rosták, amelyekből minden finomszerelékes horgásznak több darabra is szüksége lehet. Sajnos a karácsonyi bevásárlásból visszamaradt narancsos vödör vagy az otthon már megunt felmosóvödör nem jó megoldások, használatuk sokszor kényelmetlen és bonyolult. A Caperlan márka logójával ellátott vödrök kifejezetten a horgászok igényeit figyelembe véve lettek megtervezve, anyaguk ennek megfelelően rugalmas, méretük és formájuk pedig lehetővé teszi az etetőanyagok kényelmes bekeverését és különböző rosták használatát is.

A különböző méretű vödrök a finomszerelékes horgászok esszenciális felszerelései.

A finomszerelékes horgászok általában egynapos vagy annál rövidebb horgászatokon vesznek részt, de ez nem azt jelenti, hogy kevés felszerelést vinnének magukkal. Szinte minden horgásznak kellemetlen és szükségtelen időtöltést jelent a sok felszerelés horgászhelyhez cígölése, ugyanis a legtöbb horgászhelyen nem lehet a parthoz állni az autóval. A nagy mennyiségű, nagy tömegű felszerelés tárolása és szállítása mindig kihívást jelent, de egy megfelelő eszköz könnyen segíthet ebben a helyzetben. Egy masszív kézikocsi (trolly) vagy horgásztalicska segítségével rengeteg időt és energiát spórol minden horgász, így ha ezidáig még nem állt hasonló eszköz a megajándékozandó horgász rendelkezésére, ezúton biztosan örömet tudnánk szerezni neki.

A nagy mennyiségű felszerelés szállítása komoly kihívás minden horgász számára, de nem megoldhatatlan probléma.

Horgászbotot vagy akár orsót is vásárolhatunk szerettünknek, de csak abban az esetben, ha pontosan ismerjük felhasználói igényeit. Tudnunk kell, milyen módszerrel, milyen vizeken, milyen halakra horgászik. Ezek az információk alapján jó ajánlást kaphatunk az üzletben a szakértőktől, így olyan felszerelést vásárolhatunk, aminek valóban hasznát veszi majd az illető. Higgyétek el, horgászbotból, orsóból sosem elég! Nekem is van jó pár a tárolóban. Szóval a horgászbot jó ajándék lehet, mégis talán ezzel a legkönnyebb mellé nyúlni, ezért ajándékba csak megfelelően alapos körültekintés után vásároljunk.

Ráadás ötletként egy százforintos apróságot említenék meg, amely hiányában én gyakran kerülök bajba. Horogszabadító. Ez a filléres eszköz, amely minden finomszerelékes horgász alapvető szükséglete, mégis mindig sikerül elhagyni valahol... szóval az biztos, ebből sosem lehet egy horgásznál elég.

Forintos de mégis létfontosságú horogszabadítók

Amennyiben az ajándékot a Decathlonban szeretnétek beszerezni néhány extrával mindenképpen számolhattok:

  • 365 nap árucsere: Amennyiben a termék még nem használt és visszakérnéd az árát vagy kicserélnéd egy megfelelőre, látogass el bármelyik Decathlon áruházunkba 365 napon belül, igazold a vásárlásodat Decathlon Sportközösség profillal és válaszd a számodra kényelmesebb megoldást.
  • Személyre szabott segítség, szakértőktől: Ha nem vagy biztos a választásban, keressetek fel minket a „Caperlan a Te Sporthorgász közösséged” Facebook csoportban és igyekszünk személyes tanácsadást nyújtani az ajándék kiválasztásához.
  • Ajándékkártya: Szerintem kevésbé személyre szóló, de tévedhetetlen ajándék ötlet az AJÁNDÉKKÁRTYA, amelyet szerettünk arra a felszerelésre vagy ruházatra fordít, amelyre valóban szüksége van. Az ajándékkártya a megvásárlástól számított 2 éven belül használható fel.
     

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)