Magazin

Blog

Ajándékötlet pergetőhorgászoknak

A pergetőhorgászok igazi szenvedéllyel űzik a ragadozó halakat, a mindennapokban is sokat gondolnak a műcsalis horgászatra. Egy ilyen horgásznak felszerelést ajándékozni igazán személyre szóló ötlet lehet, de hogy válasszuk ki azt az ajándékot, amelynek majd biztosan örülni fog? Ebben az írásban adok néhány jó ötletet pergetőhorgász megajándékozásához.

Milyen a pergetőhorgászat?

A pergetőhorgászat művészet, amelynek lépéseit csak a legkitartóbb, legelszántabb horgászok tudják elsajátítani. A műcsalikat életre kell kelteni a vízben és ismerni kell a ragadozóhalakat is. Tudni kell mikor és hol keressük őket, hogy bírjuk őket kapásra. A tanulási folyamat sosem ér véget és nem csak sok vízparton töltött időt kíván, de az alapvető felszerelések technikaiságát tekintve az eszközigénye is magas. Mindig akad olyan horgászfelszerelés, amellyel örömet okozhatunk egy pergetőhorgásznak, de mégis mi lehet az? 

Műcsalik, dobozok, szerszámok a pergető horgász alapvető felszerelései.

A műcsalis horgászmódszerek jellegéből adódóan van néhány olyan terméktípus, amelyekkel biztosan örömet tudunk szerezni egy pergetőhorgásznak. 

Műcsali

A legtöbb pergetőhorgász a legtöbbet különféle műcsalikra költi az év folyamán, nem véletlenül. Egyrészt minden vízterület, minden évszak és minden halfaj kifogása gyakran más és más típusú, formájú és színű műcsalit igényel, ezért ezekből a táplálék imitációkból temérdek mennyiség szükséges a pergetőhorgász számára. Kicsi/ közepes/ nagy, gumicsali/ fém/ műanyag, világos/ sötét/ természetes színű és most a csaliválasztás szempontjai közül csak néhányat említettem. A pergetőhorgászok jelentős műcsali igénye másfelől a csalik fogyóeszköz jellegéből fakad. Sajnos, ezek a sokszor igazán értékes műhalak gyakran beakadnak a különböző tereptárgyakba, beszakadnak és a tó fenekén végzik, ezeket folyamatosan pótolni szükséges. Amennyiben van lehetőségünk megfigyelni, hogy az illető nagyjából milyen jellegű és méretű csalikat használ, ahhoz hasonló formával, mérettel biztosra mehetünk, jól választottunk. 

Táska a tároláshoz

A műcsalik mellett másik terméktípus szintén a csalikhoz köthető. A rengeteg műcsali tárolására többféle doboz, táska szolgál, amelyek közt a pár száz forintostól a több tízezres nagyságrendig találunk modelleket. Higgyétek el nekem, egy horgásznál nincs üres doboz, így akár a legegyszerűbb tárolónak is hasznát veszi majd az illető. 

A megfelelő méretű, egymással kompatibilis dobozok és táskák teszik igazán mobilissá a pergetőhorgászt.

Szerszámok 

A pergető horgászok kompakt felszerelésének lényegi részét képzik különféle szerszámok, amelyekből nem árt, ha több is lapul a táskában. Különféle fogók, ollók és kések igazán fontosak, nem telhet el horgászat úgy, hogy ezeket ne kelljen használni. Egy jó zsinórvágó olló nekem mindig van a táskámban és a zsebemben is, hogy mindig kéznél legyen. A hosszú szárú horogszabadító fogóra szintén ez a jellemző.

Világítás sötétben

Ragadozó halat fogni sokszor fényváltásban, így alkonyatkor vagy pirkadatkor, illetve éjszaka lehet eredményesen, ezért a pergető horgászok gyenge fényviszonyok közt is sokszor aktívan űzik a szenvedélyüket. Ebből fakadóan nem csoda, hogy egy minőségi fejlámpa mindig hasznos és kötelező eleme a felszerelésnek, nállam mindig tartalék is van belőle és kézi lámpát is tartok magamnál, ezek is jó ajándék ötletek lehetnek.

Ruházat hideg időre

A ragadozóhalak kifogásának legjobb szezonja a késő ősz és a tél. Ilyenkor gyakran embert próbáló körülmények közt telnek el a néhány órás horgászatok, a csontig hatoló hideg, a metsző fagyos szél és az eső nem könnyíti meg a horgászok dolgát. Az időjárás viszontagságaitól egy minőségi esőkabát vagy egy vízálló sapka védi a horgászt és ezek mellett egy vízálló bakancs és meleg, bélelt nadrág is alapvető szükséglet. Amennyiben ezek valamelyikében hiányt szenved a megajándékozandó horgász, meglephetjük akár a szettjéből hiányzó ruhadarabbal, lábbelivel is.

Egy minőségi esőkabát horgászok igényeihez tervezve

Belly Boat

Abban az esetben, ha valami igazán extrém és vagány ajándékot szeretnénk adni, ajánlhatok egy olyan egyedi eszközt, amilyen szinte egészen biztosan nincs még az illetőnek. Amerikában és Nyugat –Európában már igazán népszerű horgász eszköz a Belly Boat, amely egy lábbal hajtható biztonságos kis csónak. Ezzel az eszközzel némán közelíthetjük meg a partról elérhetetlen és gyakran ezért a legjobb horgászhelyeket is. A Belly Boat –os horgászat egyedülálló élmény és segít a horgásznak igazi közelségbe kerülni a természettel. Amennyiben tetszik ez az ötlet, a vásárlás előtt azért bizonyosodjunk meg arról, hogy a megajándékozni kívánt illető jár –e olyan helyre horgászni, ahol engedélyezett csónak használata, ha igen, ezzel biztosan örömet szerzünk majd!

A Caperlan Float Tube Belly Boat hasznos kiegészítőkkel együtt, egyedülálló ár /érték arányban kapható.

Amennyiben az ajándékot a Decathlonban szeretnétek beszerezni néhány extrával mindenképpen számolhattok:

  • 365 nap árucsere: Amennyiben a termék még nem használt és visszakérnéd az árát vagy kicserélnéd egy megfelelőre, látogass el bármelyik Decathlon áruházunkba 365 napon belül, igazold a vásárlásodat Decathlon Sportközösség profillal és válaszd a számodra kényelmesebb megoldást.
  • Személyre szabott segítség, szakértőktől: Ha nem vagy biztos a választásban, keressetek fel minket a „Caperlan a Te Sporthorgász közösséged” Facebook csoportban és igyekszünk személyes tanácsadást nyújtani az ajándék kiválasztásához.
  • Ajándékkártya: Szerintem kevésbé személyre szóló, de tévedhetetlen ajándék ötlet az AJÁNDÉKKÁRTYA, amelyet szerettünk arra a felszerelésre vagy ruházatra fordít, amelyre valóban szüksége van. Az ajándékkártya a megvásárlástól számított 2 éven belül használható fel.
     

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)