Magazin

Blog

Ajándékválasztás bojlis pontyhorgászoknak

A bojlis horgász kétség kívül szenvedélyes és igazán elkötelezett szeretett sportja iránt, ezért egy jól megválasztott pontyhorgász tematikájú ajándékkal biztosan nagy örömet szerezhetünk neki. De minek is örül egy bojlis pontyhorgász? A cikkből kiderül!

Ilyen egy bojlis horgász

Az ajándék kiválasztása előtt érdemes egy pillanatra a horgász helyébe képzelnünk magunkat. A bojlisok gyakran sok időt, akár napokat töltenek a parton, ahol éjjel – nappal horgásznak. Minden olyan eszköz, ami segít komfortossá, kényelmessé tenni a vízparton töltött időt, jó ajándék lehet. Ilyen felszerelés például egy horgászfotel vagy horgászágy, egy remek kis asztalka vagy egy időtálló sátor. Amennyiben tudjuk, hogy a megajándékozni kívánt horgász hiányt szenved ezek valamelyikéből vagy már nagyon régi, elnyűtt terméket használ, úgy nyugodtan vásároljunk újat számára. A Caperlan márka híres tábori felszereléseiről, amelyek igazán kényelmesek, időtállók és 2 év jótállás garantálja azt, hogy a választott termék hosszú távon is hozzájárul majd a horgász minőségi kikapcsolódásához.

A nagy mennyiségű felszerelés mozgatásához nélkülözhetetlen egy jó horgásztalicska vagy trolley is.

A bojlis horgászok célja egy igazán nagy ponty kifogása, a kifogott hallal pedig nagyon sportszerűen, kíméletesen bánnak. A nagy halak pontos súlyának megállapításához elengedhetetlen egy pontos mérleg, mérlegelő állvány és mérlegelő zsák, valamint nélkülözhetetlen egy jó halmatrac vagy pontybölcső is. Amennyiben ezek közül valamelyik hiányzik a horgász felszereléséből, az biztosan jó ajándékötlet lehet.

Abban az esetben, ha nem tudjuk, milyen felszerelései vannak már az illetőnek vagy mire van szüksége, akkor egy kicsit nehezebb dolgunk van a megfelelő ajándék kiválasztásában. Igyekeztem összegyűjteni néhány olyan terméket, horgászeszközt, amelyekből sosem lehet elegendő egy bojlis pontyhorgász számára.

Horgászezközök bojlis pontyhorgászoknak

Ilyen fontos termékek a horgásztáskák és vödrök. Egy pontyhorgász számára többféle táskára is szüksége van ahhoz, hogy a felszereléseit kellően szortírozva, rendben tartva tudja tárolni. Rengeteg kütyü, aprócikk és horgászeszköz képezi részét a felszerelésnek, amelyeket egy horgász nagy becsben tart, ezért megfelelő körülményeket szeretne biztosítani ezen eszközök tárolásához, szállításához. A különböző méretű táskákat praktikusan akár egymásba is lehet pakolni vagy egymáshoz rögzíteni. Például egy nagy tároló táskába praktikusan előketartó táskákat, aprócikkes táskákat, tárolódobozokat, csalitartó vagy dippes táskákat is lehet tenni, így a horgász egy helyen, mégis szortírozva tarthatja a felszerelését. A több napos horgásztúrák alkalmával külön táska szükséges a ruházat, megint másik a konyhai és higiénés felszerelések tárolására és egy jó minőségű hűtőtáska is hasznos az ételek és italok számára.

A táskákhoz hasonlóan tökéletes ajándék lehet egy minőségi vödör. Fontos, hogy légmentesen zárható legyen, így a temérdek csalit akár a lakásban is szagmentesen lehet tárolni, ez a horgász és családtagjai számára egyaránt kedvező szempont. A pontyhorgászok által legjobban kedvelt forma a szögletes, ezeket könnyen egymásra lehet pakolni, kompakt és könnyen kezelhető méretű tárolók, így egészen biztosan ezzel nem nyúlunk mellé.

Egy bojlis horgász számtalan funkciót talál egy új táskának.

Pontyhorgászok számára van még néhány ajándékötlet, amelyek a horgász fogyóeszköz igényét vagy felhasználói szokását célozzák, így ezekkel is csaknem biztosra mehetünk. Korábban említettem már a bojlis pontyhorgászok sportszerű, halbarát hozzáállását. Ennek kapcsán jó ajándékötlet lehet egy sebfertőtlenítő spray, amellyel a halak felszíni sérüléseit lehet kezelni a visszaengedésük előtt. Ilyen fertőtlenítőből jó, ha mindig van nálunk tartalék is, hiszen ez ma már sok halastavon a kötelező felszerelések részét képzi. 

Egy tekercs jó minőségű damil vagy egy tekercs előkezsinór is jó választás lehet, hiszen ezekből évente akár több gurigával is elhasznál a horgász és alapesetben is több típusra is szüksége van.


Mivel a pontyhorgászok nem csak nappal, valamint nem csak a nyári időben horgásznak, hanem éjszaka, kora tavasszal és ősszel is kergetik a halakat, így egy meleg pulóver vagy egy kényelmes sapka biztosan nem rossz választás. Bizony a sötét és a hideg ellenére gyakran az éjszaka a legaktívabb egy pontyhorgász számára, így jó minőségű megbízható fejlámpából több is van egy felkészült horgásznál, így szinte biztos, hogy egy jó fejlámpával is örömet tudunk majd szerezni.

Minőségi fejlámpának mindig helye van a felszerelésben.

Amennyiben az ajándékot a Decathlonban szeretnétek beszerezni, néhány extrával mindenképpen számolhattok:

  • 365 nap árucsere: Amennyiben a termék még nem használt és visszakérnéd az árát vagy kicserélnéd egy megfelelőre, látogass el bármelyik Decathlon áruházunkba 365 napon belül, igazold a vásárlásodat Decathlon Sportközösség profillal és válaszd a számodra kényelmesebb megoldást.
  • Személyre szabott segítség, szakértőktől: Ha nem vagy biztos a választásban, keressetek fel minket a „Caperlan a Te Sporthorgász közösséged” Facebook csoportban és igyekszünk személyes tanácsadást nyújtani az ajándék kiválasztásához.
  • Ajándékkártya: Szerintem kevésbé személyre szóló, de tévedhetetlen ajándékötlet az AJÁNDÉKKÁRTYA, amelyet a megajándékozott arra a felszerelésre vagy ruházatra fordít, amelyre valóban szüksége van. Az ajándékkártya a megvásárlástól számított 2 éven belül használható fel.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)