Magazin

Blog

Alap infók, ha félsz lemenni az edzőterembe

Nagyon sok ismerősöm van, aki érdeklődik a sportom iránt, de otthon, saját eszközökkel edzeni semmi motivációja sincs, az edzőterembe pedig ilyen-olyan kifogások miatt nem megy le. Nem megy, mert nem mer, és mivel biztos, hogy nagyon sokan vagytok ezzel így, megosztok veletek néhány alap infót, ami megdönti a legnépszerűbb kifogásokat. (Kivéve az időhiányt, az egy külön posztot megérne.)

  

Megnéznek a pasik

Örülj neki. A sztereotípiák ellenére egyébként nem csak a fullos divatmacákat nézik meg, és nem is elsősorban azért figyelnek fel rád, mert előnyös póz a döntött törzsű evezés, hanem elismerésként, hogy a főleg srácok uralta, vasakkal tömött terembe lejön egy csaj és tenni szeretne magáért. Ha meg azért néznek meg, mert beindul bennük a vadászösztön, ér kikérni magadnak.

Tele van a terem nálam jobb csajokkal

Dehogy van. Én nem tudom, ki volt az első ember a Földön, aki ezt elkezdte terjeszteni, de valószínűleg az lehet az oka, hogy belecsöppent valami tápkiegcég fotózásába és azt hitte, ez a tendencia. Átlagos alkatú vagy kicsit dundibb lányból sokkal több van a teremben, mint fitneszmodellből.  Hozzáteszem, az izmos, feszes lányok pont nem fognak kinézni téged, mert egyszerűen nem foglalkoznak veled.

Nem tudom, hogy mit kéne csinálnom

Ezt el tudod kerülni. Ahelyett, hogy erre a kifogásra hagyatkozol, két dolgot is tehetsz. Az egyik, amit én csináltam, hogy elmélyültem a témával foglalkozó cikkek, videók rengetegében, ügyelve persze  arra, hogy hiteles forrást használjak. Ha ez nem megy, mert esetleg nem érzel rá a dologra, akkor keress fel egy személyi edzőt. Én személy szerint az (is) vagyok, és tapasztalatból tudom, hogy vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nem megy az edzés egyedül, de ha mellettük van egy szakértő, nagyon sok mindent ki lehet belőlük hozni.

Drága

Micsoda? A ruházat? A fitnesz részleget vezetem Dunaújvárosban, és most körbementem a részlegemen, megnéztem a tartósan alacsony áras és a kifutó termékeket. Ha van rajtam bugyi és zokni, de semmi más, akkor is fel tudok öltözni egy edzéshez cirka 5350 Ft-ból. Ez a legolcsóbb cipő-naci-póló-sportmelltartó-táska kombó. A sporttáplálkozás? Ha ésszerűen gondolkodunk, 1 kg csirkemell sokkal olcsóbb, mint 1 kg felvágott, a zabpehely és a reggelizőpelyhek ára összehasonlíthatatlan, a táplálékkiegészítők pedig drágának tűnhetnek, de ha azt vesszük, hogy mennyi mindenre nem költünk mellettük (csoki, csipsz, üdítők, kenyér, felvágottak, szószok,cigi stb.) akkor rájöhetünk, hogy kifejezetten pénztárcabarát az áruk. Az edzőterembérlet? Havi 5 és 50 ezer Ft körül mozognak, de ki lehet bírni  3 féle szauna és zenélős öltözőszekrény nélkül.

És végül... Ki fognak nevetni/ Meg fognak bámulni

Indulás!

Erre van esély, de elkerülheted. Ehhez arra van szükség, hogy ne bohóckodni menjünk le a terembe, hanem sportolni. Ha nem edzővel edzel, akkor nézz utána a gyakorlatok helyes végrehajtásának  és állíts össze egy jó edzéstervet. Kommunikálj tisztelettel az edzőtársaiddal. Ne eddz papucsban, utcai ruhában, sminkben és használj törölközőt. Pakolj el magad uán! Ne sajátíts ki gépeket, terülteket a teremből.  Aki ezek után kinevet, azt lehet sajnálni.

Na, mikor veszel bérletet?

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)