Magazin

Motiváció

Almási Katalin

2008-ban kezdtem rendszeresen sportolni, bár korábban is voltak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor aktívan sportoltam. Előző évben kerültem egy olyan új munkahelyre, ahol sokat ültem/ülök a számítógép előtt. A sok üléstől itt-ott elkezdtek fájni az alkatrészeim, ezért kerestem lehetőséget a rendszeres mozgásra.

Az aerobikkal kezdődött minden, akkor indult egy csoport és hozzájuk csatlakoztam. Azóta is részt veszek az órákon. 4 évvel később, 2012-ben kezdtem el futni. Ennyi aerobikos múlt után meglepően könnyen ment a kezdés. Fél év futás után az első 7km-es verseny, majd 10 hónap futás után az első félmaraton sikeres lefutása már örökre elkötelezett a futás mellett. 

2013 végén úgy éreztem, hogy valamilyen közösséget kellene szervezni, mert csapatban futni sokkal izgalmasabb. 

2014 elején ezért megpályáztam a BSI-nél egy futónagyköveti pozíciót és meg is nyertem. Azóta vagyok Nyergesújfalu BSI futónagykövete. Sikerült egy kisebb csapatot szervezni magam köré, akikkel együtt edzettünk/edzünk és együtt járunk versenyekre az ország különböző pontjaira. 

Majd tovább gondoltam a közösségi futásban rejlő lehetőségeket és futótársaimmal 2016-ban megalakítottuk a FutaNyerges Sportegyesületet. Azóta, már második tavasszal indítottunk kezdő futóknak edzéseket. 

Az idén viszonylag nagy létszámban járnak rendszeresen a kezdők edzésre. 

Hogy mi motivál a rendszeres sportra? Az, hogy sokat járunk versenyekre, a kezdő futóink lelkesedése, hogy nem állunk meg, hanem újabb és újabb feladatokat/lehetőségeket keresünk amivel másokat is a sportolásra csábíthatunk. Idén, 2018-ban már második alkalommal rendezzük meg augusztusban a NyergesiSzomszédoló futóversenyt. Az első versenyen 155 részvevő volt. A többség a környező településekről, de az ország távolabbi pontjairól is érkeztek futók a versenyre. 

Végül, mit jelent nekem a sport? Kikapcsolódás, pihenés, jó társaság, újabb ismeretségek/barátságok, bulis futóversenyek, erőpróba, szép városok és vidékek felfedezése.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)