Magazin

Blog

Amiről keveset beszélünk: fehérnemű sportoláshoz

Általában nagy figyelmet fordítunk a cipőinkre, a felsőbb ruházati rétegek minőségére - és lányok esetén - színére, dizájnjára, ám a fehérnemű valahogy mindig a lista végén marad. 

Bár a sportmelltartóknak és fiúknál a célirányosan sportra fejlesztett bokszereknek már van népszerűsége, a női alsók valahogy nem kerültek előtérbe, pedig saját tapasztalatom az, hogy ha huzamosabb ideig sportolok, átlépem a saját komfortzónám határát, akkor a bugyi tud a legjobban idegesíteni. Hosszú út volt, míg megtaláltam a megfelelőt, és most már rövidtávra sem indulok el enélkül.

Futás vagy túra? 

Azt gondolnánk, a kettő hasonló mozgással jár, ám ha nem 10 kilit sétálunk a tóparton, vagy fél órát kocogunk a sportpályán, akkor már számítani fognak az apró különbségek is. Futáshoz a Kalenji jó áron és minőségben nyújt női alsókat tanga és hagyományos kivitelben. Anyagában légáteresztő, gyorsan száradó és mégsem "testidegen" az érintése. Jól nyúlik, nem gyűrődik, és a "szakítópróbán" is megfelelt (megvan, mikor már nagyon kell pisilni, végre találsz egy szimpi bokrot majd az átizzadt testedről egy mozdulattal lerántod a gatyát...?). Bár alapból tanga-párti vagyok, sportolás idejére a "nagymamás" megoldás sokkal jobban bevált. Ha úgy érzed, a tanga kényelmetlen hosszabb távú futás alatt, bátran próbáld meg a hosszabb fazont! Általánosan elmondható, hogy a sportok többségéhez ez a Kalenji alsó megfelel, ám vannak kivételek...

Járd a hegyet egy rakás szennyes nélkül!

Túrázáshoz - főleg ha több napig trekkingelsz a hegyen - a Forclaz hozott be tavaly egy női bokszert aminek 86%-a gyapjú, ezáltal sokkal tovább friss maradsz benne, mintha pamutból, vagy mesterséges anyagokból készült volna. Emellett puha, rugalmas, és a hosszú fazonnak köszönhetően nem vág sehol. Eddig kb. 100 km-t húztam le az enyémben két kétnapos túra alkalmával, szintes terepen, 10 kilós hátizsákkal a hátamon, tehát a komfortzónámon jóval kívül, és imádtam! Egyébként a Forclaz kínálatában elérhető teljes ruházat gyapjúból, ezek mindegyikét szívből ajánlom, ha több napos túrára indulsz! Nem szükséges váltóruha, ha ezeket a szagtalan, természetes gyapjúból készült ruhákat viseled (nyilván két nap után lesz szagod, de közel sem olyan, mintha poliésztert hordtál volna. :)

Kerékpározáshoz is tudunk kényelmes megoldást

A bringás nadrágjainkról nem mindenki tudja, hogy fehérnemű helyett ajánlatosak. A nyereg okozta nyomást a nadrág csak úgy tudja csökkenteni, hogy ha a bőrünk és az alsó között nincs még egy réteg, így ezeket a puhított nadrágokat bátran hordjuk bugyi nélkül. Elérhető különböző kivitel télre-nyárra, kis szoknyával vagy anélkül, ahogy szeretnénk. 

A melltartókról se feledkezzünk meg

Szintén kardinális lehet, főleg a komfortzónánkon kívül, ám ebben a témában már rengeteg lehetőség áll előttünk. Fitneszhez és futáshoz is találhatsz áruházainkban különböző fazonokat. Ha nagyon nem tudod merre indulj, egy kis segítség: ha azt akarod, hogy tartson (leszorítson), akkor a futás sorok felé indulj, ha kényelmesebb megoldást keresel kevésbé ugrálós tevékenységhez, akkor a fitnesz részleget keresd fel, tánchoz és kardio edzéshez is találhatsz melltartókat. Túrázáshoz, hosszabb távra inkább a fitnesz felé orientálódnék, huzamosabb idejű túrázásnál feldagad az egész testünk, és az amúgy is passzentos melltartó előfordulhat, hogy minden irányban szűkössé válik. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)