Magazin

Blog

Atlétika ruházat

Az atlétika egy nagyon összetett sportág. Úgy is hívják, hogy a sportok királynője, mert annyiféle versenyszámot foglal magába, és minden típusú mozgásforma megtalálható a versenyszámok között.

Ez az én sportom, és engedjétek meg, hogy bemutassam a hozzá illő ruhadarabokat.

Lássuk az edzés szakaszaira bontva az öltözékeket, így könnyen átlátható lesz, mit mikor kell felvenni, levenni.

Bemelegítés

Egy atléta izomzatát megfelelően be kell melegíteni, olyan hirtelen erőfeszítéseknek lehet kitéve az izom, hogy nagyobb eséllyel sérülhet meg, ezért fontos, hogy mindig melegen tartsuk az izmokat. Így az alap rövidnadrágra és pólóra mindenképpen veszünk hosszú nadrágot vagy melegítő nadrágot időjárástól függően. Felső ruházatnál pedig egy melegítő felső szükséges, ami szintén elengedhetetlen, mert a felsőtest mozgása is erősen dinamikus így a karok és vállak melegen tartása is nagyon fontos.

Melegítő felső férfi és női

Edzés szakasz

Ezt a szakaszt nagyban meghatározza, milyen idő van. Tavaszi időszakban alsó ruházatnak egy hosszú passzos nadrágot vagy kevésbé fázósaknak passzos rövidnadrágot érdemes felhúzni. 

Ezeknél a ruhadaraboknál fontos, hogy szabad mozgást biztosítsanak, kényelmesek legyenek, és ne irritálják a bőrt.

Férfi és női ruházat

Felsőruházat ebben az időszakban inkább póló, de semmiképpen nem bő szabású, inkább testhezálló, hogy a dinamikus futásoknál ne zavarjon, ne akadjon bele az ember ujja.

Nyári időszakban egyértelműen rövidnadrág dominál az atléták körében, illetve gyakran trikó a felső ruházat. Edzéseken saját egyesületnél, ha nem nézi senki rossz szemmel, akár félmeztelen/topban is lehet edzeni.

Verseny

Itt előfordulhat speciális ruhadarab, mint a futó overál, vagy dressz, egyrészes ruha, ki melyik néven ismeri. Ez a még kényelmesebb és komfortosabb felhasználói élményt hivatott nyújtani a használója számára. Egyéb különleges ruházat itt nem található, a hölgyeken általában top és bugyi szokott lenni. 

Futó overál a versenyző kényelméért

Összegzés

Amennyiben már ismerkedtek a sporttal és a ruházkodásban nem tudtok dönteni, bízom benne, hogy a cikkben találtok magatoknak megfelelő ruhadarabokat. Egy biztos, csalódni nem fogtok bennük, én szintén ezeket használom, és olykor még kényelmesebbek, mint más márkájú termékek. Így csak ajánlani tudom ezeket, hiszen nagy odafigyeléssel készítik és profi atlétákkal teszteltetik a termékeinket.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)