Magazin

Blog

Az 5 legfontosabb dolog, ami a fesztiválozáshoz szükséges

Javában zajlik a fesztiválszezon, lassan közeleg a nyár vége, viszont vár még ránk pár nagyobb fesztivál! A tapasztaltabb fesztiválozók már rutinosabban pakolnak, számításba véve több tényezőt is. Segítségképp pár hasznos tanács, mi az, amit mindenképpen pakolj be magaddal, ha fesztiválozni mész.

#1. Sátor

Elsődleges a fedél a fejünk felett. Mi is az, amire figyeljünk sátorválasztásnál? Kis helyen is elférjen. Könnyű legyen, hiszen a sátor mellett még magunkkal cipeljük a váltóruhát, sporttáskát, vagy bőröndöt, kinek melyik kényelmesebb. Praktikus, ha a sátor könnyű és kis helyen is elfér.
Lehetőleg minél kevesebb időt igényeljen a felállítása és egyszerűen összecsukható legyen.

Erre szuper választás a 2 seconds Fresh&Black sátor. Gondolom nem kell bemutatni azoknak, akik sátoroztak már, milyen érzés a felmelegedett sátorban ébredni. Jó hír, erre megoldás a Fresh & Black sátor. Mit is takar pontosan, hogy ‘Fresh & Black”? A Fresh & Black technológia nagyobb frissességet és sötétséget biztosít a jobb alvásért. Decathlon által szabadalmaztatott technológia, és lehetővé teszi a napsugarak visszatükröződését és a fény izolálását a speciális anyagoknak köszönhetően. Ezáltal alacsonyabb marad a hőmérséklet a sátorban és sötétebb is lesz.

Következő szempont a könnyű és gyors összeszerelés, valamint kis helyigény. Fesztiválok slágersátra a 2 Seconds sátor. A 2 Seconds sátrak felállítása és összecsukása hihetetlenül egyszerű és könnyű. Összehajtott állapotban a huzatban kis helyet foglalnak. A kétszemélyes változat mindössze 2.9 kg a háromszemélyes pedig 4,2 kg. Megfelelnek minden elvárásnak; könnyű, kis helyigényű, egyszerű összeállítani és vízálló.

2 seconds sátor praktikus szállítása

#2. Hálózsák

Sátor és a hálózsák szinte kéz a kézben, együtt járnak. Hálózsáknál viszont a fontos szempont a jó hőtartó képesség. Hiszen éjszaka a napközbeni időjáráshoz képest erősen lecsökken a hőmérséklet, hűvösebb lesz. Emiatt fontos, hogy a hálózsák tartsa a testünk melegét. Ideális választás hálózsákok közül az Arpenaz 15 fokos változata. Teljes hosszán cipzáras és takaróvá alakítható. Akár kétszemélyes takaróvá is alakíthatjuk, mivel egy másik, ugyanilyen hálózsákkal összecipzározható. Nem foglal nagy helyet, és mindössze 1,1 kg.

Arpenaz hálózsák

#3. Törölköző

Ha a fesztivál tóparton helyezkedik el, elgondolkodunk, hogy ugye akkor mindenképpen két törölközőt szükséges pakolni. Egyet a partra viszünk magunkkal, egyet pedig a zuhanyhoz. Célszerű olyan törölközőt választani, ami kis helyet foglal, jó nedvszívó képességű, gyorsan szárad, és ha lehet egyszer körbe tudjuk tekerni vele a testünket.

Az egyik legjobb választás: Nabaji Mikroszálas törölköző L 80x130 cm. Kompakt és könnyű, kis méretre összehajtható, így minimális helyet foglal. Jó nedvszívó képességű, ezáltal gyors és hatékony a szárítkozást tesz lehetővé. A hagyományos törölközőkkel ellentétben, ne dörzsölő mozdulatokat használjunk, hanem nyomkodó mozdulatokkal törölközzünk. Mindezek mellett, hogy kicsire összehajtható, könnyű, jó a nedvszívó képessége, még gyorsan is szárad. Nem kell azon aggódnunk, hogy vajon mikorra szárad meg a törölköző.

Nabaji L méretű törölköző

#4. Esőkabát

Ami a fesztiválok alatt a legjobb barátunk és ellenségünk is lehet; az az időjárás. 

Valljuk be, ez bizony sokszor kiszámíthatatlan. Egy hirtelen záport sajnos nem jelez mindig pontosan az időjárás-előrejelzés.
Ezért érdemes magunkkal vinni mindig esőkabátot, még ha a meteorológiai előrejelzés azt is írja, hogy a fesztivál ideje alatt verőfényes napsütés és meleg várható. Nem érdemes kockáztatni. Szerencsére az NH100 raincut vízhatlan félig cipzáros esőkabát kis helyen is elfér, hiszen saját zsebébe összehajtható.

Amire figyelnünk kell esőkabát választásakor, hogy minimum 2000 mm vízhatlan bevonattal rendelkezzen. Ez azt jelenti, hogy az esőkabát kibírja a 2000 mm vízoszlop nyomását, ami időben 1 óra. Minél magasabb a mm szám, annál több időt tölthetünk az esőben anélkül, hogy a kabát átengedné a vizet. Fontos szempont az is, hogy a varrások is vízhatlanok legyenek.
 

Vízlepergető réteg

#5. Sapka

Divatos és praktikus kiegészítő a baseball sapka.
Megvéd a napszúrástól és tompítja a szembe tűző napfényt is. A baseball sapkák az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő csapatjátékoknak köszönhetik létrejöttüket. Mai napig töretlen a népszerűségük világszerte.

New Era NBA szurkolói baseball sapka


Többféle színű és csapat logóval ellátott sapka közül tudunk tetszőlegesen választani. Természetesen nem szentírás, hogy szurkolóknak kell lennünk, hogy hordjunk egy ilyen sapkát. Szimplán amelyik sapka számunkra szimpatikus, azt válasszuk ki magunknak, és irány is a fesztivál!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)