Magazin

Blog

Az első spinning óra - Komfortzóna kikapcs.

Első spinning óra letudva. Motiváló volt és nehéz. Merj belekezdeni és nem leszel egyedül!

Évek óta nem hallok mást, csak, hogy "lépj ki a komfortzónádból!". Ugyan mért is tenném? Mért lenne jó nekem az, ha olyan szituációkat vagy helyzeteket keresek, ahol nem érzem jól magam? Évekig úgy gondoltam, hogy ez egy nagy butaság. Persze már egy jó ideje rájöttem, hogy ez nem azt jelenti, hogy kínozzam magam és mindig érezzem magam rosszul. Azt jelenti, hogy legyek kicsit bátor! Mért kell bátornak lennem? Mert ha nem vagyok, elmegy előttem az élet, nem lesznek élményeim, egyszer csak azt venném észre, hogy ülök a kanapé előtt és gumimacit eszek. Nyilván nem ez az álom élet.

Féltem - komfortzóna off

Amiatt, hogy óriási falak voltak körülöttem mindig is féltem sok mindentől. Nem sportoltam, úgyis csak ki nevetnek és béna vagyok. Nem tudok biciklizni, mert félek, hogy elesek. Nem jártam soha konditeremben, mert úgyis kinéznek onnan. Csoportos órákon sem szerettem volna soha részt venni, hiszen én leszek a legbénább. Tudom, hogyha a sportot veszem témának ezer meg ezer gátlásom van. Ha valaki olyan gátlásos mint én, akkor nehéz győzni és odamenni, részt venni, élvezni egy csoportos edzést vagy bármi mást. Az utóbbi időben viszont úgy gondolom, sikerült átlendülnöm a falon, előrelépnem és valóban kilépni a komfortzónából. Minden alkalommal rájöttem, hogy többet bírok el, mint hittem. Kezdve a Mátra túrával és eljutva egy spining óráig. 

Spinning óra - Remek csoportos edzés
 A spinning egy remek módja annak, hogy társaságban sportolj.

Az első spinning óra

Az első konditermi látogatás jelentem megtörtént és ez egy közös spinning órát jelentett néhány munkatársammal. Alapvetően nagy büszkeség volt, hogy részt vehettem ingyen ezen az órán, ugyanis egy olyan munkahelyi kihívás jutalma volt, ahol egy hónap alatt aki minimum 100 km-t biciklizik, az egy kis sportprogramon és egy ebéden vehet részt. Tehát én nagyon ügyesen letekertem a 100 km-t. Eljött hát a spinning ideje jutalom gyanánt. Alapból nem tudtam, hogy milyen maga a spinning bicaj, hisz még nem próbáltam soha. A pedálok rögzítve vannak egy 25 kilós súlyhoz, ami forog és lendületbe jön, ahogy tekered a pedált, az ülés magassága és minden egyéb állítható. Az edző rögtön kérdezte: ki volt már ilyen órán? Nem volt senki, ezért minden alapot elmondott, mindenki magához igazította a bicajt és vigyázz, kész, rajt! Egy órát tekertünk végig mindannyian megállás nélkül... az edzés kemény volt és izzasztó, az ösztönzést pedig kaptuk folyamatosan. Azt gondolom, hogy az első élményem olyan pozitív volt, hogy a komfortzónám már  sokkal nagyobb lett. Büszke vagyok magamra, hogy 100 km-t tekertem és még az első spinning órámat is végignyomtam. A Decathlon igyekszik minden lehetőséget megadni a dolgozói számára, hogy sportolhassunk. Ennek érdekében több konditeremmel szerződésben állunk, ahol a dolgozók ingyen vehetnek részt edzéseken vagy használhatják a termet. Mi most a hatvani B40 fitnesz termet próbáltuk ki. A hely igényes és jól felszerelt.  Az óratartó edző, Gyuri, pedig nagyon motiváló volt.

Soha ne mondd, hogy soha

Mindig azt mondtam, hogy soha nem fogok ilyesmit csinálni. Én sose fogok edzeni, én sose fogok futni, én sose fogok... Na hova jutottam? Itt az ideje a következő nehézség legyőzésének. Nyilván az én céljaim talán másoknak nem jelentenek semmit, nekem viszont ez egy győzelem volt. 

Első spinning óra
 Jönnek a hideg idők, aktuálissá válik a benti edzés. 

A programot és a kihívást kedves munkatársam és barátnőm, Leskó Lilla szervezte. Lillával találkozhattok a Főnix fitnesz teremben, Hatvanban, hiszen ő maga is tart csoportos órákat!

És te átlépted már a komfortzónádat?

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)