Magazin

Blog

Az EVADICT is komolyan gondolja!

A terepfutásért rajongók pontosan tudják, hogy az EVADICT termékek minden szinten ki tudják szolgálni az igényeiket. Ez pedig a márka részéről az eddigieknél is nagyobb odafigyelést és koncentrációt követel, amit a fejlesztő csapat évről évre bele is fektet, a legnagyobb megelégedésünkre. Íme néhány idei újdonság.

Az EVADICT életérzés

A januári Lille-i képzőközpont hatása alatt vagyok még mindig. Egy újabb szeletet szeretnék vágni abból a képzeletbeli tortából, amit az öt nap során "fogyasztottunk". Mivel a futás mindenhol űzhető, ezért természetesen a terepfutás sem maradhat le az étlapról. A KIPRUN csapatához hasonlóan, az EVADICT is egy mozaikszóban próbálta azt az életérzést megfogalmazni, amit a termékek minőségén keresztül szeretne minél több felhasználóhoz eljuttatni. 

A francia evasion szó, menekülést jelent. Mindenkinek a képzelőerejére van bízva, hogy éppen mi elől. Elsősorban a stresszlevezetés egyik lehetséges eszközére gondolhatunk. Az eddigi mozgásszegény életvitel, vagy az egyre unalmasabbnak tűnő országúti futások leváltására szolgáló tevékenységre buzdít ezzel a szóval. A mozaikszó második része az angol addiction szóból ered ami függőséget jelent. Ez esetben, egyértelműen pozitív kicsengésű. Annak az élménynek a megszerzésére utal a márka, amit a terepfutás közben élhetünk át. Idővel pedig életünk nélkülözhetetlen részévé válhat, amiről már nem szívesen mondunk le soha. Ez a függőség legális, hiszen nem csak a pillanatnyi hangulatunkat befolyásolja, hanem az életünk minőségét hosszútávon is meghatározhatja! Mai viharvert világunkban az egészséges életmód különösen felértékelődött! Vigyázzunk hát rá!

Az EVADICT női csapata és a vezetőjük.

A tudatos építkezés

Ezt megelőző írásomban a KIPRUN csapatáról már ejtettem néhány szót. Most pedig az EVADICT tudatos építkezéséről szeretnék beszámolni, akik hasonló koncepcióval próbáltak meghódítani minket. Annál is inkább, mert az EVADICT csapata is kitett magáért és persze értünk is az innovációk terén. 

2013-ban Thierry Breuil terepfutó világbajnok átigazolt az Adidas-tól az akkor még Kalenji termékmenedzser csapatához. A váltás okait így fogalmazta meg. "A sportolókkal és az intenzív edzésekkel töltött évek alatt arról álmodoztam, hogy igényes élsportolóként szerzett tapasztalataimat a termékek szolgálatába állíthassam és ezzel a futótársak javát tudjam szolgálni. Szeretném az EVADICT-ot elismert márkává tenni a terepiparban, amik egyre technikásabbak, vonzóbbak és a lehető legtöbb ember számára elérhetők lesznek". Hitvallását és munkásságát az elért eredmények hűen tükrözik. Megtalálta a piaci rést és 2022-ben egy tíz nőből álló elit alakulatot hozott létre. 

Tavaly az év atlétanőjének választott Blandine L'hirondelle EVADICT felszerelésben lett a hosszú terepfutó számok és az OCC koronázatlan királynője. A Párizs Maraton EXPO egyik legnagyobb szenzációját a KIPRUN gyors cipői mellett az EVADICT MT Cushion 2 bemutatása jelentette. Az MT betűk a mountain (hegy) rövidítése. Bármilyen terepre megfelelő: nem kizárólag a hegyekbe való hanem a köves, sáros és száraz ösvényekre is nagyszerű megoldást jelent. A Cushion az ütéscsillapítást jelenti a kellemes és kényelmes viseletért, hogy még nagyobb öröm legyen a futás! A felhasználóktól kapott javaslatok lehetővé tették a fejlesztők számára, hogy az MT CUSHION második változata is szembe tudjon nézni az újabb kihívásokkal. 

Ötvenkét embert választottak ki, hogy 1000 Km-en keresztül teszteljék a terméket. Thierry-ék  kíváncsiak voltak hogy milyen igényeket fogalmaznak meg a cipő viselői. Közel 42 000 teszt Km eredményét láthatjátok ebben a modellben. Talán mondanom sem kell, hogy az eredményre mennyire büszkék vagyunk. A megbízhatóbb tapadásért a talp új barázda mintázatot kapott. Az újratervezett Kalensole középtalp 18%-al jobb ütéscsillapítást biztosít és 57%-al javítja az előző modellben sem rossz energia visszaadási értéket. A MATRYX® textil felsőrész, poliuretánnal bevont nagy szakítószilárdságú poliészter fonalakból készült, így rendkívül strapabíró, és szerkezetéből adódóan könnyű és légáteresztő lett. Az értékes észrevételek alapján, átdolgozták az MT CUSHION 2 kérgét, hogy még jobban tartsa a lábat, ugyanakkor szem előtt tartották a sarok és az Achilles-ín kényelmét is. A másik nagy attrakció a 100%-ig női testalkatra kifejlesztett terepfutó hátizsák (8L) megalkotása volt. Ezzel egy régi álom teljesült, hiszen az eddig a férfiakéval azonos szabású mellények helyett most a női a változatban a mell alá kerültek a hidratálást szolgáló 500 ml-es soft kulacsok. A zsebekbe helyezhető kulacsokat így a megnövekedett távolság miatt állítható hosszúságú szívócsővel látták el. Tizenegy zsebbe lehet pakolni, így a hidratálást akár 60 Km-ig is meg lehet oldani vele. Három méretben kaphatók, de egyelőre csak online.  

A tesztelők és a mérnökeink is mindent megtettek a sikerért. 

A terepfutás és én

Három évvel ezelőtt csatlakoztam a Decathlon blogíró csapatához, és éppen a 70. cikkemet olvashatod. Számomra is meglepő, de ezalatt az idő alatt egyszer sem írtam terepfutással kapcsolatosan. Magam is elcsodálkoztam ezen, hiszen a 45 futó évem során számos olyan élmény ért, ami ehhez a sportághoz köthető. Itt volt hát az ideje, hogy felelevenítsem a régi emlékeket. Izgalmas volt a visszatekintés, mert számos élményt élhettem át újra. Nem szippantott ugyan magába a terepfutás, de felkészülésem és az életem szerves részévé tudott válni az idők folyamán.

 Kétszer teljesítettem a Jungfrau maratont, ahol az utolsó 8 Km-t akár terepfutó cipőben is teljesíthettem volna, mert abban magasságban (2200 m) már csak sziklás ösvények voltak. Akkoriban még nem tudtam a terepfutó cipők létezéséről, ma pedig csodálattal tekintek ezekre az innovációkra. Terepfutó cipőm azóta sincs még, és az egészségi állapotom rohamos romlása miatt nem is tűnt indokoltnak a viselése. Lille-ben elkápráztatott ez a cipő és azóta is izgatja a fantáziámat. Új lehetőségként tekintek rá, mert a további küzdelmeimhez kapaszkodót nyújthat. Az EVADICT üzenete a mindennapjaim része, menekülőútként tekintek a terepfutásra. A futás számomra függőség, hiszen már nem nekem kell kell "kivinni a testem a szabadlevegőre", hanem ő "szólít meg engem" ezzel az igénnyel. Kövessük tehát az EVADICT márka üzenetét és meneküljünk előre! Akik azonban most teszik meg az első lépéseket ebbe az irányba, azoknak el kell mondanom, hogy a fokozatosság elve még inkább előtérbe kerül az egyenetlen talajon, mivel sokkal több tartóizomra van szükségünk a mozgásban, aminek a megszerzése nem megy máról holnapra. Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy minél több időt tudjon eltölteni a levegőn és élvezze a terepfutás adta életérzést! 

Az új szerelem

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)