Magazin

Blog

Azt hitted Barcelona a deszkás paradicsom? Lille is a gördülő sportok központja!

Bár az észak-franciaországi Lille városának talán nincs akkora hírneve a deszkások körében, mint Barcelonának, ám mégis a legnagyobb board-os központnak számít a Decathlon berkein belül. Itt történik a gördülő sportokkal kapcsolatos termékeink tervezése, tesztelése. Az elhivatott francia sportoló- és design-csapat beutazza a világot, hogy ihletet merítsen a deszkás, görkoris, rolleres mozgások kedvelőitől, majd visszatérve Lillebe a tapasztalatok és visszajelzések alapján akár több évre előre is megálmodják és elkészítik a készletek prototípusait. Ebbe a tervezőközpontba látogatott el munkatársunk, Marci, aki élményeit fotókkal fűszerezve osztotta meg velünk.

Egy igazi gördülő sportos munkatárs

Mihovics Marcell munkatársunk elmúlt éve bővelkedett a fordulatokban. A kedves mosolyú Marci a cruiser longboardok megszállottja és kalandvágyó típus. Éveket dolgozott budaörsi Decathlon áruházunkban, mikor úgy döntött külföldön is ismereteket szerez. Visszatérte után, már németországi tapasztalatokkal is felvértezve, ismét nálunk helyezkedett el. Ő is elmondhatja magáról, hogy a sport nem csak a hobbija, de a munkája is: a gördülő mozgásformák iránti szenvedélyét a Nyugati téri üzletünk Oxelo részlegén nap mint nap tapasztaltuk mi a munkatársai és a vásárlók is.

Nem volt hát kérdés, hogy az áruházat ő képviselte azon az évindító találkozón, melyen a jég-, görkorcsolya, deszka és roller idei választékunkat ismertették a Decathlon francia terméktervezői. A helyszín Lille, az észak-franciaországi város, ahol számos Decathlon márka központja található. Annak ellenére, hogy szépséges belvárosa macskakövekkel borított, rengetegen közlekednek országúti kerékpárral, rollerrel és gördeszkákkal. Innen küldte el nekünk alábbi beszámolóját szeretett Marcink.

Amikor egy hirtelen jött felindulásból, 2015 végén kipattant a fejemből, hogy a következő évben Berlinbe szeretnék költözni, még nem sejtettem, hogy - akkor még Oxelo termékképzőként - kimaradhatok egy hatalmas élményből. Ez az esemény a gördülő sportjaink márkájának évindító megbeszélése, a 2016-os Oxelo Days volt. Mivel akkortájt kicsit világot akartam látni és külföldre költöztem, így a felmondásom miatt tavaly nem jutottam el Lille-be.

Azonban a történet itt nem ért véget. A Decathlonhoz való viszonylag gyors visszatérésem után - óriási örömömre és megvalósítva az álmomat – meghívást kaptam az idei "bulira". A jelző nem véletlen: az Oxelo Days két nap folyamatos jó hangulatot, vidám és pörgős előadásokat, a b'twin Village nevűmárkaközpont dolgozóiból álló zenekar koncertjét és freestyle bemutatót is tartogatott. 

Január 25-én, szerda délután megjelentünk Ferihegyen. A repülőgépünk késve indulása révén maradt időnk egy "sohanemesettmégilyenjól" 5 eurós Dreher söritalra és üdítőre. A brüsszeli landolás után, este 11 fele értünk a lille-i Youth Hostelbe, ahol megkaptuk az eseményre jogosító kártyáinkat és átvehettük a szobáink kulcsát. Az utazás okozta vacsorahiányt igyekeztük pótolni, így még éjjel bevettük Lille városát a velünk poggyászként kiutaztatott rollereinkkel, nyitott étterem után kutatva.

Néhány óra alvás után, a kezdő nap reggelén, az izgatottan várt b'twin Village kapuján való áthaladást követően  a sportmárka francia képviselői által megismerkedhettünk a 2017-es év fő céljaival, videóbejátszásokkal, prezentációkkal, elemzésekkel, spontán színi előadásokkal tarkítva.

Igazi tapasztalatok, igazi termékfejlesztés

Délután, a csaknem 300 fős társaság kisebb csoportokra bontva konvojban indult neki Lille belvárosa felé rollerháton. Felbecsülhetetlen látványt nyújthattunk!  A közlekedésben kiválóan bevált a macskaköveken, forgalomban, patkákon is tesztelt Town9EF rollerünk. Igazi városi romboló!

Az úti célunk egy hatalmas deszkás arzenál volt. Itt különböző rögtönzött állomásokat jártunk be, ahol személyesen is megismerkedhettünk az Oxelo reklámfilmjeiben feltűnő sportolókkal. Ők ugyancsak Decathlon áruházakban dolgoznak és a márka nagyköveteinek szerepét töltik be.

Emellett kaptunk bemutatót az Oxelo kiválásából megalakult jégkorikért és hoki felszerelésért felelős vadiúj Oroks márkáról és várható termékeiről. Információkat nyerhettünk a deszkás cipők tervezéséről és megcsodáltuk élőben is a 2017-es év termék újdonságait. Kipróbálhattuk a Magyarországon egyelőre még nem kapható Klick illetve a Revolt nevű elektromos rollerek legújabb változatait. A tapasztaltabbak és a bátrabbak gördeszkára, longboardra vagy freestyle rollerra pattanhattak és élvezhették a deszkás csarnok adta lehetőségeket.

Deszkás party

Este, egy rövidke pihenést követően visszatértünk a központba az Oxelo partyra, ahol torok - illetve egy idő után a padló - nem maradt szárazon. Az Oxelo áruházi polcképének felelősével, a gyönyörű hangú Anna-Sofiával az élen, egy laza, de igazi rock&roll koncertet élvezhettünk. Holtbiztos, hogy mindenkinek megszólalt legalább egy kedvenc dala. A koncert után egy káprázatos félcső bemutató vette kezdetét az Oxelo legjobb freestyle mestereivel.

Görkorcsolya paradicsom

A másnap reggel annak is fájdalmas volt, aki ellenállt a bűvös "ingyensör" jelszavának. Ettől függetlenül hősiesen vetettünk bele magunkat a 2. napba. Rögtön elkezdődött a b'twin Village hatalmas komplexumának bejárása. Ezen a napon is több állomáson keresztül ismerhettük meg az ott zajló munkafolyamatokat. Meglátogattunk több tervező szobát, így betekintést nyertünk a bukósisak tervezés világába, vagy épp a deszkák, korik és azok kiegészítő termékeinek az életútját vizsgáltuk meg - a tervezéstől a megvalósításig.

Gördeszkák és cipők

A termékek költséghatékony és természetkímélő csomagolásával is megismerkedtünk. Szerintem mindenki elképzelte a saját áruházában az Oxelo fantom szobáját, ahol minden a legtökéletesebb polckép szerint van felépítve; deszkás ruházattal felöltöztetett bábukkal a közepén. Beléphettünk a gépek által folyamatos teszteknek alávetett termékek birodalmába, ahol a több órás, vagy éppen több napos igénybevétel mellékhatásait vizsgálják. A tervezésben és az előállításban is egyaránt remek lehetőségeket biztosító 3D nyomtatónak is külön előadást szenteltek. Ezek mellett az Oxelo hangulatos irodájába is belépést nyertünk, ami tele van jobbnál jobb ötletekkel és alternatív megoldásokkal.

Az esemény záróakkordja a részvétellel járó ajándékpakk átadása volt. Nem kis meglepetésünkre gazdagabbak lettünk egy egyedi Oxelo Days felirattal és idézettel ellátott Yamba Wood cruiser deszkával, illetve egyéb szuvenírrel. Mi mással, ha nem a deszkán olvasható felirattal zárnám le a cikkemet: "No rest until surpass yourself! - Decathlon"

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)