Magazin

Blog

Babaúszás

Az úszás jót tesz a keringésnek és mozgás közben minden testrészünket megdolgoztatja! Viszonylag könnyen elsajátítható a gyerekek számára is. Minél fiatalabb korban szerettetjük meg velük a vizet és az úszást, mint sportot, annál biztosabb, hogy később is könnyebben fogják ezt a mozgásformát választani. De mikor is lehet elkezdeni, és hogyan? Erről írok egy kicsit ebben a bejegyzésben.

A babaúszás előnyei

Sok érv és ellenérv fogalmazódott már meg a babaúszással kapcsolatban. Az úszás, mint mozgás természetesen nem csak a felnőtt szervezetre van jó hatással, már egészen fiatal korban is lehet élvezni ennek a tevékenységnek az áldásos hatásait, hiszen léteznek olyan foglalkozások, ahol a legkisebbekkel is hozzáértő szakemberek foglalkoznak a szülők bevonásával. A babaúszás lehetővé teszi, hogy a szülők együtt játszanak a vízben gyermekükkel, és ezáltal a kicsik szinte észrevétlenül, viszonylag sokat mozogjanak a medencében. Tudjuk, hogy a megfelelő testi és fizikai fejlődés érdekében nem lehet elég korán elkezdeni a mozgást, az úszás pedig kitűnő alapot ad a gyerekeknek, mert megfelelően megerősödnek, terhelhetőbbek lesznek, válasszanak később bármilyen sportágat.

Mikor érdemes elkezdeni a babaúszást?

 A legkisebbek vízhez szoktatása kiváló családi programlehetőség

Természetesen nem lehet az újszülött kisbabákat rögtön levinni az uszodába, hiába fejlődtek kilenc hónapig hasonló környezetben. Csak 5-6 hónapos korban lehet elkezdeni a vízhez szoktatást, mivel ebben a korban alakul ki az úgynevezett  búvárreflex. Ez megakadályozza, hogy a légutakba víz juthasson, így ha a baba arcát víz éri, akkor az orrán keresztül kifelé fogja fújni a levegőt, így kisebb eséllyel nyeli le a vizet. Ha ez mégis megtörténne, nem kell megijedni, viszont fontos, hogy végig a gyermekkel legyünk a vízben, és egy percre se hagyjuk magára. Így egyrészt biztonságérzetet nyújtunk számára, másrészt elkerülhetjük a baleseteket.

Milyen felszerelés és kiegészítő szükséges babáknak?

Az alábbi termékeket jó szívvel ajánljuk a legkisebb korosztály első babaúszó foglalkozásaihoz, illetve a vízzel történő ismerkedéshez. 

Az egészen kicsiknek is vannak olyan felszerelések, amik kellenek az úszáshoz. Babák számára is van a kínálatunkban úszónadrág,  de választható baba úszóoverall is, mely jól takarja a baba testét. Használható akár bel- akár kültéri medencében is, mivel kiválóan véd az UV sugarak ellen. Harmadik alternatívánk a mosható úszópelenka, amely kényelmes fürdőnadrágként működik, gondtalanná és örömtelivé teszi a fürdőzést a babák számára, és több alkalommal is használható. 

Beleülős úszógumi: 7-15 kg-os testsúlyú babáknak, a vízzel való ismerkedéshez. Az állítható beülőnek köszönhetően, " együtt nő a gyermekkel" így ahogy fejlődik a gyermek úgy lehet állítani. Ergonomikus fogantyúinak köszönhetően tökéletes, hogy a gyermek játékosan tudjon ismerkedni a vízzel. 

Babaponcsó rózsaszín, babaponcsó zöld színben: állatmintás poncsó a legkisebbek számára. A kapucnival ellátott poncsó segít melegen tartani a kisgyermek testét, így nem fog fázni a medence partján. Remélem, hogy sokan kedvet kaptak ehhez a remek időtöltéshez.  

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)