Magazin

Blog

Beltéri sportötletek a rossz időre

A téli időszakban sokak kedve és motivációja kicsit alábbhagy a rendszeres testmozgás iránt. Pedig nem kéne. A táplálkozásra mentség, hogy karácsonykor úgyis bezaba, a mozgásra pedig a hideg és a sötét. Viszont ebben az időszakban sem kell elkeseredni, néhány beltéri sportötletet hoztam, aminél igazán nem számít a zimankó.

Utálom a hideget. Tényleg. Nagyon. A sötétet is. Azt is nagyon. És igen, ilyenkor a futócipőim is egy kicsit a szekrény aljára szorulnak. És igen, ilyenkor nincs kedvem a felnőtt játszóterekhez sem és sokkal nehezebb elindulni munkából hazaérve. De sajnos vagy nem, nem vagyok maci, így a hideget mégsem a komoly zsírpárna felhalmozására és a téli hideg átalvására használom.

Usziba be!

Nem vagyok egy nagy úszó, a technikám sem 100%-os, de a téli időszakban jóval gyakrabban látogatom valamelyik budapesti uszoda egyikét. Ezt a heti vagy inkább másfél heti egy alkalmat viszont nagyon élvezem. A legtöbb izomcsoportot megmozgatja, növeli az állóképességet, kikapcsol. Aztán persze jön a macera rész a hajmosással, szárítással, vizes cucc elpakolással, de néha azért ezt is ki lehet bírni. Mennyi az annyi? 1700-2500 forint között mozognak a jegyek. De szinte minden uszoda kedvezményes jegyet biztosít gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak, illetve sok helyen lehetőség van 3 órás jegy váltására is.

Beltéri sportötletek - uszoda
Az úszás kiválóan fejleszti az állóképességet

Konditerem

A bikinibody télen készül. Meg ősszel és tavasszal. De télen is. Bár sokan elhatárolódnak ettől a mozgásformától, rengeteg a sztereotípia. Viszont nem árt adni neki egy esélyt, sokakat magával ragad a vasak világa. A legtöbb konditeremben pedig többféle csoportos óra közül is választhatsz- hot iron, spinning, aerobic, gerinctréning- így megtalálhatod azt, amit te is egyszerűen a heti rutinod részévé tehetsz. Az árak nagyon széles skálán mozognak, napi jegyek 890-3000 forint között, havi bérletek 8000-től a csillagos égig kaphatók. A választás nem egyszerű, a drágább nem mindig jobb, és egy rosszul megválasztott terem valóban elveheti a kedved a súlyzós edzésektől. 

Beltéri sportötletek - Konditermi edzés
Konditermi edzés rossz időben!

Jóga

Én is mostanában kezdtem el gondolkodni ezen a jóga dolgon. Kicsit elhatárolódtam tőle, minden bizonnyal az első negatív tapasztalat miatt lökött el magától. Most viszont újra kacérkodom a gondolattal. A legtöbb jógastúdióban az első alkalommal kedvezményes áron lehet jegyet venni az első próbahétre, ami alatt többféle órát is ki tudsz próbálni. Ha egy jó tanácsot megfogadsz, ha kezdő vagy, valóban kezdő órára menj. Ha nem vagy benne biztos, kérdezz, de a jobb időpont miatt se válaszd a haladó csoportot, mert nekik már simán megy a kobra vagy az íj póz, amit neked valószínűleg előbb meg kell tanulni. A kedvezményes próbahét kb 2500-3000 forint között mozog egy hétre vagy 10 napra, ami valóban kedvező. 10 alkalmas bérletet pedig 10000-18000 között tudunk vásárolni.

Beltéri sportötletek - Jóga
A jóga kikapcsol testileg-lelkileg

Falmászás

Akár mint hétvégi program, vagy mint rendszeres mozgásforma. Szórakozás és izgalom, miközben alaposan megdolgoztatjuk izomzatunkat. Gyerekekkel, barátokkal, családdal mint kikapcsolódás, de ha nagyon belejössz, akár edzővel vagy tanfolyamon is elsajátíthatsz mászási trükköket. A felnőtt napijegyek 1600-1800 forint között mozognak, gyerekeknek olcsóbb, viszont ha nincs felszerelésed, a bérlés árával is számolni kell.

Beltéri sportötletek -Falmászás
Falmászás, akár gyerekekkel

Squash

vagy fallabda. Futsz, ugrassz, ütsz, koncentrálsz.  Fejleszti a gyorsaságot, a robbanékonyságot, szuper stresszoldó. Nagyon intenzív sport, előtte alapos bemelegítés, közben folyadékpótlás, a végén pedig a nyújtásról se feledkezzünk meg. (Meg amúgy a többinél se! ;) Az árak időponttól függnek, 2000-3500 forint között mozognak/óra.

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)