Magazin

Blog

Bemutatkozik a Rockrider Explore család a terepkerékpározás szerelmeseinek

Nagyobb erdei túrákra, emelkedők, akadályok leküzdésére is alkalmas a Rockrider Explore családja és a gyakorlottabb kerékpárosoknak is tud meglepetést okozni mind a terepen, mind ár/érték arányban!

Nincs szükség arra, hogy hegyimenők legyünk, ha szeretnénk festői környezetben, a természetben kerékpározni. Egy haladó szintű cross country (XC, CC) kerékpárral könnyedén megtehetjük és húzósabbnak vélt emelkedőket is leküzdhetünk. A montainbike berkein belül az XC az egyik legnépszerűbb szakág, mind a versenysport, mind a hobbi kategória terén. 

A Rockrider Explore család jelenlegi tagjai a haladó, vagy középhaladó kategóriába tartoznak és a hobbi szinten a leginkább megérő árral és felszereltséggel rendelkeznek. Tagjai 29"-es kerékkel vannak építve, kivéve az S-es vázzal rendelkezőket, amiknek 27,5" inch a felni átmérője. Ezekkel a nagy kerekekkel könnyedén leküzdhetjük az akadályokat és nagyobb távokat is könnyebb velük megtenni, mint kisebb társaikkal.

Rockrider Explore 500

A család legegyszerűbb felszereltséggel rendelkező tagja az Explore 500. Hagyományos négyszögtengelyes hajtás, 30 fogas első hajtómű, de 32 foggal is kompatibilis. Hátul 9 sebességes Microshift AdventX váltó fogja segíteni a haladásunkat, a legkisebb koszorú 11, a legnagyobb 42 foggal rendelkezik. Elől Suntour XCM 100 mm-es acélrugós villa fogja kimozogni az akadályokat. A kerekek gyorszárral rögzülnek. Tektro TK-M276 hidraulikus tárcsafékekkel rendelkezik és elől, hátul 160 mm átmérőjű tárcsákkal van szerelve. Tubeless kompatibilis felnik, presta szeleppel szerelve.

Rockrider Explore 500

Rockrider Explore 520 / Explore 520 S

Az Explore 520-as modellnél a négyszögtengelyt felváltja az integrált hajtás, ami sokkal gördülékenyebbé teszi a hajtást. A váltó szintén Microshift AdventX, de már 10 sebességes és 11-48-as a fogaskoszorúk kiosztása hátul. A fékrendszer és minden egyéb az előző modellel hasonlatos. Három szín létezik és ezek közül az 520 S a női, ami kicsiben tér csak el az alapmodellektől, de árban és felszereltségben ugyan az.

Rockrider Explore 520

Rockrider Explore 540

Az Explore 540 még komolyabb felszereltséggel bír. Az integrált hajtás mellett már egy Xfusion RC 32-es levegős villa szerepel 120 milliméteres rugóúttal. Az első féktárcsa 180 mm-es átmérővel bír, a hátsó 160mm, mint az előbbi modellek. A fékrendszer ugyan az a Tektro TK-M276 hidraulikus tárcsafék. A váltó viszont Shimano Deore átütőtengelyes, ahogyan az első villa is Boost-os átütőtengellyel illeszkedik, tehát szélesebb tengellyel bír, ezáltal stabilabb a kerékpár. Ennél a modellnél is 10 sebesség van 11-46 fogaskoszorú kiosztással. A külső gumiköpeny pedig Tubeless kompatibilis Hutchinson Kraken.

Rockrider Explore 540

Melyik való neked?

Hobbi szinten, ha csak néha-néha veszed elő kerékpárodat, de szeretnél könnyebben áthaladni az akadályokon, megbírkózni az emelkedőkkel, akkor az Explore 500-as minden bizonnyal megfelel az igényeidnek. Ha a rázós utakat kényelmesebben akarod megoldani, akkor érdemesebb feljebb menned a kategóriában és ebben segít az integrált hajtás is többek között, ami az Explore 520 vagy Explore 520 S modellekkel már elérhető. De, ha még pontosabb váltásra, nagyobb és az akadályokhoz jobban idomuló teleszkópra vágysz, netán intenzívebben és gyakrabban tekernél a vadonban, akkor az Explore 540 lehet a megoldás!

Rockrider XC 100 valódi terepre

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)