Magazin

Blog

Bolognai spagetti

A bolognai spagetti egy igazi klasszikus, próbáld ki Gergely Noémi, dietetikus receptjét!

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 szál angolzeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g darált marhahús (vagy sertés)
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 1 teáskanál szárított oregano (vagy friss)
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű (vagy friss)
  • 1 marék friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • ½ dl tej
  • só, bors

Elkészítés:

Finomra aprítjuk a vöröshagymát és kevés olívaolajon párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, ahogyan az apró szeletekre vágott angolzellert is. A zöldségeket pirítani kezdjük, majd 3-4 perc után beletörjük a fokhagymákat is. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra rakjuk a darált marhahúst, amit kevergetve fehéredésig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsompürét. Ízesítés következik: Ízesítjük sóval, borssal, oreganoval és kakukkfűvel. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük, amíg a zöldségek teljesen eltűnnek benne (sertéshús esetén kb 1 óra). Ekkor elkeverjük benne a kevés tejet és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük. 

A recept egy mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.

"Gergely Noémi  vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)