Magazin

Blog

Caperlan Bojlik - A wellmix széria - Horgássz egyszerűen

Következő cikksorozatomban szeretném bemutatni a Caperlan bojliszériákat és néhány tippet adni az eredményes felhasználásukhoz.

Első körben a legolcsóbb, WELLMIX szériát szeretném ismertetni.

Etetéshez olykor nagy mennyiséget is elhasználok ezekből a bojlikból…

Ezekre a csalikra gondolnak a legtöbben, amikor Decathlonos bojliról esik szó. Nem véletlen ez, hiszen a Wellmix bojlik a legismertebb Caperlan golyók a horgászok közt, már több mint 10 éve megtalálhatóak a Decathlon kínálatában. A Wellmix széria verhetetlen árának köszönhetően rengeteg horgász próbára tette már ezeket az oldódó, magas szénhidrát beltartalmú golyókat. Némi állati és növényi fehérjét is tartalmaznak a széria tagjai recepttől függő mennyiségben. Jelenleg 9 különböző ízesítésben (monstercrab, eper, scopex, fokhagyma, spicey birdfood, gammarus, fehércsokoládé, ananász, máj) és 3 méretben (14 mm, 20 mm 24 mm) elérhetőek ezek a csalik 1 kg és 10 kg kiszerelésben.

Wellmix monster crub 20mm –es bojlik

Erősen aromás, színes bojlik, amelyek viszonylag gyorsan, vízhőfoktól függően 3-6 óra alatt oldódnak. Több, lassabban emészthető összetevőt is tartalmaznak a receptek, mint például a kukorica és más gabonatermékek, így hideg vízben érdemes ennek tudatában meghatározni, akár mérsékelni az etetésre szánt mennyiséget. Hosszabb túrák alatti folyamatos etetés esetén sosem magában használom etetésre, ilyen esetekben a Naturalseed 500 vagy az Xtreme 900 bojlik mellett kiegészítésként használom folyamatosan csökkenő mennyiségben. A Wellmix bojlik nagyon gyorsan kifejtik hatásukat, attraktív csalik, ugyanakkor nem túl szelektívek, mert a fokozott attraktivitás révén az apróhalakat, kisebb pontyokat is beránthatják az etetésre. Kevésbé szelektív tulajdonságainak ellenére is sok 20 kg feletti ponty és amur is elcsábult már ezekre a bojlikra.

Ez a Velence- tavi töves wellmix – gammarus ízesítésű etetésen akadt horogra.

Az elmúlt évtizedben szerte Európában és Magyarországon is többször, akár versenykörülmények közt is bizonyították eredményességüket a Wellmix bojlik, ezért bíztatok mindenkit arra, hogy a megfelelő szituációban nyugodtan használja ezeket az olcsó, de rendkívül fogós csalikat akár horogcsaliként, akár az etetés részeként. 

Görbüljön! 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)