Magazin

Blog

Caperlan Bojlik - Az Xtreme 900 széria - Horgássz eredményesen

A Caperlan Xtreme 900 csaliszériája már sok szituációban bizonyította kiemelkedő eredményességét. Ebben a cikkben az Xtreme 900 bojlikat szeretném bemutatni és néhány tippet adni a sikeres felhasználásukhoz.

A Caperlan Xtreme szériájának minden terméke olyan pontyhorgászoknak készül, akik nem elégednek meg az átlagos fogásokkal sem mennyiségben, sem pedig méretben. Az Xtreme 900 bojlik már 2019 tavasza óta elérhetőek a magyar piacon, azóta rengeteg rekordfogás, köztük saját pontyrekordom is ezekhez a bojlikhoz kötődik, szóval ha szeretnéd minden szituációból kihozni a maximumot, használd bátran az Xtreme széria termékeit.

Az Xtreme 900 bojlik csomagolásáról sok lényeges információ leolvasható. Az aromazárós kialakítás további praktikum.

Az Xtreme 900 bojlik válogatott összetevőkből készülnek, így végül rendkívül magas tápanyagtartalmú és nagyon könnyen emészthető golyók kerülhetnek a zacskókba. Minden Xtreme recept alapját legalább 13 elemi összetevő adja, melyek között megtalálhatóak hal és rák lisztek, eszenciák és kivonatok, fűszerek, mint például többféle chilipaprika, bors és fokhagyma és többféle különleges magőrlemény, így például szentjánoskenyér és tigrismogyoró őrleménye is. Minden Xtreme 900 bojli tojás hozzáadásával készül. Érdemes használat előtt megkóstolni ezeket a csalikat, hiszen élvezhető illatuk mellett intenzív ízzel is rendelkeznek, amely hosszú ideig az etetésen tartja a halakat.

Extra édes eper szemek a Caperlan Xtreme 900 bojliszériából. Ínycsiklandozó desszert a pontyoknak.

Az xtreme 900 szériában vannak szénhidrát bázisú bojlik (eper, scopex, spicy birdfood) és magas fehérje tartalmú golyók is (monstercrab, gammarus). Egyik leghosszabb ideig fejlesztett recept története a fokhagyma – máj ízesítéshez kapcsolódik, ahol az intenzív fokhagymás alapízhez társított néhány százalék májliszt egy egész évben kiválóan működő bojlit eredményezett, amely hidegfrontban is rendkívül jól adja a halat szinte minden vízterületen. Érdekes, hogy sok szép harcsa fogása is kapcsolódik ehhez az alapjaiban fűszeres csalihoz.

Az elmúlt években nagyon sokat használtam ezeket a csalikat. Gyakran tapasztaltam a halak kapókedvében ingadozást az időjárási viszonyok (pl.: légnyomás, napsütés, szél) és a napszakok váltakozásának függvényében. Sok kísérletezés árán sikerült olyan kombinációkat találnom, melyek rendkívül jól kiegészítik egymást, így az etetésre érkező halak minden körülmények között találnak „fogukra való” falatokat. Egyik kedvenc ízesítésem a gammarus (bolharák) fehérjedús bojli, amelyet gyakran használok egy etetésen az extra édes epres bojlival télen és tavasszal, a spicy birdfood csípős, fűszeres bojlival pedig nyáron és ősszel. Több sporttársammal egyező véleményem, hogy a monstercrab és a spicy birdfood golyók nagyon jól működnek együtt bányatavakon, több kapitális, rekord méretű pontyot is meríthettünk már ezeknek a kombinációknak a segítségével.

Ez a csodálatos tükörponty egy szem 20 mm –es Xtreme 900 gammarus bojlira csábult el.

Az Xtreme 900 bojlik gyorsan kifejtik hatásukat, mégis sokáig tartanak a horgon és ellenállóak az apróhalakkal szemben. Etetési stratégiától és ízvilágtól függően szelektív bojliként is és tömegelésre is alkalmasak. Télen és kora tavasszal több alkalommal használtam az Xtreme széria tagjait keresőpecához. PVA hálóba a néhány szem Xtreme bojli mellé egy kevés Xtreme Stickmix és Xtreme pellet került mindössze és ez mellett volt, hogy többet nem is etettem. A kevés, de koncentrált etetés eredményesnek bizonyult a legtöbb esetben. Nagy kiterjedésű vizeken, például fehérvárcsurgói víztározón is sok szép pontyot fogtam így, keresgélve márciusban. Természetesen az eredményesség szempontjából az is lényeges, hogy a halak számára vonzó csali csomagot a megfelelő helyen kínáljuk fel, de ezzel a témával majd egy másik írásban foglalkozok. 

Egy marék is elegendő lehet egy kapitális fogáshoz az Xtreme 900 monstercrab bojliból

Az Xtreme 900 palettát a piacra kerülés előtt több mint egy évig tesztelték szerte Európában, így végső soron olyan csalik kerülhettek a boltok polcaira, amelyek közül minden kérdéses szituációra találunk megfelelő megoldást. Bátran ajánlom, hogy próbáld ki őket!

Görbüljön!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)