Magazin

Blog

Club 700 - Darts tábla teszt

Cikkünkben Szakács Viktor, rendszeresen dartsot űző munkatársunk osztja meg tapasztalatait a Club 700-as darts tábláról.

Nagyjából 3 hete sikerült beszereznem a Decathlon kínálatában található Club 700-as verseny szintű, saját márkás Canaveral darts táblát, mely steel típusú játékhoz alkalmas. Itt jegyezném meg, hogy az előző táblám szintén egy másik brand verseny szintű modellje volt, így nagyon kíváncsi voltam az új szerzemény „tudására”.

Az első benyomás

A doboz tartalmazza a rögzítéshez szükséges csavarokat, távtartó műanyagokat és a konzolt, mellyel felakasztható a falra. Első benyomás a tábláról hogy masszív, a festés és a színek kellőképpen hangsúlyosak. A számlap forgatható, ez praktikus lesz, de erről kicsit később.

Az első pár dobás után ami szembeötlő, hogy a nyilak után a lyukak meglátszanak. A tábla anyaga rizsszalma, viszont nem elég „sűrű” ahhoz, hogy a nyilak nyomait úgymond magába szívja. Ez alapvetően nem tragédia, ellenben ennek függvényében a tábla a rendszeres játéktól láthatóan „lyukacsosodik”. Én heti 4-5 órát játszom, ezt figyelembe véve nagyon kíváncsi vagyok a modell várható életettartamára.

A Club 700-as darts tábla anyaga rizsszalma

Ami miatt váltottam erre a táblára, az a praktikum volt: az előző táblám bár nagyon jó minőségű volt, ám a szektor elválasztói vastagabbak voltak, és kapcsokkal is rögzültek. Ez viszont azt eredményezte, hogy jó pár dobásnál eltaláltam az elválasztót vagy a kapcsot, aminek eredményeként a nyíl kipattant és beleállt a parkettába, ami nagyon nem szerencsés dolog.

Ennél a táblánál viszont, ahogyan a leírásban is szerepel, az elválasztók rendkívül vékonyak, ezáltal a nyíl a táblában marad. Eddigi használatom alatt egyszer sem jött vissza a nyíl az elválasztóról dobás után, ez roppant pozitív. Fentebb említettem hogy a számlap forgatható, ami azért is nagyon praktikus, mert egy idő után ha rongyosra dobálunk egy szektort (jobb esetben a 20-ast, 19-est és 17-est), a számlapot tetszés szerint forgathatjuk a táblával együtt, ezáltal „frissítve” azokat.

A nyíl nem jön vissza az elválasztóról

Ajánlott használat

Összességében nagyon elégedett vagyok a táblával. Ár/érték arányban kiváló, nagyon intenzív használat mellett viszont véleményem szerint nem elég tartós (versenyek, 10-12 órás többszöri alkalommal). Ugyanakkor az emberek 95%-a nem játszik rajta annyit, hogy emiatt ne érné meg a beszerezése. Azoknak ajánlom jó szívvel, akik sűrűbben fognak nyilat (heti többször). Parkettás szobába különösen ajánlatos!

Akik sokallják a tábláért az összeget, azoknak tökéletesen megfelelő a Club 500-as változat. Ezt olyan helységben javasolt használni, ahol ha netalántán kipattanna a nyíl a táblából, nem probléma a helységben található járófelületnek. Ennél a modellnél az elválasztók vastagabbak, nem „penge” alakúak és kapcsokkal is rendelkezik, számlapja pedig nem forgatható.

Dartsra fel! 

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)