Magazin

Blog

Dobogós szereplés

Pár napja már olvashattatok az Innovációs Awardsról. Piri kolleganőm tollából belekóstolhattatok a Decathlon által minden évben megtartott legjobb újítások gálájáról, annak eredményéről és egyik résztvevőjéről. Egy kicsit más irányból közelítem meg a történetet. Hazai pályán mozogva könnyebb lesz, mert igen, volt a legjobbak között egy futó újítás is. Nos, lássuk a medvét.

Piri azt is jól megírta, hogy mi is valójában ez az esemény és mi az a termék, ami megérdemelt egy ezüstöt. Így nem szaporítanám erre a szavakat, erről az úszószeművegről van szó. Most pedig megragadom az alkalmat és bemutatom azt a cipőbe illesztett technológiát, ami szintén jelen volt ezen a gálán és még szép, hogy egy futó termék, egy Kalenji.

A gall tervezők úgy döntöttek, hogy nem adják alább és nem elégszenek meg azzal, hogy ruházatban helyt állnak a futás nem kicsi atlaszán, hanem a futócipő kategóriájában is megalkotnak valami újat, ami még nincs a szaladós piacon.

A Kalenji koncepció logója

Igaz, ez a fejlesztés 2 éves tesztelésbe, próbákba és közel 350 futóval is szaladásra késztetett ötlet eredményeként jött napvilágra. A futókat próbálták a lehető legváltozatosabb lábtartás alapján összegyűjteni, így a nem gyakori szupináló (kifele dőlő láb) lábakkal megáldottakkal is tesztelték, hogy valós kép alakuljon ki a polcokra készülő cipőről. A K-Only névre hallgató, két fajta Kalenji cipőbe (SD, LD) beépítet technológia a különböző lábtartások formáját veszi fel és így válik minden fajta lábállásra használható közép- hosszú távú cipővé.

De ez még nem minden! A harmadik, azaz bronz érmes K-Only-ban ugyanis a korábban még okkal fejlesztésért kiáltó hab szivacs is változott. Ahogy a korábbi posztban, az Eliorunnal kapcsolatban is említettem, ez a habszivacs 30%-al jobb becsapódás védelmet biztosít. Ezt személyes tapasztalatból is megerősíthetem: ritka nagyot ugrott a korábbi modellekhez képest a kényelem és ütéscsillapítás.

A Decathlon innovációs termékei

Amit még igazán fontos az eddig említettek mellett kijelenteni, hogy egy drasztikusan befele, vagy éppen kifele dőlő (fehér holló) lábnak nem garantálja azt a cipő, hogy olyan tartást adjon, mint egy teljes, speciálisan kialakított boltozat. Ez tény.

Ám akinek a normál cipő éppen azt a piros vonalat súrolja, ahol már valami nem teljesen normál, érdemes elgondolkodni, hogy ez beválhat.

Zárásnak egy-két link az említett termékekről: az SD, ami középtávra, de gyors futóknak akár maratonra is ajánlott, míg az LD hosszabb távokra tanácsolt és stabilitásban, ütés csillapításban kifejezetten erős futócipő.

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)