Magazin

Blog

életmódVÁLTÓ - Első lépés: elhatározásra jutni

Kata vagyok és idén töltöm a 33-at. Ez az az életkor, amikor lélekben még 28 vagyok, de gyakorlatilag a 35 már sokkal közelebb van. Két és fél éve vagyok házas, 5 éve macskatulajdonos. Teljes állásban irodai munkát végzek, emellett két iskolába járok, az egyikbe heti háromszor esténként, a másikba kéthetente szombaton. Mindezek mellett fotózok, így kisebb-nagyobb projekteket vállalok a szabadidőmben másodállásként. Nem, alkoholista nem vagyok, de a bort azt azért szeretem.

Hogy arcot párosíthassatok a bloghoz :)

Ha a fentieket összeszámoljuk, akkor az a típus vagyok, akinek akkor sem lenne elég egy nap, ha az 48 órából állna. Sejthetitek, hogy mennyi időm van sportolni, normálisan étkezni és úgy összességében foglalkozni önmagammal, a családdal vagy a barátokkal. 

Semmi panasz nincs a dologban, hisz én vállaltam és amúgy is sokan vannak minimum ilyen vagy ennél megterhelőbb helyzetben. És akkor még nincsenek is gyerekeim! 

Az eddig leírtak mind hatással vannak természetesen az egészségemre és a közérzetemre is.

A jó hír az, hogy az elhatározás, a változtatásra csak rajtunk múlik!  

Bennem a szándék most született meg, 2020 februárjában. A gondolatot persze már 1-2 éve ízlelgettem, ugyanis 30 után valahogy megszaporodnak a szarkalábak (még akkor is ha az a sok nevetéstől van), jönnek az apróbb visszerek, a narancsbőr is megjelenik és persze biztosan nem oda hízik az ember, ahol az előnyös lenne...nem is beszélve az ősz hajszálakról! Nekem ehhez párosult még a fogak rohamos romlása és a magasabb koleszterinszint is.

Boldog párkapcsolatban élek, szeretem az életem és ez azt is jelenti a számomra, hogy lehetőség szerint sokáig is szeretnék élni. A jelenlegi időbeosztásommal és szokásaimmal ez biztosan nem lesz 80 év.

Szeretném most veletek, olvasókkal, hasonló helyzetben lévőkkel megosztani a folyamatot, aminek nekirugaszkodok. Biztos vagyok benne, hogy millió és egy kihívás, hullámhegy és völgy előtt állok. Ezekről fogok őszintén beszámolni nektek, bízva abban, hogy legalább egy embert sikerül hasonló elhatározásra bírni az életmódváltást illetően. :) Hiszek abban, hogy motiválhatjuk egymást!

Mi a tervem, a kitűzött célom? 

  • Heti minimum 3, de inkább 4 alkalommal sport, ennek köszönhetően több izom és energia, jobb közérzet.
  • Év végére minimum 16 könyv kiolvasása. Ennek célja leginkább a szókincsem bővítése, a memóriám tornáztatása és persze a tudásom széleskörűsítése.
  • Kevesebb social média és a telefon elhagyása éjszakára. Ennek káros hatásairól inkább nem is beszélnék...
  • Egészségesebb étkezés, kevesebb hús és nasi fogyasztása, több folyadék (víz). Célom egy egészséges szervezet, normális koleszterinszinttel, szép bőrrel, hajjal és körmökkel :)
  • Nagyobb környezettudatosság, mert hiszem, hogy a kis lépések is számítanak.

A folyamat során ki fogok próbálni rengeteg új dolgot és valószínű, hogy a komfortzónámat is el kell hagynom majd néhányszor. De hát a változás erről is szól, nem?

Ha van kedvetek, tartsatok velem. Ismerjétek meg az én motivációm, az első lépéseim, sikereim vagy éppen kudarcaim az elkövetkezendő időszakban!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)