Magazin

Blog

Elops 500 single speed városi kerékpár - könnyű, fürge és hatékony

Minél gyorsabban el akarsz jutni a célodhoz és ehhez a városon kéne átvágnod? Akkor az Elops 500 single speed városi kerékpár kiváló megoldás!

Sosem könnyű kiválasztani a megfelelő kerékpárt, de ha pontosan tudjuk, hogy mire akarjuk használni, jelen esetben a városban való közlekedésre és hétköznapi használatra, akkor már egyszerűbb leszűkíteni a kört. Az Elops 500 single speed-et egyértelműen a városi környezetben való érvényesülésre tervezték. Súlya mindössze 11,6 kg. Letisztult küllemű, merev acél váza kiválóan elvezeti a rezgéseket, olyannyira, hogy néha halkan még a csengőt is rezegteti a göröngyös úton. Az acél villa hatékonyan nyeli el az ütődéseket, megkönnyítve a padkán és egyéb akadályokon való átgördülést.

A városi aszfalt ami igazán neki való

Az 520 mm-es alumínium kormány biztosítja a szűk helyeken, sűrű forgalomban való manőverezést, és a 60 mm hosszú alumínium kormányszár lehetővé teszi a villámgyors irányváltoztatást. Elöl 44 fogas alumínium lánckerék 170 mm-es alumínium hajtókarral és hátul 18 fogas szabadonfutóval van szerelve. Igény szerint fixivé is alakítható a flip/flop kerékagynak köszönhetően. Szükségünk lesz egy fix lánckerékre és kontra anyára is az átépítéshez.

Egy Elops 500 single speed bárki mellett jól mutatna

Hamar felgyorsulhatunk vele és legkényelmesebben 20-30 km/óra között tudunk vele tekerni. A kiváló fékhatásról a merev országúti patkófékek és fékbetétek gondoskodnak. Duplafalú 28-as alumínium felnikkel rendelkezik, melyek szintén a strapabírás jegyében lettek kialakítva és 25-37 mm közötti szélességű gumiköpennyel használhatóak. A gyári külső 700X32 mm skinwall 30TPI gumiköpeny nylon védőréteggel, ami defektvédelmet biztosít és száraz időben optimális a használata. 

Már sárga színben is kapható ez a városi betyár

Összességében az Elops 500 single speed városi kerékpár egy könnyű, gyors, reaktív és jól manőverezhető bringa, ami remek ár/érték aránya mellett, funkcióját tekintve roppantul hatékony. Városi környezetben, de még azon kívül is, aszfalton egy jó választás.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)