Magazin

Blog

Emlékek érzelmeinek, képeinek újraprogramozása

Számtalan esemény történt fogantatásunk pillanatától, amelyek nem kívánt módon befolyásolják életünk történéseit, döntéseit. Hol tudatosan, hol tudattalanul. A legelső lépés, hogy tudomást szerezzünk ezekről a meghatározó, ám de negatív élettörténésekről. Lehet, hogy ekkor nincs rá még befolyásunk, de legalább tudjuk, hogyan hatnak ránk! Így, már csak részben tudattalan információ. Miután beazonosítottuk a rossz viselkedésforma forrását, kiváltó okát a további teendőnk az, hogy ezt megszüntessük.

Mivel egy emléket nem lehet törölni, illetve az, hogy nem foglalkozunk vele vagy megpróbáljuk elfelejteni, esetleg olyan régen volt, hogy már tényleg nem is emlékszünk rá... ezek mind hamis, illuzórikus megoldások, amelyekkel csak tovább mélyül a fájdalmas emlék és bújik a tudattalanba, ahol végül soha vagy csak nagyon nehezen találja meg az ember és sokszor későn. A változásra mindig a MOST a legjobb idő. 

Hogyan írjuk át a fájdalmas emléket?

Meditáció alatt, menjünk vissza álomképek formájában az eseményhez. Figyeljük meg, hogy a történések melyik részénél mit érzünk.

Határozzuk meg, hogy ezek az érzések, ma milyen negatív mintában nyilvánulnak meg az életünkben. Milyen rossz viselkedésformát tulajdoníthatunk a negatív életesemény következményének?

Döntsük el, hogy változtatni akarunk ezen! Hozzunk létre egy képet, hogy milyen lenne a jó viselkedésforma az érintett szituációban. Ebben a fázisban már tudjuk, hogy mi a rossz és, hogy mire szeretnénk lecserélni.

Most emlékeinkben menjünk vissza a múltba és vizsgáljuk meg, hogy mi és miért is történt valójában. Kik vettek részt az eseményben, és ők miért viselkedtek úgy ahogy. 

Mindenki hoz valamit a tudattalan hátizsákjában, de csak kevesek szeretnének belenézni és kipakolni. Ne hagyd, hogy a saját hátizsákjukból átpakoljonak a tiédbe. Ismerd fel az ilyen helyzetet, hogy elkerülhesd a másik terhének felvételét.

Tehát miután ezt tudatosítottad, ezen a szemüvegen át vizsgáld az elmúlt élethelyzetet és keresd meg minden áron, hogy te mit tanultál a történéseken keresztül. Márpedig, ha tanultál valamit, akkor fejlődtél is! Amely az élet célja, és ez így már egy ajándék! Ha pedig valakitől ajándékot kapsz, azt mindig meg kell köszönni! :) Köszönd meg az emlékedben szereplő embereknek, akik által tanulhattál és mondd nekik, hogy mennyire szereted őket ezért és ölelj át mindenkit. 

Amikor legközelebb eszedbe jut ez az emlék, már erre az átírt emlékképre fogsz visszatekinteni, hálával és szeretettel és azok a viselkedésmintáid, amelyek erre a történésre épülve alakultak ki, semmissé lesznek! Ettől kezdve boldogabb, békésebb életet élhetsz a lelkedben és az életedben. Kipakoltál valamit a hátizsákodból és megelőzted azt, hogy máséba betedd! 

Áldott, szeretetetben és békében gazdag ünnepeket kívánok! :) 

"Rácz Szabó Viola vagyok, gyógytornász. Folyamatosan arra törekszem, hogy megismerjem az ember testi-lelki-szellemi működését - mivel nem szabad és nem is lehet ezeket különválasztani egymástól. Mindig jön valami új információ, megérzés, tudás, amely hozzáad az ismereteimhez vagy új gondolatot ébreszt. Széleskörű látásmódot és tapasztalatot kaptam az elmúlt években, amelyek mentén összeállítok magamban egy egészet. Nincs egy olyan módszer, amely mindenre jó, ezért kell minél szélesebb körben ismereteket szerezni, ha segíteni szeretnénk."

Ha kérdésetek van, vagy szeretnétek Viola munkásságát jobban megismerni, látogassatok el az Insta oldalára!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)