Magazin

Blog

Evadict kulacstartó övvel a Mecsekben

Hosszú lamentálás után döntöttem úgy, hogy legújabb futócimbinek a Kalenji-Evadict 2x félliteres kulacshoz kitalált övtáskáját választom, és már az első utunkon éreztem, hogy "this is a begining of a beautiful friendship".

Régóta használok trail futótáskát rövidebb túrákhoz vagy éppen futásaimhoz, de ahogy melegszik az idő, úgy lesz egyre kellemesebb pőrén - vagy legalábbis minél kevesebb ruhában - futni. Inni viszont kell, és még ha én magam hősködök is, állandó partnerem, Rebelle kutyám igényli az itatást. Ha tudunk, persze természetes vízhez közel futunk, de a száraz időben a Mecsek több forrása is kiapadt, én pedig nem akarok reszkírozni - és megsülni sem. Így maradt az övtáska

Legfőképp a 2 x 250 ml és a 2 x 500 ml közti vacillálás tartott soká, egyrészt az összesen fél litert kevésnek éreztem, másrészt, ha a nagyobb övet választom, akkor a két puha kulaccsal együtt árban már egy táskánál tartok. No de! A kulacsokat az övtől függetlenül is tudom praktikusan használni, a meglévő (1 literes vizes tasakkal ellátott) hátizsákomat is tudom vele bővíteni, illetve a kutyám saját hátizsákjába is el tudom helyezni, ha több napost túrára indulunk. A kulacsok kényelmesek és sokkal praktikusabbak mint egy ugyanekkora pet palack, vagy merev kulacs, nem lötyög benne a víz, és ha kiürült alig foglal helyet. 

Az övtáska két méretben kapható, a weboldal tanulsága alapján pedig alulról kell felvenni. Mikor ezt olvastam, aggódni kezdtem, a női nem abszolút körte alakú képviselőjeként tudtam, hogy ez nálam kivitelezhetetlen, így bevállaltam az M-L méretet. A számításaim helyesek voltak, alulról ugyan esélyem sem lenne felvenni, de felülről gond nélkül sikerült, és hála a hangsúlyos formáimnak, le sem tud esni. :) Két oldalán egy-egy hevederrel tudjuk méretre állítani, esetemben erre nyugalmi helyzetben és lassú tempónál nem volt szükség, de a termék alapvetően terep/ultrafutó fiúknak készül, akiknek merőben más a testalkata, ott szükség lehet finomhangolásra. 

Egy szuper könnyű, mesh hálóval bőven ellátott, áramvonalas termékről beszélünk, a két kulacstartó könnyen kezelhető, a puha kulacs nagyon könnyen megtalálja az útját, de ha a szükség úgy hozza sima félliteres kulacsot, sőt, akár sört is el tudunk helyezni benne (utóbbit csak kutyasétához vittem). Elöl és hátul is vannak tároló zsebei, nem is egy! Hátulra befért Rebi itatótálja, a telefonom, slusszkulcsom, kis tasak nedves törlőkendő, elölre pedig a fél marék zsepi, ami nélkül egy centit nem futhatok... Mindehhez pedig 2 x fél liter víz. Szükség esetén az összenyomható pohárkát játszva el tudjuk helyezni, de még akár túrabot is rögzíthető. Ahhoz képest, hogy nem teríti be a hátamat, minden belefér!

Használat során míg kényelmesen kocogtunk, meg se moccant rajtam a felsorolt holmik sora, mikor viszont rákapcsoltunk, éreztem, hogy a csípőmre szépen felfekvő öv elindul oldalirányba. Mivel a nagy súly lehúzta, csak egy kicsit mozgott, de pont annyira, hogy idegesítő legyen, így - jobb ötletem nem lévén - feljebb emeltem a derekamon és meghúztam a hevedereket. Voil'a: többet nem mozgott. A légzésben vagy mozgásban még mindig nem zavart, és így már stabilan állt a helyén. 

Egyedül esztétikailag nem telitalálat, de ha a sziluetted a villanykörtére hajaz, akkor nagyjából bármit raksz a derekadra, az bután néz ki. De a terepfutó fiúknak emiatt nem kell aggódnia. :) Az egy liter víz pont elég volt a felavató, rövid 5 km-es mecseki körünkön, hogy ellássa két kutyánkat és engem a párommal (rajta volt futó táska, de víz nélkül). 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)