Magazin

Blog

Evadict ultra trail bag - egy futótáska, amibe minden belefér

Megvan a Harry Potterben az a rész, amikor Hermione egy tágító bűbájnak köszönhetően minden hasznos holmiját elő tudja húzni egy neszesszerből? A Decathlon terepfutó márkájának csapata ugyan nem nyúlt mágiához, mégis megalkottak egy olyan táskát, amelynek segítségével minden szükséges (vagy annak vélt :) ) felszerelést magunkkal vihetünk futás közben. Ez a táska nem más, mint az Ultra trail bag.

Az ultra trail bag minden terepfutót kiszolgál: ultra távokon is

Nézzük a „száraz” tényeket, avagy mit tud ez a táska:

  • 15 literes űrtartalom
  • 15 zseb
  • 360 grammos súly
  • 2 oldalsó és 3 elülső állítható szíj
  • 3 méret (XS/S, M/L, XL)
  • 2 literes víztasak
  • 300 km-es ultra távokhoz is
A táska 5 állítható szíjjal rendelkezik

Mi a saját tapasztalatom a táskával kapcsolatban?

Tisztázzuk az elején, hogy nem vagyok ultrafutó, „csak” 10-15 km-es távokon teszteltem a táskát. Ennek megfelelően nem is pakoltam fullra: szeleteket, géleket, soft kulacsot tettem bele. Először picit megijedtem: kézbe véve nehéznek tűnt, legalábbis jóval nehezebbnek, mint az általában használt futómellényem. Mikor azonban a hátamra került, már nem aggódtam: nem nyomott, nem szorított, szépen rám simult, köszönhetően a több ponton állítható szíjaknak.

A táska szépen a hátamra simult

Rendkívül jól pakolható: 8 első és 7 hátsó zsebébe belefér: 2 db 500 millis soft kulacs (így a 2 literes tasakkal együtt 3 liter vizet lehet szállítani), egy összehajtható dzseki és vízálló nadrág, szeletek, gélek, mobiltelefon, összehajtható pohár, kamásli, fejlámpa, szóval rengeteg minden (még az úszócucc is tenyérellenállással együtt, ha valaki hozzám hasonlóan futva menne úszni). Kívülről rá lehet csatolni a futóbotot, kiegészítésképpen pedig egy beépített síp is található rajta.

Az ultra trail bag 15 zsebe mindent elnyel

A zsebek cipzárral és tépőzárral zárhatóak, de hálós zseb is a rendelkezésre áll az út közben keletkezett szemét tárolására (mert ugye senki nem dobja el az üres, géles csomagolópapírt?!).

A tesztfutásaim alatt a táska nem dörzsölt ki, nem lötyögött zavaróan, szóval teljesen elégedett voltam vele. Természetesen nálam sokkal-sokkal tapasztaltabb futók is tesztelték olyan terepfutó versenyeken, mint a Western StateⓇ, a Tor des GéantsⓇ  vagy éppen a les TempliersⓇ. Ha nekik megfelelt, akkor szerintem neked is jó szolgálatot fog tenni! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)