Magazin

Blog

Ezzel készülj a balett órádra!

Nem csak a balettdressz és a balettcipő fontos, ha részt vennél első balett órádon. E kettő mellett több kiegészítő is hasznos lehet. Ezért összeállítottunk egy listát az „apróságokról”, melyeknek mindenképp a sporttáskában van a helye. Így biztosan nem fogsz semmiről megfeledkezni a vásárláskor és csomagoláskor.

Mi a megfelelő fehérnemű a balettdressz alá?

Gyakran nehéz megtalálni azt a melltartót, mely illeszkedik a balettdressz fazonjához. Decathlon áruházainkban találsz ilyet! A testszínű melltartó eltűnik a dressz pántjai/ujjai alatt. Így ideálisan alátámasztja a mellett minden mozdulat közben. Áttetsző vállpántjai és hátsó csatja révén láthatatlan marad. Az áttetsző pántos melltartót jól kombinálhatod egy lélegző alsóval  - mert hidd el, a balett óra rendesen megizzaszt.

Milyen harisnyát csomagoljak a balett órára?

A balettben többnyire kötelező harisnyát viselni, a táncdresszt nem hordjuk csupasz lábakkal. Ezt sokan esztétikai hibának tartják, illetve ki is dörzsölheti a bőrt. Ezért azt javasoljuk, hogy mindig vegyél harisnyát a dressz alá. Pozitív mellékhatása, hogy a dressz nem tud elcsúszni. Harisnyáinkat fehér, rózsaszín és testszínben kínáljuk. Három különböző modell érhető el: lábfejes, átalakítható és lábfej nélküli. A választásban a fő szempont, hogy melyiket kedveli a táncos. A talpon lévő nyílás segítségével az átalakítható harisnya lábfejesként és lábfej nélküliként is használható. Emellett ezzel probléma nélkül használható a lábujjvédő is a spicc cipőben. 

 A balett harisnya használatával elkerülhetjük, hogy a dressz kidörzsölje a bőrt

Szükségem van kardigánra?

A kardigán bemelegítés és tánc közben melegen tartja az izmokat. Kardigánjaink minden tudásszinthez igazodnak. A nagyon puha anyag maximális kényelemet biztosít és minden mozdulathoz idomul. A női kardigánba úgy bújhatsz bele, mint egy pulóverbe. A lányka kardigán pántjait praktikus gombokra cseréltük, hogy még egyszerűbb legyen a használata.

Gondoltál a frizurádra is?

A nagy balett előadásokról ismerjük a táncosok mindig tökéletes kontyait. A konty viselésének van egy egészen gyakorlatias oka. A feszes konty megakadályozza, hogy a haj ugrás és forgás közben az arcba hulljon, ami elég kellemetlen lehet. Hogy ez edzés közben se történhessen meg, mindig legyen nálad konty szett. A  konty szett egyébként nemcsak a baletthez, hanem a ritmikus gimnasztikához is használható. A szett tartalmaz két hajhálót, két hajgumit, öt hajtűt, valamint tíz hullámcsatot. Világos és sötét hajhoz is kapható. 

 A feszes konty megakadályozza, hogy a haj ugrás és forgás közben az arcba hulljon

Egy kis extra a felszerelés szállításához

A tánc felszerelés szállításához terveztünk egy csinos és okos kis táskát. Zsebeiben a balettcipőt a többi felszereléstől külön elhelyezheted és a hajtűket is könnyedén előkaphatod. Találsz benne helyet az egyéb kellékek számára is, mint például a ragtapasz és a müzli szelet. A táska más táncos sportokhoz is alkalmas, legyen az jazztánc, street dance, de akár teljesen más fitnesz sport is, mint a gimnasztika. Az ultrakönnyű sporttáska még praktikusan el is csomagolható, hiszen össze lehet hajtani.   Jó szórakozást az edzéshez!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)