Magazin

Blog

Fedezd fel a resztoratív jógát!

A helyreállító jóga B.K.S. Iyengar jógamester tanításain alapul. Bár a helyes testtartás itt is fontos szerepet játszik, ezeknek a gyakorlatoknak a kulcsa azonban a nyugalmi állapot elérése, miközben legalább 1-5 percig kitartasz egy pózt.

Miről szól a resztoratív jóga?

A helyreállító jóga segít teljes mértékben ellazítani a testet: fizikailag, szellemileg és érzelmileg. Ehhez a gyakorlathoz elengedhetetlen a jóga kiegészítők használata, mint a párna, a takaró és a tégla, hogy a test egy mély relaxációs állapotba kerüljön. A resztoratív jóga célja, minden fizikai ászanát egyszerű pózokká alakítani, amelyek lehetővé teszik az ellazulást és a testben lévő feszültség feloldását. Minden jógi úgy kell felvegye az adott pózt, hogy az a legkényelmesebb legyen. Míg más jógastílusokra a különböző pózok közötti gyors váltások jellemzők, a helyreállító jóga magában foglalja az egyes jógapózok kitartását egy bizonyos ideig, néha akár 20 percig is. 

A resztoratív jóga segítségével ellazul a test és az elme

Előnyök

A rendszeres jógázás számos jótékony hatással bír a testre és a szellemre!

A testre gyakorolt hatása:

  • Segít hajlékonyabbá válni
  • Kiold minden feszültséget az izmokból
  • A rendszeres jógázás csökkenti a stressz okozta megbetegedések kialakulását

A szellemre gyakorolt hatása:

  • Csökkenti a stresszt és a szorongást
  • Oldja az érzelmi feszültséget
  • Növeli a nyugalom érzetet

Hogyan zajlik az első alkalom?

Mivel Iyengar a jóga kiegészítők mestere volt, készülj fel arra, hogy minél többfélét használj közülük a gyakorlatokhoz. Lehet, hogy néhányat most először fogsz használni. Ne habozz már előtte megkérdezni, melyek elérhetőek a számodra. Mielőtt belevágnál, az oktató elmagyarázza, hogyan használd ezeket. Az óra célja ellazítani a testet, de legfőképp a szellemet. Készülj fel, hogy elengedj minden fizikai és szellemi nyomást, ami hatással van rád. A gyakorlat során teljesen ellazult állapotba kerülsz, eközben hosszú ideig kell kitartanod a különféle jógapózokat. A gyakorlatok végén könnyednek fogod érezni magad. Azért lehetőleg ne aludj el közben! :)

A resztoratív jóga során szükséged lesz kiegészítőkre, például jógapárnára

Amire szükséged van a gyakorlatokhoz: mindenekelőtt a kényelemre!

Szőnyeg: Válassz kényelmes, legalább 5 mm vastag jógaszőnyeget

Térdnadrág, legging vagy jóganadrág: Pamutból vagy rugalmas, légáteresztő anyagból készült leggingset, térd- vagy jóganadrágot válassz, amelyben kényelmesen tudsz mozogni. 

Megfelelő felső: Jó választás egy ujjatlan felső vagy egy póló, amely követi a mozdulataidat. Készíts elő egy melegítő felsőt vagy egy takarót, ami melegen tart a pózok alatt. 

Kiegészítők: A legtöbb kiegészítőt a jógastúdiók biztosítják a számodra, de ha otthon szeretnél jógázni, a párna, a takaró és a jógatégla elengedhetetlen a teljes ellazuláshoz. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)