Magazin

Blog

FINA által jóváhagyva – versenyfelszerelés úszóknak

A Nabaijit legtöbben a kezdő, esetleg középhaladó úszók márkájaként azonosítják – nem véletlenül. A legtöbb terméke segít az úszás elkezdésében vagy éppen a folyamatos fejlődésben. A különböző nadrágok és dresszek kényelmet, dinamikát, tartást biztosítanak olyan mértékben, amelyre a felhasználójának éppen szüksége van a saját szintjén. Azonban van pár olyan terméke, amelyek FINA (Fédération internationale de natation = Nemzetközi Úszószövetség) tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezen versenyúszó dresszek, nadrágok és kiegészítők fejlesztésében nem más segítette a Nabaijit, mint Fabien Gilot olimpiai bajnok úszó.

Terméktípustól függően más-más technikai tulajdonságban térnek el a versenyúszó és a „sima” felszerelések egymástól. Abban a FINA által jóváhagyott textilek és a kiegészítők is megegyeznek, hogy intenzív használathoz lettek kifejlesztve, azzal a céllal, hogy viselőjüket minél inkább segítsék a tized- és századmásodpercek lefaragásában a medencében.

Női dressz és férfi nadrág

Aki látott már profi úszóversenyt, annak biztos feltűnt, hogy az ottani dresszek és nadrágok a szokásosnál is jobban rátapadnak viselőjükre, sokszor azt a benyomást keltve, hogy pár számmal kisebb terméket ráncigáltak magukra. Mind a női, mind a férfi dresszeknél fontos ez a kompressziós hatás. A szövet szinte eggyé válik viselőjével, egyfajta ”második bőr” érzetét keltve. Ezáltal a vízbeáramlás csökken, a hidrodinamika pedig nő. Az anyag vízlepergető hatású – ez furán hangozhat egy úszódressz vagy nadrág esetében, pedig igaz. Ennek köszönhetően a termék kevésbé nedvesedik át, a siklás pedig jobb lesz. Amit fontos észben tartani: ezeket a felszereléseket nehéz felvenni, így az öltözködés több időt vesz igénybe, mintha csak felrántanánk a megszokott dresszünket a reggeli úszóedzés előtt.

FINA által jóváhagyott dressz és nadrág

Úszószemüveg

Szemüvegek közül kétféle is FINA jóváhagyást kapott.

Az első a B-fast modell, amely pirosas, tükrös és kékes, tükrös lencsével is kapható. Orrnyerge mikrométeres pontossággal állítható, köszönhetően az innovatív „csavarhúzójának”, ezáltal nyújtva stabilitást és kényelmet viselőjének. Benne a látómező igen széles, 135-150 fokos. A lencsék belső oldala páramentesítő felületkezelést kapott, hogy emiatt se kelljen aggódni úszás közben.

A B-fast 900-as két színben kapható

A B-fast mellett a Nabaiji svéd úszószemüvegei is rendelkeznek FINA jóváhagyással. A fekete-piros és a fekete-lime modell is ajánlott nemcsak versenyekre, hanem edzésekre is. Mivel orrnyergük egyénileg állítható, így mindenki a saját arcformájához szabhatja őket. A látómező kisebb, mint a korábban említett B-fastnál, cserébe a lencse rendkívül jól illeszkedik, nagyon hidrodinamikus. Ez a szemüveg is rendelkezik belső párásodásgátló felületkezeléssel. 

Svéd szemüveg egyénileg állítható orrnyereggel

Úszósapka

Az öntött szilikon úszósapka szintén megszerezte a FINA jóváhagyását. Nincsenek benne „varrások”, hegesztések, így tökéletesen felveszi a fej formáját, remekül illeszkedik ahhoz. A hagyományos szilikon sapkákhoz képest kevésbé rugalmas, de pont ezért jobban, erősebben tart.

Öntött szilikon sapka - erős tartással bármilyen úszásnemben!

Ha kedvet kaptál az úszáshoz, de nem szeretnél versenyezni, akkor nézz szét a többi úszás termékünk között!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)