Magazin

Blog

Folyadék szállítása futás közben - Vidd magaddal a frissítőpontot!

Futás előtt érdemes előre gondolkodni, hiszen melegebb időben még több folyadékot veszítünk, pláne mozgás közben. Mire támaszkodhatunk a nyári záporok és az utcai kutak mellett futás közben? Az alábbi cikkben összegyűjtöttem nektek a folyadék szállítására alkalmas eszközöket, melyek az év bármely szakában jó szolgálatot tesznek futóversenyeken és edzéseken egyaránt.

Kezdjük a derékon hordható eszközökkel.

Van, aki szereti, mások pedig a táskára esküsznek. Annyi biztos, hogy a vízhordó övtáskákból is nagy választék áll a futók rendelkezésére.

Övtáska futáshoz

A megfelelő méret kiválasztása előtt érdemes végiggondolni, hogy általában milyen távokat futunk, és hogy mennyi eszközt szoktunk magunkkal vinni. Az Evadict a terepfutóknak kialakított modelleknél gondolt arra is, hogy a folyadék mellett némi energiapótlásra alkalmas táplálékot is szállíthassunk. A kisebb táskába is elfér a telefon mellett egy puha kulacs, egy gél, egy szelet és a kulcsunk. A két zsebbel rendelkező övtáska lehetővé teszi két kulacs külön szállítását, így van lehetőségünk az egyikbe vizet, a másikba pedig izotóniás italt kikeverni. A legnagyobb modellre mindezek mellett futóbotot is csatolhatunk, valamint egy vékonyabb, összehajtható dzsekit is betehetünk.

Nézzük mit ajánlunk azoknak, akik a táskákat részesítik előnyben!

Hosszabb távra érdemes víztasakkal ellátott futó hátizsákot magunkkal vinni

Itt is fontos szempont a megfelelő méret kiválasztása. Rövidebb távokra elegendő az 5 literes verzió, de a 10 literes modelleken kívül a 15 literes, ultra távokra kifejlesztett táskákig nagy a választék, nemcsak méretben, de színekben is. Vásárlás előtt meg kell vizsgálni a táskában lévő víztartály űrtartalmát, a zsebek számát, és a pántok elhelyezkedését. Fontos a jól megválasztott méret is, hiszen bár a pántok állíthatóak bizonyos határokon belül, futás közben nem kényelmes ha lötyög, vagy éppen szorít az eszköz. Személyes kedvencem a futómellény, amely nagyban hasonlít egy táskához. 

A futómellény kialakítása hasonlít a táskához

Mivel túl hosszú távokat nem szoktam futni, így általában nem is víztartállyal, hanem 1-2 soft kulaccsal szoktam használni. A soft kulacsok 3 féle méretben kaphatók a Decathlon áruházakban. Előnyük, hogy ivás közben a kulacs mérete csökken, így egyrészt egyre kevesebb helyet foglal, másrészt a levegő nem marad benne, így a folyadék nem lötyög.

A puha kulacsok három méretben kaphatók a Decathlonban

Terepfutó versenyek közül szinte már egyiken sem használnak műanyag poharat a frissítőpontokon. Ilyenkor érdemes feltölteni a nálunk lévő kulacsokat, tartályokat a pontokon. Amennyiben nem szeretnénk töltögetni, csak inni egy kicsit, segítségünkre lehet az összenyomható pohár, ami igazán könnyű és kis helyigényű. A pohárról bővebben egy korábbi cikkben olvashattok!

Az összenyomható pohár segítségével tudunk frissíteni több versenyen is

 Jó futást mindenkinek nem csak a nyár, de az egész év hátralévő részére!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)