Magazin

Blog

Folyadékpótlás környezettudatosan – futás közben is

Futás közben fontos a folyadékpótlás, azt hiszem, ezt kijelenthetjük. Ugyan sokan vannak, akik saját elmondásuk szerint nem igénylik a plusz folyadékot, ez nem szabad, hogy a többieket eltántorítsa az ivástól sportolás alatt. Ha úgy érzed, hogy a saját igényeid miatt rövid futásokhoz is vízre van szükséged, akkor hajrá! Nézzünk pár alternatívát, hogy milyen eszközökben vihetsz magaddal innivalót!

Kézikulacs

Ha rövid távra indulsz, és nincs kedved táskát magaddal vinni, akkor jó választás ez a kézikulacs. Én ugyan semmit nem szeretek a kezemben vinni futás közben, de ez a termék praktikus megoldást jelent, hiszen tépőzáras tartójának köszönhetően kicsit az esélye, hogy esetleg elejtjük. 

Kézikulacs praktikus tépőzárral

Használata egyszerű, hiszen nem kell a kupakjával szenvedni mozgás közben. Űrtartalma 350 ml, így nem nehéz, mégis mindig lehet nálunk némi folyadék. Használat előtt és használatok között kézzel lehet kimosni, ezen kívül érdemes mindig kiszárítani. 

A kulacs, amit nem ejtesz el futás közben!

Puha kulacs

A merev kulacsokkal egy baj van: ha iszunk belőle, akkor utána lötyög benne a folyadék. Engem ez nagyon tud zavarni. :) Jó megoldást jelentenek a puha kulacsok, amelyekkel ez a probléma kiküszöbölhető. 

Puha kulacs

Ráadásul meghallva a vásárlói visszajelzéseket, az anyaguk fejlesztésre került: kicsit merevebb, átlátszóbb, és ami a legjobb, hogy elbúcsúzhatunk a műanyag mellékíztől! A kupak is szélesebb lett, így könyebb tisztítatni a kualcs belsejét, és a feltöltés is egyszerűbb. Mivel anyaga rugalmas, így a futózsák zsebébe is könnyen elhelyezhető, ha valaki mégis ezzel fut. Anyaga az innovatív gyártási eljárásnak köszönhetően erősen ellenáll a perforációnak. 

Továbbfejlesztett soft kulacs

Összehajtható pohár

Az összehajtható pohár azoknak való, akik:

  • tisztában vannak az út közbeni vízvételi lehetőségekkel
  • versenyen, vagy teljesítménytúrán nem akarják egyszer használatos pohárral terhelni a környezetüket
Hajtsd össze, és tedd zsebre!

Súlya mindössze 10 gramm, űrtartalma 200 ml. Előformázott kis kapcsával fel lehet fogatni hátizsákra is, de a zsebedben is könnyedén elfér.

Táskák, futómellények

Ha hosszabb távra indulsz, vagy egyéb felszerelést is szállítani szeretnél, akkor érdemes beruházni egy táskára, vagy mellényre. Ezek között akad olyan, amelyben 1 vagy 2 literes víztasak is található, de ezeket ki is lehet venni belőlük. A táskákban és mellényekben könnyedén helyet kaphat egy soft kulacs, és az összhajtható pohár is, ha a víztasak túl sok lenne, így biztosítva lesz a megfelelő folyadékpótlás futás közben is!

Hallgass a testedre, ügyelj a folyadékpótlásra!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)