
Hozzávalók / 4 adag:
- 150 g szikkadt, kovászos kenyér
- 4 nagy darab paradicsom (húsparadicsom)
- 5 darab nagyobb koktélparadicsom
- 2 darab közepes kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 darab közepe lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 50 g kruton
Elkészítés:
- A zöldségeket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk (a fokhagyma mehet bele egészben). A szikkadt kenyeret is felkockázzuk.
- Az előkészített zöldségeket turmixgépbe tesszük. Hozzáöntjük a balzsamecetet és az olívaolajat, majd friss bazsalikomlevelekkel, sóval és borssal ízesítjük.
- Aztán mehet is a turmixolás: jó pár percig hagyjuk dolgozni a gépet, hogy teljesen sima, sűrű állagú levest kapjunk. Vízzel hígíthatjuk egy kicsit, ha szükséges.
- Hűtőben néhány óra alatt alaposan lehűtjük, majd (behűtött) tányérokban szervírozzuk, pirított kenyérkockákkal a tetején. Utóbbihoz a kenyeret felkockázzuk, olívaolajjal és kevés reszelt fokhagymával összekeverjük, majd tepsire helyezzük, és 200°C fokos sütőben, 5 perc alatt ropogósra pirítjuk.
- Ha esetleg megmarad pár zöldségdarab, apróra vágva és kis olívaolajjal összekeverve, ezzel is kínálhatjuk a levest. Jó étvágyat kívánunk!
Kalória:
1 adag: 282 kcal
A teljes receptben (4 adag): 1130 kcal
További információt a kalória-és tápanyagtartalomról a recept készítőinek oldalán, a nosalty.hu-n találtok!
A kép forrása: nosalty.hu
Hozzászólások
(nincs még hozzászólás)